אוי תעשה לי טובה
כל דרעאק עם קצת כסף בארנק זורק סכומי עתק וישר צועקים "מציאות חדשה". רובי שפירא בזמנו שילם לרן בן שמעון 400,000 דולר בעונה, על מה בדיוק? רן בן שמעון מגיע לו סכום כזה? יש מגן בארץ שמגיע לו סכום כזה? אז המציאות החדשה הזו אחרי בדיוק עונה אחת חזרה להיות שפויה. הכדורגל הישראלי הוא לא משתלם, וגם לבייב וגם גאידמק יבינו את זה במוקדם או במאוחר. גאידמק קם לפני חודש על רגל שמאל, ואיים שהוא יעזוב, אז בפעם הבאה הוא פשוט יעזוב ואז איזו מציאות תהיה? בבית"ר ירושלים מתפרעים אז שיהיה להם בכיף, גם ככה כל החוזים שהם מחתימים זה לשלוש עונות, כל השחקנים שחותמים שם זה לשלוש עונות, כי וואלה, זה ניסיוני כל הקטע הזה, וזה הרפתקני מדי גם לאדם עם ארנק כמו של גאידמק. מכבי חיפה מובילה את הליגה ביתרון של 17 נקודות, או משהו כזה. זכותה המלאה של הנהלת הקבוצה לתכנן את העונה הבאה, ולבנות סגל ראוי לעונה הבאה, ומי שבתוכניות לעונה הבאה לא יגיד ברגע האחרון שהוא עוזב כמו שרוסו ובאדיר עשו שנה שעברה. זו בדיוק הלמידה מהטעויות של שחר, כשאתה בונה קבוצה לטווח הארוך ולעונה הבאה, במטרה לעשות משהו באירופה, אתה לא יכול להרשות לעצמך לוקסוסים כמו לחכות עד סוף העונה. העונה מסתיימת במאי ולחיפה היא מתחילה ביוני עם ההכנות למוקדמות הצ'מפיונס. הכעס הוא לא על זה שהוא שחקן שעוזב או עלול לעזוב, סבבה הכעס הוא על זה שהוא מילולית יורק לבאר שהוא שתה ממנה כל הקריירה שלו, על כל מה שהמועדון הזה עשה בשבילו. על השכר שהוא קיבל כל חודש כשהוא שכב בבית פצוע כשמועדונים אחרים היו חותכים את החוזה ולא נותנים חוזה חדש כמו ששחר עשה. הכעס על זה שהוא שחקן בית שבשלהי הקריירה שלו נזכר שמה שמעניין אותו בעצם זה רק הכסף. ואין פה ספקות, ניר בחר לנהל משא ומתן דרך התקשורת, בכל ריאיון שהוא נותן הוא מזכיר את זה שהוא לא יודע מה יהיה, הוא בכלל לא אומר מה הנטיה שלו, כששואלים אותו על בית"ר הוא עונה "אני לא יכול לאשר ולא יכול להכחיש", כששואלים אותו על העונה הבאה הוא עונה "אני צריך לחשוב על המשפחה שלי", כשתאמין לי, מכבי חיפה לא יזרקו אותו לכלבים אחרי שהוא יפרוש והוא יכל לקבל שכר מהמועדון הרבה שנים לאחר הפרישה בתפקידים שונים ומגוונים במועדון. אל תשווה את המחירים של גאידמק ולבייב למחירון של שחר, שחר הקפיא את הדולר כי הוא חכם, שחר קבע תקרת שכר במכבי חיפה כדי לא להשתגע, כל המניעים של שחר הם מאהבה למועדון. רק ליצן כמו ארקדי גאידמק יכול לקנות את בית"ר והפועל ולקרוא לעצמו אוהד, ורק האוהדים שיותר טמבלים יכולים לאהוד שתי אגודות כל כך שונות במסורת שלהם ובמסרים שהם מעבירים. גאידמק הוא אפיזודה חולפת, זה בלון שיתפוצץ לו בפנים.