נזקי תאונה...המשך...

מצב
הנושא נעול.

FICLUB

New member
נזקי תאונה...המשך...

נזקי תאונה...המשך...
שאלה: שלום, אני עובד כנהג שכיר 10 שנים, פעם ראשונה גרמתי לתאונה באשמתי , הנזק הוא בדלת הרכב כ- 4000 ש"ח. לפי דברי המעסיק אין לו ביטוח מקיף או ביטול השתתפות עצמית, והבנתי מדבריו שאני אשא בהוצאה. השאלה שלי היא מה החובה שעלי , אם יש בכלל, לגבי המקרה? אני מציין שלא חתמתי על שום הצהרה או מסמך. ====================================================================== תשובה: שיר ורד תבדוק היטב האם לא חתמת על שום מסמך, בדרך כלל כאשר נהג מקבל רכב מהחברה הוא חותם על אישור קבלת הרכב ושם מופיע משפט כללי שהעובד מתחייב לשמור על הרכב ושלמותו ולשלם כל נזק שיגרם למעסיק. אם חתמת, המעסיק רשאי לנכות זאת משכרך. אבל, אם המעסיק לא יידע אותך מראש על כך שאין ביטוח מקיף, תוכל לתבוע את המעסיק ולדרוש שינכו לך רק את ההשתתפות העצמית. (הביטוח המקובל במדינת ישראל הוא ביטוח מקיף ללא ביטול השתתפות עצמית). אם לא חתמת על שום מסמך כזה, המעסיק לא רשאי לנכות משכרך ללא הסכמתך, אך הוא כן רשאי לתבוע אותך תביעת נזיקין. במקרה כזה, אפילו אם ידעת שאין ביטוח מקיף, אתה יכול לטעון בכך שהמעביד לא עשה ביטוח מקיף היתה לו רשלנות תורמת לעלות הנזק , וכל החובה שלך אם תוכח אחריותך לתאונה היא בגובה ההשתתפות העצמית. אם לא חתמת על מסמך כזה, והמעסיק ינכה משכרך ללא תביעה משפטית, תוכל אתה לתבוע אותו על הלנת שכר, (ולדרוש גם פצויי הלנה), בתביעה תציין כי נוכה משכרך סכום כסף בניגוד לחוק הגנת השכר, ללא הסכמתך וללא פסק דין המאשר את הניכוי. ====================================================================== שאלת המשך: הזכרת השתתפות עצמית(דבר שלא שווה לי כי מדובר על אוטובוס וההשתתפות עצמית שווה לערך התיקון). האם חלה עלי איזה חובת השתתפות עצמית כל שהיא לפי חוק,שהשופט יתן במקרה של תביעה של המעסיק, כאשר אני בוודאות גורם התאונה? אני חוזר שלא חתמתי על שום מסמך בנושא. תודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה