נייד של דל

ayeletush10

New member
נייד של דל

אני מחפשת מחשב נייד של דל D530. מצאתי במשב, דרך האינטרנט במחיר זול יחסית. תוספת ל- xp- זה 500 ש"ח ועוד- וזה החלק המוזר, התקנה של המערכת ב-250 ש"ח. נשמע לי מוזר... שלהוסיף מערכת הפעלה עולה לי 750 ש"ח, בדר"כ זה עולה בסביבות ה-500. גם אחרי ה-750 ש"ח זה יותר זול מהרבה מקומות אחרים אבל נשמע לי ממש הזוי..כיח נראה לי שהדר"כ למי שעובד עם היבואן כבר יש לו מחשבים שהמערכת הפעלה נמצאת בפנים. לא? תודה.

RoyBO

New member
ניידים היום מגיעים עם ויסטה. התקנת XP דורשת

עבודה נוספת.

ayeletush10

New member
המחשב מגיע בלי שום מערכת הפעלה

והוא רוצה עוד כסף על ההתקנה של הויסטה... חוצמזה אם זה ביזנס אז אין בעיה להפוך אותו ל- XP

RoyBO

New member
אם יש דרייברים זה לא בעיה

וזה לא שהוא מתקין ויסטה יש לו אפשרות להזמין לך עם ויסטה מוטמעת או ללא מערכת הפעלה

gili667

Member
מדוע אין בעיה בבזנס להפוך לXP

לי יש בזנס אשמח לעבור לXP (גם יש לי)

RoyBO

New member
הרישיון של הביזנס הוא גם רישיון של XP

הבעיה היא שוב עניין הדרייברים

gili667

Member
כשאני שאלתי בדל אז הפנו אותי לגורם חיצוני

ושם התבקשתי להביא את הXP שלי לצורכי התקנה

RoyBO

New member
ודאי, כי צריך דיסק התקנה של XP.

הרישיון של הביזנס תקף גם בXP PRO

gili667

Member
אם יש XP אזי יש לו רשיון ואז הרשיון בויסטה מ

מיותר גם אם לויסטה לא היה רשיון XP הרי לXP יש רשיון כך שרשיון הויסטה מתיתר (או שביל גיטס טמן מלכודת?)

RoyBO

New member
היתרון הוא שאם יש לך דיסק התקנה של XP

אפילו אחד שהורדת ברשת אז תשתמש ברישיון של ויסטה ביזנס או אולטימייט שיש לך ואז יש לך עותק חוקי

RoyBO

New member
למה פיראטי?

הרישיון של ויסטה הוא חוקי לגמרי בוא תקשיב נגיד קנית דיסק OEM של XP PRO אז אתה לא תוכל להתקין אותו ביותר ממחשב אחד אבל תוכל להשתמש ברישיון של ויסטה ביזנס או אולטימייט+ הדיסק התקנה של XP PRO OEM ולהתקין במחשב נוסף עכשיו אתה מבין? לא כזה מסובך. יכול להיות שצריך להודיע לפני זה למיקרוסופט ישראל אבל גם לא בטוח

gili667

Member
רוי - מה ההגבלות של הויסטה ביזנס

שאלה זו היא עקב המשפט הזה: " לא תוכל להתקין אותו ביותר ממחשב אחד" (XP) זכרתי שיש הגבלה להתקנת XP - אחת הסיבות שלא עברתי ונשארתי עם 98 עד שהיו תוכנות בהייתי חייב עבורן XP ואז גם נודע לי על גרסאות חוקיות XP שניתן להתקינן ללא הגבלה

RoyBO

New member
אני לא זוכר בדיוק

תתקשר למיקרוסופט ישראל ותשאל זה תלוי בגרסת המוצר של המערכת הפעלה שקנית OEM- רישיון למחשב ספיציפי אחד בלבד RETAIL- רישיון למחשב אחד שניתן להעברה (לא ניתן להתקין ביותר ממחשב אחד במקביל).

יאיר B

New member
OEM הוא תלוי חומרה, כלומר התוכנה באה עם

החומרה (ואם החומרה נהרסת, אז לפי תנאי הרשיון אסור להתקין אותו על חומרה אחרת). RETILE - מה שרועי כתב. BOX - בא בקופסא יפה עם ספרות, CD ועוד כל מני דברים נחמדים. הכי יקר, אבל התנאים הם כמו ב-RETILE (לפי הבנתי לפחות). באופן כללי אפשר לומר שמערכת הפעלה היא למחשב אחד (כלומר מספר הרשיונות לפי מספר המחשבים). יש תוכנות שנמכרות עם יותר מרשיון אחד, למשל אופיס (הגרסא לסטודנטים מגיעה עם רשיון התקנה על שלושה מחשבים).

יאיר B

New member
יש תאורית קונפצירציה שטוענת ש-MS העלימה עין

מהורדות לא חוקיות (ולא גרמה לקושי רב בהתקנה של תוכנה לא חוקית) כדי שיהיה להם יותר קל להתשלט על עולם המחשוב (יש לי דה-ז'ה-וו לפינקי והמוח...).

ypm

New member
בהתקנות של פעם בWIN 95 אם אני לא טועה

קוד המפתח היה משהו כזה - 1111-1111-1111-1111-111 ....

ypm

New member
הפוך, רוב הניידים העסקיים מגיעים היום עם XP

מותקן ולהפוך לויסטה דרושה עבודה נוספת מדובר ברשיון ויסטה ביזנס ובניידים של דל .

ayeletush10

New member
ועוד שאלה...

יכול להיות שאני לא ממש מבינה בתחום... היום רוב האנשים מתקינים במחשב מערכת הפעלה פירטית? כאילו... לא שווה לקנות ב-500 ש"ח את המערכת הפעלה (xp או ויסטה)? תודה

למעלה