ניצב לפניכם אדם

slallum

New member
ניצב לפניכם אדם

שמת על המטריקס!!! ולא יכול לחיות בלי המטריקס!! עכשיו, מה שאני רוצה מאוד מאוד מאוד להגיד, זה שלא בטוח שניו באמת לקח את הדלת ה"לא נכונה", יכול להיות שכל ה"אחדים" שהיו לפניו עשו את זה.. מה שעיצבן אותי הכי הכי הכי בסרט, זה שניו פתאום יכול לשנות דברים מחוץ למטריקס!!! זה לא יכול להיות! המטריקס לא ישפיע בשום פנים ואופן על העולם שמחוץ לו! חברים שלי העלו השערות שבעצם ניו עדיין בתוך המטריקס והוא רק חושב שהוא מחוץ לה או משהו כזה.. מה שעוד עיצבן אותי בסרט.. זה שניו רואה את העולם בנוי מהתווים ה"מטריקסיים" האלה.. זה לא יכול להיות, אם כבר הוא פשוט היה רואה רצף שלם של קוד ענק. אי אפשר לראות את הקירות בתור תווים, אי אפשר לראות את טריניטי בתור תווים, זה לא יכול להיות! אבל אני משער שהיו צריכים לעשות את זה... אחרת לא היינו יכולים להבין כלום. חוצמזה, האחים וושובסקי גאונים!

slallum

New member
אה כן.. יש משהו שלא הבנתי..

למה סמית' רוצה להרוג את ניו? כי הוא עדיין מתוכנת לכך?

אריק ל

New member
הפתרון הוא

שיש שתי מטריקס. אחד בתור המטריקס הברור לכולם, ואחד שאנחנו חושבים אחרי הסרט הראשון שהוא העולם האמיתי. יש לזה אינסוף רמזים בכל הסרט: א. לניאו כבר מההתחלה יש נבואות בעולם האמיתי. ב. סמית' מסוגל להכנס לתוך בניאדם ולהגיע לעולם האמיתי - זה בלתי אפשרי! הוא הרי תוכנה וירטואלית. ג. הזמנים - 600 שנה ציון נבנית ונהרסת (לפי החישוב שהם נלחמים כבר 100 שנה נגד המכונות) - לא הגיוני. ד. העובדה שהם נותנים ל-23 אנשים, שאח"כ גדלים לעם שלם של רבע מיליון נפש, להיות חופשיים לגמרי ומסתמכים על זה שהם ימצאו את האחד ולא יהרסו את כל המעגל הזה. ה. לניאו יש כוחות מחוץ למטריקס, והוא גם טוען שמשהו השתנה, ושהוא מסוגל להרגיש את הסנטינלז. ובקשר ללמה ביינס מנסה להרוג את ניאו - זה לא הכי ברור. הוא כל הזמן טוען שהוא רוצה לקחת בחזרה מה שניאו לקח ממנו, ומצד שני כל הזמן מודה לניאו שהוא שחרר אותו. לא ממש ברור מה הוא רוצה - אולי בסרט הבא הכל התברר.

הענין הוא

שאתה וחבריך ממשיכים להפיץ את התאוריה הזאת חסרת המשמעות, בלי לציין שאם הכל במטריקס אז כל מה שראינו היה בשליטת מכונות ובכלל לא ידוע לנו אם יש בני אדם ואם כן איפה ולשם מה. ברגע שמורפיוס לא בא מהעולם האמיתי לשחרר את ניאו, הסרט הראשון חסר משמעות, אבל יותר מכך, אין סיבה להאמין שמורפיוס עצמו אינו סתם סוכן.. וכו'. לפחות, אריק ל, תהיה הוגן ותציין שהתאוריה הזאת לא מקובלת על לפחות מחצית מהאנשים שראו את הסרט ושמעו את התאוריה.

