ניסיון להראות מה זה רכב ספורט.....

• פותח הנושא rigi
  • פורסם בתאריך

אילן די

New member
אוקיי, כמה פעמים צריך לחזור על זה ?

אתה מדבר על מכוניות אמריקאיות של לפני שנים. היום בעקבות התייקרות הדלק, המגמה היא הקטנת המנועים. ניתן לראות מכוניות מנהלים אמריקאיות גדולות מאד שמסתפקות במנועים קטנים ומבצעים לדוגמא דודג´ אינטרפיד עם מנוע 2.7 200 כ"ס, פורד טאורוס 3 ליטר (וי 6 - 200 כ"ס). אלו מכוניות גדולות שנפחי המנועים שלהן מקבילים למתחרות האירופאיות. תפסיקו להיות שבויים במה שהמגזינים הישראלים מאכילים אתכם ותעקבו אחרי השינויים בתעשייה. האמריקאים לא אוהבים מנוע ענקי, הם אוהבים כוח (כמו כל אחד). לצורך הוכחה - מאזדה RX7 - מכונית עם מנוע וונקל בנפח 1300 סמ"ק מכר בארה"ב את כמות המכוניות הגדולה ביותר (יותר מיפן). מלבד זאת - ירון - תלמד דבר חשוב שגם אהרנוביץ אמר בזמנו - לפעמים אין תחליף לסנטימטרים מעוקבים.

rigi

New member
אל תיתן את הפורד טאורוס דוגמא....

רכב במחיר כזה...עם כוח כזה ..במודל כזה...עם בלמי תוף בגלגלים האחוריים ?!?!?!?!?

אילן די

New member
מה אתה מקשקש ?

1. 4 דיסקים. 2. תנסה להיצמד לנושא. מה קשור עכשיו מה שאמרת ?

rigi

New member
איפה אולי בציינג´ר של המוסיקה....

בפורד טאורוס דגם אחרון יש שני דיסקים בלבד שני משענות ראש קדמיות בלבד.... זה מראה כמה הרכב איזה ב´רמה ´ גבוהה...... תסתכל על הגלגלים שןב...

אילן די

New member
טוב, הכרחת אותי לבדוק באתר....

הנה - קופי ופייסט: Brakes: power-assisted front disc/rear drum (rear disc on SE ( העברית יצאה הפוך, אבל אפשר להבין שבדגם אחד יש בלמי תוף ובדגם אחר אין. בדוגמא שאני נתתי למנוע יש 200 כ"ס. נחש איזה בלמים יש לו מאחור ? בתקווה לשים סוף לזה.

בטאמן

New member
כאן אני חייב להתערב.

מצטער, ניסיתי להמנע. לא הלך. אני לא לוקח שום צד בויכוח הזה, אלא מעיר לאילן על הדוגמא שהוא נתן, שהיא לא במקומה בכלל, מכמה סיבות. לפני כמה ימים שאלתי שאלה על מנוע וואנקל, ואם היית קורא אותה, היית רואה שלפי חישוב נפח של מנוע בעירה פנימית רגיל, נפח המנוע של ה-RX7 הוא 2616 סמ"ק, שזה כבר לא כזה קטן, בטח לא בהשוואה למנועים של יפניות אחרות. בקשר לכמות המכירות שלה - היא מכרה הרבה בארה"ב? כמה זה הרבה? אני משאיר לך את ההחלטה אם לענות לי על זה באחוזים או במספרים יבשים, זה לא ירשים אותי בכל מקרה; המכירות שלה היו זניחות לכלל מכירות הרכב בארה"ב, לכלל מכירות הרכב היפני, לכלל מכירות רכבי הספורט, תבחר אתה, רק תדגיש לפניך את המילה "זניח". ועוד דבר - אהרונוביץ´ לא ממש המציא את המשפט הזה, וזה שהוא אמר אותו לא נותן לו תוקף מיוחד, וככל שנזכיר אותו פחות, נאריך שנים. בטאמן
לא שרוף על אמריקאיות, אבל אם חייבים, אז פורד GT40 (למרות שאני חושב שאני גבוה מדי)...

אילן די

New member
שוב

יש פה סטייה מהנושא והיצמדות לפרטים קטנים. הנקודה שאני בא להבהיר הוא שאמריקאים לאו דווקא נמשכים למכוניות עם מנוע גדול. האר אקס 7 דוגמא לא מספיק טובה (ואגב - האמריקאי הממוצע לא יודע מה חישוב נפח המנוע, הנתון הרשמי הוא הרי 1300) יש לי דוגמאות נוספות בדמות פורד פוקוס והונדה סיביק שנמכרות בצורה פנטסטית בארה"ב כך שיש שוק גם למכוניות בעלי נפח מנוע קטן יחסית. אני לא מתעלם מהעובדה שנמכרים פה מכוניות בעלי נפחי מנוע גדולים יותר מאשר כל מקום בעולם. הסיבה היחידות שנמכרים כאן יותר רכבים בעלי נפח מנוע גדול היא ש: א. מחירי הרכבים כאן זולים. ב. מחירי הדלק זולים בהשוואה לעולם. ג. תל"ג ממוצע לנפש. אין בכך כדי לגרוע מתעשיית הרכב האמריקאית (שיש לה את הבעיות שלה) שכן נמכרים כאן גם הרבה מכוניות זרות (לא אמריקאיות) עם נפחי מנוע גדולים. כל מה שבאתי לומר הוא שההנחה שכל האמריקאים אוהבים רק מכוניות אמריקאיות עם מנוע ענק - מוטעית. בקשר לאהרנוביץ - איפה קראת שאמרתי שהוא המציא את המשפט הזה ? פשוט קראתי כתבה שלו בה נאמר המשפט וציטטתי אותו (כשונא אמריקאיות ידוע) כדי לתת לטענותי משנה תוקף. לסיום...גם אני לא הייתי מתנגד לג´י טי 40

