ניכויי רשות

מצב
הנושא נעול.
ניכויי רשות

ניכויי רשות
אני חיילת משוחררת והתחלתי לעבוד בסניף של "הום סנטר" דרך חברת כח אדם בנתניה לפני חודשיים בתאריך 19.10.05. לפני יומיים קיבלתי את פירוט המשכורת שלי לחודש נובמבר 05 ורשומים שם הדברים הבאים: סה"כ תשלומים- 6597.0 סה"כ ניכויי חובה- 296.9 ניכויי רשות- 2143.8 נטו לתשלום- 4156.3 בפירוט ניכויי הרשות מופיע: (סמל 78) מפרעה 2 319763 . ניכוי- 2024.8 (סמל 98) א. כושר עבודה . ניכוי- 66.0 (סמל קר) קרן רווחה . ניכוי- 7.0 קו"ח- 46.0 סה"כ ניכויי רשות- 2143.8 התקשרתי לחברת כח האדם בשביל לברר על מה בדיוק ירדו לי 2100.0 ש"ח ונאמר לי שהניכוי נעשה מתוקף הסכם הקיבוצים (נדמה לי) ושזה חוקי לחלוטין. אני חייבת לציין שלא נאמר לי דבר על כך כשבאתי לחברת כח האדם (ש-30 אחוז מהמשכורת שלי ינוכה) וגם שמכל העודים החדשים שהצטרפו להום סנטר (דרך חברות כח אדם אחרות) ,אני היחידה שמופיע לה הניכוי הזה. רציתי לדעת אם אמנם קיים חוק לגבי הניכוי הנ"ל ומה אפשר לעשות בקשר לזה

שיר ורד

New member
תשובות חלקיות

ניכויי רשות
אני חיילת משוחררת והתחלתי לעבוד בסניף של "הום סנטר" דרך חברת כח אדם בנתניה לפני חודשיים בתאריך 19.10.05. לפני יומיים קיבלתי את פירוט המשכורת שלי לחודש נובמבר 05 ורשומים שם הדברים הבאים: סה"כ תשלומים- 6597.0 סה"כ ניכויי חובה- 296.9 ניכויי רשות- 2143.8 נטו לתשלום- 4156.3 בפירוט ניכויי הרשות מופיע: (סמל 78) מפרעה 2 319763 . ניכוי- 2024.8 (סמל 98) א. כושר עבודה . ניכוי- 66.0 (סמל קר) קרן רווחה . ניכוי- 7.0 קו"ח- 46.0 סה"כ ניכויי רשות- 2143.8 התקשרתי לחברת כח האדם בשביל לברר על מה בדיוק ירדו לי 2100.0 ש"ח ונאמר לי שהניכוי נעשה מתוקף הסכם הקיבוצים (נדמה לי) ושזה חוקי לחלוטין. אני חייבת לציין שלא נאמר לי דבר על כך כשבאתי לחברת כח האדם (ש-30 אחוז מהמשכורת שלי ינוכה) וגם שמכל העודים החדשים שהצטרפו להום סנטר (דרך חברות כח אדם אחרות) ,אני היחידה שמופיע לה הניכוי הזה. רציתי לדעת אם אמנם קיים חוק לגבי הניכוי הנ"ל ומה אפשר לעשות בקשר לזה
תשובות חלקיות
הבעיה היא עם הסעיף מפרעה. תבררי על מה הורידו לך את זה. יתכן ושילמו לך יותר מדי על חודש אוקטובר והורידו לך את זה במשכורת נובמבר. אובדן כושר עבודה הוא ביטוח שמבטיח לך גמלה חודשית בגובה משכורתך או חלק גדול ממנה, במידה ותאבדי את היכולת לעבוד. יתכן ואת רשאית להודיע למעסיק בכתב שלא יעשה לך ביטוח כזה, צריך לבדוק היטב מה כתוב בהסכם הקיבוצי שחל עלייך (את יכולה לראות אותו בחברת כח האדם). לגבי רווחה - תבררי בחברת כח האדם אלו זכויות זה מקנה לך, יש מקומות עבודה שהרווחה זהו סימון להשתתפות העבוד בארוחות צהריים המסובסדות ע"י מקום העבודה. קו"ח - נראה כמו קופת חולים, יתכן שמשלמים לך ביטוח משלים לקופת חולים, תבדקי האם אכן מדובר בביטוח משלים, ואז תחליטי האם להמשיך אותו או לא.

תבדקי את זה מולם ותדרשי הסבר....

ניכויי רשות
ודרך אגב....לעבוד דרך קבלן זה מסוכן מאוד כי ידוע שקבלנים גונבים מהעובדים שלהם כסף חאווה והם ממש לא שמים על החוק..תשמרי את כול התלושים שלך ואת רשימת השעות שלך וכול מסמך שיש לך...ותמיד תנסי לברר מה מצב החברה שבה את עובדת כי יכול להיות מצב שהם גונבים וגונבים ובסוף פושטים רגל ולך אח"כ אין עם מי לדבר...לברר עכשיו בתקיפות לפני שיהיה מאוחר מידי...בתלוש שלך יש סעיפים מיותרים שאת יכולה לבטל אותם כמו ניכויים שלא אמורים לתרום לך בחיים כרגע ושהם לא חובה!!!!תדרשי בתקיפות את מה שמגיע לך,כי הם נבלות

בסוף יצא שעשו לי בלאגן בתלוש משכורת

ודרך אגב....לעבוד דרך קבלן זה מסוכן מאוד כי ידוע שקבלנים גונבים מהעובדים שלהם כסף חאווה והם ממש לא שמים על החוק..תשמרי את כול התלושים שלך ואת רשימת השעות שלך וכול מסמך שיש לך...ותמיד תנסי לברר מה מצב החברה שבה את עובדת כי יכול להיות מצב שהם גונבים וגונבים ובסוף פושטים רגל ולך אח"כ אין עם מי לדבר...לברר עכשיו בתקיפות לפני שיהיה מאוחר מידי...בתלוש שלך יש סעיפים מיותרים שאת יכולה לבטל אותם כמו ניכויים שלא אמורים לתרום לך בחיים כרגע ושהם לא חובה!!!!תדרשי בתקיפות את מה שמגיע לך,כי הם נבלות
בסוף יצא שעשו לי בלאגן בתלוש משכורת
הראתי את פירוט המשכורת שלי למנהלת החשבונות בסניך והיא הייתה המומה... היא אמרה שהיא מעולם לא ראתה משהו דומה... הם עשו לי סלט מהכל... הוסיפו לי יותר מ- 50 שעות עבודה והכפילו לי את סכום הנסיעות, ובסוף הורידו לי את כל התוספת הזאת במפרעה. בנוסף, יצא ששילמו לי פחות ממה שמגיע לי כי הם חישבו את השכר שלי לפי שכר מינימום ואני חתומה על 18.50 מה אפשר לעשות? הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא לפנות אליהם עם עורך דין אבל זה נראה לי קצת קיצוני ויכניס אותי לתסבוכת משפטית שאני לא מעוניינת בה

מצב
הנושא נעול.
למעלה