אריק ל

New member
בסדר, אתה יודע מה

יש כמה אנשים פה בפורום שלא מסכימים עם הרעיון הזה. למען האמת אפשר להוכיח גם את הרעיון של מטריקס בתוך מטריקס, ולדעת אחרים, גם את הרעיון שאין מטריקס בתוך מטריקס (למרות שלא מצאתי לזה הוכחות). בקשר לזה שמטריקס הוא סוכן - אז אולי גם ניאו סוכן?! זה שטויות! מורפיאוס הוא בנאדם. ואני לא מבין מה הבעיה שהכל יהיה בשליטת המכונות? זה בדיוק מה שהארכיטקט אומר לניאו. וגם תראה - אף אחד בסרט, חוץ מבני האדם, וסמית' (שאומר זאת בטון ציני משהו) לא מדבר על unplug. אפילו הארכיטקט לא מדבר על זה. הוא אומר שניאו יבחר 23 אנשים שיקימו את ציון. אתה יודע מה, יכול להיות שזה לא מטריקס בתוך מטריקס. יכול להיות שזו אותה מטריקס, רק עולם שונה, שנוצר בשביל אלו שלא מוכנים לקבל את העולם הראשון. ניאו משמש כ"האחד" בשביל 2 העולמות האלה.

למה?

"מורפיוס הוא בן אדם" איך אתה יודע? הוא בא מהבלו מטריקס לדעתך, נכון? אז איך אתה יודע מי הוא? ראית פעם בן אדם? כל מה שראית זה מהלכים בתוך מטריקס או בתוך מטריקס בלו. וזאת בדיוק הבעיה עם מטריקס בלו. אם לא ראינו מה יש בחוץ, אנחנו לא יודעים מה יש בפנים (בשתיהן). מה שאתם עושים זה קישקוש מבחינה לוגית. קודם אתם יוצאים מתוך הנחה שכל מה שמוסבר לניאו בסרט הראשון הוא "אמת" כלומר, אנשים כבטריות, מטריקס ועולם אמיתי, אינקובטורים, חורים בגוף וכ' אחר כך אתם באים וסותרים את כל זה, כל הנ"ל היה ממטריקס "כחול". אז אם ככה אין באמת עולם אמיתי - כי איש לא דיבר עליו. היו רק "דברים" (למה אתה חושב שמורפיוס בן אדם?) ממטריקס בלו שהסבירו דברים ל"דברים" במטריקס הראשי בכדי שהם יאמינו שהם בני אדם ושיש "עולם אמיתי" (שאין באמת). אז בקיצור, אתה לא יודע כלום. תוכיח לי על *אחד* (מורפיוס, ניאו, טריניטי) שהוא בן אדם, ואני אאמין בתאוריה שלך. אתה לא יכול. במטריקס רגיל ההסבר הוא: ראית את ה"מציאות" וראית את "המטריקס". המציאות קודרת ואמיתית ומורפיוס בא ממנה כבן אדם והמכונות תקעו אנשים לאינקובטורים במטריקס כבטריות. עכשיו, *ההסבר הזה* מתבסס על ההנחה שמה שמורפיוס הדגים כעולם הוא באמת עולם, ולכן אפשר להאמין שמורפיוס בן אדם (כי הוא גוף אמיתי בעולם אמיתי) במטריקס בלו, מה אתה יכול להסביר? האם יש עולם אמיתי? איך נראים השמים? איזה בן אדם אמיתי מחובר למטריקס בלו עם התקע בראש? ראית אחד כזה? אני לא ראיתי. מבחינתי אם יש מטריקס בתוך מטריקס אז אין סיבה שבחוץ יהיו אנשים (לא ראינו אותם) ואם אין אנשים בחוץ, אין סיבה שיש אנשים בפנים! הכל רק סימולציה של מכונות עבור מכונות והמין האנושי האמיתי מזמן נכחד!

Witchcraft Girl

New member
מדהים

עד עכשיו רק פיקפקתי בתאוריית המטריקס בתוך מטריקס, אבל עכשיו אני מבינה למה זאת שטות מוחלטת....

למעלה