ניידות

lifex

New member
ניידות

היום אני במצב רוח של שאלות ומקווה שלא מכבידה מדי. אני סובלת מבעיה שגורמת לי לנפיחות קבועה ברגליים (באיזור הירכיים כאשר מרכז הכובד הוא על המיפרק שבין הירך לאגן) ולבעיה זו קוראים "לימפדמה" בנוסף יש לי מה שנקרא "סיבוך הקרנות" מה שמקרין על רקמות ועצבים באיזור האגן ומשפיע על הרגליים. כתוצואה מהלימפדמה אני מאוד מתקשה בהליכה, מתעייפת (רגלי מתעייפות) וככל שאני הולכת יותר העומס על הרגליים גובר עד שאני מגיעה למצב שאין לי אפשרות כמעט ללכת. לצערי, הבעיה שלי לא מופיעה בטפסים "הצהובים" של משרד הבריאות וכשנגשתי לוודעת ניידות הם דחו אותי מטענה זו. לאחרונה אני מקבלת תגובות מאוד קשות מאנשים שמבינים עניין (כולל הרופא האונקולוג שאצלו אני עושה ביקורות) על כך שלא מכירים בי לצורכי ניידות מכיוון שהבעיה שאני סובלת ממנה אכן גורמת לי לסבל רק והרכב נחוץ לי בעצם כמו זוג רגליים. בלי רכב צמוד אני לא יכולה להרחיק לכת. רציתי לדעת, מנסיון של מישהו בפורום, האם ישנו באמת דבר כזה שנקרא ועדת חריגים שאמור לדון במקרים שלא מופיעים בטפסים "הצהובים" והאם ישנה אפשרות גם להגיש תביעה לבית דין לעבודה בעניין והאם כדאי להיעזר בעו"ד? מה הסיכויים שלי לנצח במלחמה הזאת מכיוון שאני באמת באמת זקוקה לרכב ואם לא הייתי חושבת שהדבר נחוץ לי לא הייתי אפילו טורחת בעניין. אודה על תשובה ברורה ורצינית מכיוון שאני כבר מיואשת אבל מסרבת לוותר. תודה, אילנה

lifex לא צריך וועדת חריגים

וועדה רגילה. שהרופא שמטפל במרכז רפואי ימלא את הטפסים ויוסיף בכתב יד את האבחנה זה מספיק. אם הרופא לא רוצה לרשום בקשי להכנס למנהל המחלקה. זו חובתם הבסיסית. גם רופא המשפחה יכול למלא את הטפסים, כדי שיהיה להם משנה תוקף בקשי מרשומות רפואיות של המרכז בו את מטופלת סיכום של התיק שלך. או צילום של התיק באמצעות רופא המשפחה כדי שלא יעלה לך כסף. לצלם ולמסור. בהצלחה.

lifex

New member
תודה אתי. הבעיה היא...

שניגשתי כבר לוועדה רגילה והם ממש דחו אותי בטענה שאני לא מופיעה בטפסים ולכן הם לא חייבים לי כלום. צירפתי מסמכים רפואיים, הרופא האונקולוג שלי רשם לי מכתב (ממש בשמחה, הוא מאוד רוצה לעזור לי) גם רופא המשפחה כתב, המטפלת שלי שאצלה אני עושה טיפולים ברגליים כתבה, רופא המשפחה כתב, יש לי אפילו מכתב ממשרד הבריאות שקיבלתי לצורך תו חניה שאומר שאני זקוקה לרכב צמוד והליכה מרובה עלולה להחמיר את מצבי ולכן מבחינתם אני מעל 60% נכות לניידות אבל כשניגשתי לוועדה הם התעלמו מכל המכתבים האלה, מהנושא האונקולוגי שמאוד משפיע על יכולת ההליכה שלי גם כן (צלקת ההקרנות) הם בכלל לא הסכימו לשמוע בטענה שזה לא בגפיים התחתונות ולכן זה לא מעניין אותם ולכן אני חושבת שאולי על סמך המסמכים הסטנדרטיים יש להם עילה לדחות אותי כי "לימפדמה" לא מופיע מפורשות בטפסים אבל אולי דרך וועדה חריגה או אולי אפילו בית דין לעבודה הם יהיו חייבים להקשיב ולהתחשב במצבי? הטפסים "הצהובים" האלה לא עודכנו כבר משנת 52 נדמה לי! את באמת חושבת שכדאי לי להמשיך בוועדות רגילות, לא להתייאש ואולי בסוף אני גם אצליח? יש מצבים שמקבלים ניידות על סעיפים שלא מופיעים בטפסים? אני ממש נואשת ! תודה אילנה

lifex לערער מידית

במקביל לשלוח מכתב לארגון בזכות כמו גם לפנות לרופאים לזכויות האדם שיכולים לסייע לך כתובות תמצאי בתקנון למעלה ישנן הרבה אבחנות שאינן מופיעות בספר, כי הוא מיושן. והם מתחכמים? לא לוותר. בהצלחה.

skeptic

New member
שווה להתייעץ עם עו"ד

יעוץ בפורומים לא עולה כסף וגם פגישה ראשונית בדרך כלל לא עולה. חובה שכל החומר יהיה בידיים ואם כותבים אז את כל הנתונים כי אחרת התשובות תהיינה חלקיות. לא תצמח הרבה תועלת מהמוסדות החינמיים. עו"ד ד"ר דור זילברג עו"ד נירה גולן

batiarr3

New member
אילנה יקרה - אכן אין צורך בעררים על

הרישומים בטופס הצהוב. בטופס כתוב בפירוש שאם האבחנה לא מופיעה ברשום שם - הרופא המטפל או רופא שממלא את הטופס יכול לרשום את האבחנה על גבי הטופס. נכון הדבר שכאשר ישנה איזו שהיא בעיה - המל'ל חוגג עליה מיד. לכן צודק לדעתי עורך הדין שכתב לך תשובה - עדיף לקחת עו'ד לועדה .וכן, כיום מותר להכניס מלווה לחדר הבדיקה ולדעתי במצבים כאלה אף עדיף. המלווה אינו חייב להיות בן משפחה ,אפשר להביא עו'ד או אפילו רופא מומחה איתך. רק אל תרימי ידיים כי לזה המדינה מחכה. שיהיה בהצלחה לכל מה שתחליטי לעשות, ואל תקחי ללב דבר כי תמיד אפשר לערער.

למעלה