ניסיון להראות מה זה רכב ספורט.....

• פותח הנושא rigi
  • פורסם בתאריך

rigi

New member
ניסיון להראות מה זה רכב ספורט.....

אם זה לא מצליח תכנסו ל-ynet יש כתבה על הונדה אקורד R מי התלונן שמפסיקים לייצר מכוניות ספורט אמיתיות ?????

אילן די

New member
הונדה אקורד מכונית ספורט ? הארדלי

הונדה אקורד טייפ אר היא עוד מכונית משפחתית (או איך שבאירופה ובישראל אומרים - מכונית סאלון) שקיבלה מנוע חזק ואי אילו שיפורי מרכב זניחים. ההשוואה ל- WRX (ואגב - מה החובבנות בכתבה ההיא לקרוא למכונית סובארו אימפרזה טורבו ? האוטו הזה כבר לא נמכר) אינה במקומה בכלל... האקורד כבדה מה - WRX, גדולה מה - WRX, ובעלת מנוע חלש יותר מה- WRX. איפה פה התחרות ? אגב. היות וניצלת את העניין כדי להמשיך את הת´רד ההוא, אמשיך ואומר שהרסת אותי בזה שאמרת שאתה לא בטוח שנתוני הקמארו של 0 ל- 100 טובים יותר מהפאסאט 1.8 טורבו... תשמע... אני האחרון שאתמוך במכוניות של ג´י אם אבל יש גבול. בלי לדעת מהם הנתונים של אותה פאסאט... הקמארו בגירסתה החזקה (SS) עושה את המיאוץ הנ"ל בכ- 5 שניות. בזמן הזה אני לא בטוח שהפאסאט תגיע ל-70
(ואגב גם בגירסתה החלשה ביותר - אין לפאסאט הזו שמץ סיכוי). לסיום - האקורד אינה מכונית ספורט "אמיתית". ניתן לקרוא לה מכונית משפחתית ספורטיבית, ספורט סדאן וכיו"ב. המכוניות שאני הזכרתי ועליהן ביססתי את הטענה שמכוניות הספורט נכחדות מן העולם הן ZX300 של ניסאן, מיצובישי ג´י טי 3000 טווין טורבו, טויוטה סופרה ומאזדה RX7. ההונדה אפילו לא מתקרבת לליגה הזו.

The-Viper16

New member
למזלי הוייפר לא נכחדת

ווייפר זאת מכונית ספורט אמיתית

yaron_z

New member
מה אתה כ"כ תופס מוויפר?

האוטו הזה יפסיד בכל מסלול ל911 טורבו ולרבות אחרות וזולות ממנו.

אילן די

New member
911 יקרה מהוייפר

גם אני לא מחזיק מוייפר אבל לא בגלל שזה אוטו לא טוב. פשוט מרגיז אותי לראות שכדי להוציא 400 ומשהו כוחות סוס ממנוע, צריך מנוע בנפח 8000 סמ"ק... טכנולוגיה של פעם. בקשר למכוניות הזולות מהוייפר שיקחו אותה במסלול... אין הרבה כאלה ירון, לאיזה אתה מתכוון ? M3/M5 ?

yaron_z

New member
אני הייתי הולך לכיוון

של מכוניות כמו הווסטפילד מגאבוסה ודומיה. והן גם טובות יותר מהפורשה הנ"ל...

גרמי

New member
ווסטפילד מגהבוסה...

זה רפליקה של הלוטוס 7 האגדית, עם מנוע אופנוע שנלקח מההאיאבוסה, ומפיק 170 כ"ס. האוטו שוקל 460 ק"ג, ולכן במהירויות בהן האוירודינמיות אינה קריטית (נאמר עד 100 מייל לשעה) היא גורמת ל M3 להראות כמו משפחתית ממוצעת... וסתם בשביל הרקורד, ביום ששי לקחתי את מיקה לראות לוטוס 7 מקורית. משהו מדהים האוטו הזה. רק לשבת בתוכו כשהוא נייח מעביר בי זרמים.

komandatore

New member
התפיסה האמריקאית שונה

בעיניהם נפח גדול ומנוע פשוט זו הדרך הנכונה -המנוע האמריקאי הקלאסי של 8 ליטר או המנוע ה"קטן" small block 5.7 הוא מנוע ותיק מאוד שכנראה עומד להישאר זמן רב -גם באופנועים,מנוע ההארלי בקושי השתנה במאה שנים... נפח מנוע גדול בעיני האמריקאים הוא קלאסיקה כמו גם שימוש מועט יחסית בעזרים אוירודימיים

komandatore

New member
למשל בלי ספוילר אחורי ענק

ברוב המקרים משאירים את המכונית קרובה לעיצוב הבסיסי עם ספולירים מינימלים

komandatore

New member
תעקוב אחרי המירוצים ביורוספורט

ותראה את ההצלחה של הויפרים

yaron_z

New member
בלי שום

ספק אחרי שפורשה פרשו ממרוצים (קבוצת המפעל שלהם הכוונה) הוויפרים שולטים, אבל זו קבוצת מפעל ענקית ועתירת תקציבים, ומי שלט כשפורשה היו בסביבה?... נקודה למחשבה. הווסטפילד והקיטראהם מאוד סידרתיות.

The-Viper16

New member
אם היית רואה שהפורשה עדיין הייתה

הוייפר תמיד היו מקומות ראשונים והפורשים מקומות אחרונים

yaron_z

New member
תראה הוכחה...

אני מוכן להתערב. הויפר סתם אוטו ענק ואמריקאי, מי צריך 8 ליטר בשביל 400 כ"ס? פורשה מוציאים יותר הספק מפחות מחצי הנפח, גם המומנט קרוב, שלא לדבר על זה שהפורשה הרבה הרבה יותר קלה.

komandatore

New member
זו פשוט דרך שונה

האמריקאים פשוט אוהבים מנוע ענקי מתמיד באירופה היו קצת יותר מודעים לדברים כמו צריכת דלק וזה מתבטא בכל הדרך האירופית למנועים קטנים יחסית במנועי הטורבו של פורמולה 1 היו עוצמות אדירות מנפחים קטנים- במנועי המבחן של ברבהם ב.מ.וו הגיעו ל1000-1300 כו"ס ממנוע ה1500 סמק האמריקאים אפילו לא היו מנסים לחשוב בכיוון הזה והמנוע הקלאסי האמריקאי הוא בנפחי 8 ליטר או 5.7 -למנועים הקטנים כמו שמקובל בקורבט

אילן די

New member
עוד פעם האירופאיות

בוא נשמע דוגמא לאירופאיות במחירה... בינתיים אני שומע רק "האירופאיות האירופאיות". קייטרהם ? עשה לי טובה, היא בכלל לא בליגה. תן לי כמה דוגמאות למכוניות אירופאיות שעולות פחות מ-80 אלף דולר שיוכלו להתחרות בוייפר. ואגב - אין לי מושג איך יכולת להוציא ממקלדתך את המשפט "השילדה של הוייפר לא משהו". זו אחת השילדות הטובות שקיימות. כל שילדה שתומכת במנוע עם כוח ומומנט כזה - אי אפשר להגיד עליה שהיא "לא משהו"

למעלה