ניקוי עדשה (כמו ניקוי חיישן) - יש דבר כזה?

מר טווס

New member
ניקוי עדשה (כמו ניקוי חיישן) - יש דבר כזה?

אני מצלם כבר כמה שנים עם ה-18-105 המוצלחת של ניקון.

עשיתי פעם ניקוי חיישן, ועכשיו התחלתי לתהות עם עצמי אם יש דבר כזה גם ניקוי פנימי לעדשה?

יש דבר כזה?

steiff

New member
יש. השאלה אם צריך...

אפשר לבצע ניקוי פנימי לעדשה, במעבדת שירות. זו לא פעולה שהמשתמש יכול (או אמור) לבצע בעצמו משום שזה מצריך כלים מתאימים וידע מתאים שיש לטכנאים במעבדות (הופפולי...) ואין למשתמש הביתי (פרזיומבלי...).
לפני שאתה רץ לפתוח לעדשה את הקרביים אני מציע לבדוק אם בכלל יש בכך צורך. בכל זאת פתיחה, פירוק, ניקוי, הרכבה וסגירה ... כל אלה יצריכו קרוב לוודאי גם כיול מחדש של העדשה.
את האלמנט הקדמי קל לנקות, והוא גם זה שלרוב מתלכלך.
את האלמנט האחורי אפשר לנקות, אם כי רצוי לעשות זאת בזהירות.
מה שבין האלמנטים: הסר את העדשה מהמצלמה, פתח את הצמצם למכסימום (הזז את הזרוע שבביונט) והבט דרך העדשה מול משטח מואר חלק. אם אחרי שניקית את האלמנט הקדמי והאחורי אתה עדיין רואה פילים בקנה תצטרך לשקול אם אכן הם מצדיקים ניקוי במעבדה.
הסיכוי שגרגר אבק שחדר לעדשה ייראה בתמונה קלוש עד מאד. נכון שאם תרצה למכור את העדשה בשוק היד השניה כל גרגר אבק מוריד כמה אחוזים במחיר, אבל בשימוש יום יומי זה ממש חסר משמעות. בערך כמו פיקסל שרוף או חם בחיישן. הוא שם אבל השפעה שלו על התמונה זניחה.

prizman

New member
יש דבר כזה,

לא משהו שהייתי מציע לעשות בבית ולא כל זמן שאין צורך מוכח בכך.
רוב העדשות חיות יופי בלי זה שנים ארוכות.

אילן די

New member
יש ולא עושים לבד

לפני כמה שנים גיליתי שחדרו מים ל- 70-200 שלי, עדשת L בת שנה בלבד אבל עדיין היו שם מים. לקחתי לקנון (בארה"ב) והם ניקו ללא תשלום. אני משער שהם היו גובים כסף אם העדשה היתה ישנה יותר.

למעלה