ניקוי מגבר מנורות ישן

dudde

New member
ניקוי מגבר מנורות ישן

שלום, ברשותי מגבר מנורות ישן שהחלטתי לשפץ (יש לי מעט ידע באלקטרוניקה וזו הזדמנות ללמוד עוד). יש לי מספר שאלות : 1) כיצד אני יכול לנקות אותו, יש עליו הצתברות של אבק + שומן ??!!. 2) כיצד ניתן לוודא שהקבלים שלו פרוקים על מנת שלא אתחשמל. 3) האם חיבורו לחשמל ללא מנורות יכול לעשות נזק לשאר הרכיבים. תודה על העזרה

845

New member
אולי אני יכול לעזור...

1)תנסה לנקות אותו עם צמרגפן תבול בקוהל-ואם זה לא עוזר-עדיף שלא תגע בזה יותר. 2)אם אתה לא יודע איך לפרוק קבלים שלו(פורקים אותם בעזרת נגד הספק בינוני)-אל תעשה זאת בעצמך-טעות קטנה יכולה להרוג אותך. 3)אף פעם אל תפעיל מגבר ללא שפופרות-המתח בספק כח ללא עומס יכול להגיע הרבה מעבר לערך שקבלים מסוגלים להחזיק. סליחה על טעויות כתיב.

845

New member
אגב,איזה מגבר זה? אם אדע את התשובה

יוכל לעזור יותר.

dudde

New member
תודה על התשובה זה Fisher KX-100

יש לו ערך סנטימנטאלי - הוא היה של אבי ואני רוצה להשמישו. מזה חודשיים אני קורא סיפרי אלקטרוניקה ועושה שימוש בציוד של אבי (מלחם ופוטנציומטר) על מנת ללמוד כמה שאפשר לפני שאני ניגש למלאכה. אשמח לקבל קצת עזרה על מנת להתחיל הנושא כולו מרתק אותי. עודד

אני מציע לך לקחת אותו לבעל מקצוע

שיעשה את העבודה עבורך. אני לא בא ח"ח לזלזל בכישורים הטכניים שלך, אבל קריאה של ספרים במשך חודשיים לא תעזור לך לדעת מה אתה עושה. טעות אחת שלך ואתה תדפוק את המגבר - וזה במקרה הטוב. במקרה הרע, המתחים שיש שם יכולים לשלוח אותך לאישפוז. קח אותו למיכאל (הבחור ענה לך - 845) שישפץ לך אותו. ><>

Audio Analogue

New member
זה Fisher של סאניו או האמריקאי?

כי יש שני חברות שנשמעים דומות אחד מהם זה Pisher משהו כזה. אחד מהו של סאניו, השני חברה אמרקאית, תקנו אותי אם אני טועה.

אתה יודע מה זה Pisher?

Pisher זה זב-חוטם שמשחק אותה אבו-עלי (גרוייסר מנצ'), מדבר על דברים שאין לו מושג בהם ומנפנף בסיסמאות ומונחים טכניים שאינו מבין. לבחור יש Fisher אורגינאל עוד כשפישר היו חברה לכל דבר. היה לי מורה לאלק' שטען פעם שפישר יצרו את המגברים הטובים בעולם. ><>

845

New member
אהבתי: אבו-עלי=גרוייסר מנצ'../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

dudde

New member
זה Fisher מקורי מלפני 30 שנה

הייתי שמח לתקן וללמוד אפילו לשלם למשהו ולצפות בו ולעזור

מקרמה לומדים מתוך צפיה באנשים

אחרים שעושים לולאות. אם אתה רוצה ללמוד אלקטרוניקה ברצינות, תיגש למוסד אקדמי. ><>

yairf

New member
אל תגזים, אפשר תמיד להתחיל מבניה של

קיט, הכולל גם הסבר מפורט על מבנה המעגל ואיך לאתר בו בעיות.

למעלה