komandatore

New member
מכונית ספורט אמריקאית-

בנפח מנוע צנוע מי שמע על חיה כזו? המינימום למכונית ספורט אמריקאית הוא 5.7 8V וה RX7 עם כל הכבוד לא מיצגת רכב ספורט אמריקאי

komandatore

New member
הם בכלל לא באותה ליגה

פורש מתחרים ב GT3 וויפר ב GT1 כך שהתחרות לא ממש ישירה כשפורש הוציאו את ה911GT1 ב 1998 היתה להם מכונית מדהימה גם לכביש שאותה הם יצרו בסדרה קטנה מאוד-ויקרה מאוד (1000000$)בגלל התקנים של המירוץ צריך רכב סדרתי מקביל ולכן לפורש זה יותר קשה מלGM

yaron_z

New member
לקומנדטורה

אין קבוצת מפעל של פורשה שמתחרה, יש קבוצות פרטיות או חצי פרטיות (כמו צ´מפיון מוטורס ארה"ב שמריצות מכוניות בג´יטי3), גם דודג´ לא מתחרים בקטוגוריה הזו אלא בג´יטי 3 אלא ששם זו קבוצת מפעל עם תקציב ענק ואיזה 8 מכוניות, המחיר של הפורשה היה מיליון דולר, אין קשר של קושי, בודקים כמה החברה מוכרת ומחשבים על פי תקנון הפיא כמה מכוניות היא צריכה לייצר בשביל ההומולוגציה. פורשה היו צריכים לייצר רק 1500 מכוניות, קרייזלר (או דודג´ או איך שתרצה) מייצרים את הוויפר בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהם צריכים לפי תקנות הפיא-פשוט בגלל שהם מאוד מרוויחים מזה. רכב מקביל לרכב המרוץ של קרייזלר-וויפר יעלה קרוב מאוד לרכב של פורשה.

komandatore

New member
המחיר של ה GT1 לא היה כלכלי פשוט

אלא שיקול נוסף- ה959 נמכרה בשעתה כרכב יד שניה במחיר גבוה יותר ממחיר המפעל ע"י סוחרים שקנו מס´ רכבים והריצו מחירים והמחיר של ה GT1 הוא לגרסת הכביש ולא למכונית המירוץ התקנון הוא כנראה לא 1500 מכוניות כי המכוניות צריכות להיות מדגם מקביל כלומר 911GT3 ולא נראה לי שזו הכמות שהם ייצרו ולא כל 911 עומדת בקטגוריה (ולכן זה כנראה כ200 מכוניות כמו ב959) ויפר מתחרים גם בקטגוריה GT1

yaron_z

New member
תגובה

אתה שייך לוועדת הכספים של פורשה? ה959 ומחירה כלל לא קשורים מפני שהוצגה לפני 16 שנה. אין קשר גם למחירה כיד שניה. אני יודע בקשר לכך שהמחיר שייך לגרסת הכביש. גרסת ג´יטי 1 שונה מאוד מג´יטי 3, ג´יטי 3 זו גרסה מתונה הרבה יותר, ובשל כך בעלת מכסת יצור גדולה הרבה יותר. איזה וויפר זכתה בג´יטי 1? איזה וויפר מתחרה שם בכלל?

komandatore

New member
כשיש קבוצה גדולה ומסודרת

יש לה סיכוי גדול יותר מול הקטנות אפילו יגואר בתקופתם או כל קבוצת מירוץ (פחות או יותר)של טום ווקינשו

yaron_z

New member
ובקשר לשלדה

שלדת הוויפר נחשבת נחותה לעומת שלדת פורשה 911. יכול להיות שזו שלדה מעולה, אבל מול הפורשה היא מפסידה. ניקח דוגמה מתחום אחר: יכול להיות שאתה האצן הכי מהיר בבי"ס שלך, אבל באליפות הארץ אתה מפסיד.

komandatore

New member
כל זמן שאין לי הוכחה ששלדת

הויפר משתווה לפורש אני לא יכול להתווכח -אבל זה בוודאות לא הפרש כל כך רב ברמות

falou

New member
אמיתית וחצי!

האקורד Type-R לא פחות "ספורטיבית" מה-WRX ואף נבחנה מול האימפרצה טורבו (לא ה-WRX) מספר פעמים ועמדה בכבוד. השינויים שעברה גירסת ה- Type-R, מלבד המנוע, רחוקים מלהיות זניחים וכוללים גיר שונה, ומתלים ובלמים אחרים. בקיצור, לא פחות מכונית ספורט מכל קטנה חמה או מכונית סאלון מוסבת אחרת, אם כי בהחלט לא מכונית ספורט "טהורה". עכשיו בו נחשוב על מישהו שרוצה/צריך מכונית סלון 4 דלתות ספורטיבית ולא סובל איך שה-WRX נראית, איך שתא הנוסעים שלה מרגיש ואת סוג האנשים שמזוהים בקרב הציבור עם מכוניות שנראות כך. בקיצור, הוא מחפש משהו יותר up market. ובוא נגיד שאותו מישהו לא אוהב אלפות, אז מה נשאר? וכולם במקהלה - אקורד Tyep-R (האוטו שהכי מתאים לאמא שלי...)

למעלה