עוגת תפוחים מהמדור של ליהיא לפיד
עוגת תפוחים מופלאה ששוברת את שיאי המהירות אין דבר שאני אוהבת יותר מעוגות תפוחים. לכן אורו עיני כשקיבלתי מסוזי, קוראת של המדור, את המתכון הבא, שהוא כל כך פשוט ומהיר, שזה יותר קל אפילו מלרוץ לקונדיטוריה. חותכים 4-3 תפוחי גרנד-סמית חמוצים (אפשר עם הקליפה) לקוביות, מוסיפים כף סוכר (עדיף חום), כפית קינמון ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים כוס וחצי קמח תופח, כוס סוכר (שוב, כדאי חום), 3 ביצים, חצי כוס שמן ומעט ציפורן טחון. משמנים תבנית עגולה, שמים בה את התפוחים ושופכים מלמעלה את העיסה. מכניסים לתנור בחום בינוני (180) למשך כ-40 דקות, עד שהבית מתמלא ניחוח נפלא והקיסם יוצא יבש. אפשר לפזר למעלה קצת אגוזי מלך.