נו מי היה במופע של רודס אתמול?

אני הייתי היום...

הרכב הזוי משהו על הבמה: ג'ורדן רודס, אביב גפן וערן מיטלמן. רק חסר היה שצביקה הדר ינחה... זו היתה הופעה של אביב גפן בליווי שני קלידנים, אחד מניו יורק, שנראה דווקא די נהנה לבצע שירים של אביב גפן. בסוף - בסולו הדרן, הבנתי למה שילמתי 130 ש"ח. האיש - קוסם !! מעט מדי, מאוחר מדי.

Rudess

New member
אני הייתי אתמול וגם ביום שני

ממש נהניתי, במיוחד מג'ורדן רודס, אבל היה גם כיף להיזכר בשירים של אביב. ההדרן עם RA היה מטורף, כל הקהל היה בהלם מה- KEYBOARD WIZARD. אגב, אתמול נפגשתי עם ג'ורדן לפני ההופעה והשמעתי לו את ה-TRESPASS החדש והוא ממש אהב, אז יש לו עכשיו עותק מקורי של האלבום, כבוד!!!

RamiSun

New member
נראה לי

שאחרי הביקור הזה שלו, כשהוא שמע את שאגות הקהל (אני הייתי בהופעה של יום שני ) ועכשיו כשהוא סוף סוף הבין שנוסעים פה במכוניות ולא בגמלים. הם עוד יבואו.

ZOVIRAX

New member
לא יהיה מי שיקח את הסיכון לארגן

אירוע כזה... אף אחד לא יקח על עצמו את הסיכון הזה ,ועם כל הרצון של גורדן רודס שדרים יבואו זה לא יקרה בלי מימון של האירוע. הסיכוי היחידי זה שחברות הסלולר יביאו אותם , בזמן האחרון הם בתחרות להביא להקות למופרמות ולחלק כרטיסים בחינם ללקוחות. אז אם יש כאן מישהו שאבא שלו הוא מנכ"ל, סמנכ"ל אורנג' פלאפון או סלקום. בכל מקרה אחרי ההופעה שהייתי באיטליה בקיץ הקודם , אני רוצה עוד!! זה כמו סמים. הדיוידי זה סמים קלים כדי להירגע :)

FRANK ZAPPA1

New member
די לצביעות

ההופעה היתה חרא מאכזב אביב גפן עלה עם מיטלמן ב-7 שירים הראשונים ושר את שירי החרטא שלו ואחרי זה רודס עלה וכולה ליווה אותו פה ושם ולכן זה לא היה משנה עם רודס מנגן או מיטלמן מנגן באמצע אביב ירד ורודס נשאר לבד ונתן קטע פרוגרסיב טוב וזה גרם לנו לחשוב שהנה השינוי שחכינו לו אך לא כך היה אחרי הקטע הזה חזר אביב לבמה ולשירי החרטא שלו שרודס מלווה אותו ולא יותר הופעה חרא וחרטא שמלכתחילה לא הייתי שם עליה שקל אבל קיבלתי כרטיס חינם במתנה אז הלכתי אוי לבושה איזו אכזבה הדבר היחדי שיצא מזה טוב שאולי זה יביחא את דרים לארצ למרוטת שגם עליהם אני לא מת

אולי הסגנון בוטה

אבל אני מסכים לגמרי. זה בדיוק מה שחשבתי שיהיה שם, בגלל זה לא באתי. אני מאוד אוהב את העבודה של רודס עם הרכבים פרוגרסיביים, אבל כקלידן-מלווה של אביב גפן הוא רחוק מלמצות את עצמו. חבל שאביב פתח את ההופעה ב-7 שירים בלי רודס - זו כנראה היתה התנהגות ממש חצופה לאור העובדה שאנשים ציפו ששניהם יעלו על הבמה וינגנו ביחד ישר מההתחלה. מה שכן - הניסוח שלך היה קצת בוטה (אני יכול לדבר בכלל? גם אני בוטה...).

החלטורה הזו לא מוסיפה כבוד לרודס

וזה די מפחית מערכו דווקא בעיני הקהל המקורי שלו - אנשים שאוהבים פרוגרסיב. כנראה שגם הוא נפל בפח היחצ"ני שלאביב גפן יש איזשהו קשר לפרוג, ושהוא יותר מאשר יצרן סידרתי של קלישאות נבובות למתבגרים. עם כל האהבה וההערכה כלפיו וכלפי הכישרון העצום שלו, זה היה אקט מאוד לא אמנותי ולא איכותי מצידו, לטעמי.

RamiSun

New member
יפה מאוד,

trespass זאת להקה שיכולה לדבר לרודס.... כי גיל שטיין הוא כנראה The Israeli KEYBOARD WIZARD

Runner30

New member
הייתי בהופעה האחרונה

שם ג'ורדן אמר כמה מלים על הביקור שלו בארץ. זה כלל קצת "התחנפות" מחוייכת לאביב גפן וגם עקיצה קטנה "You have a future" . בסוף נדמה לי ששמעתי "I'll be back" הבעיה היתה בחוסר ההתאמה של הסגנון של רודס לזה של אביב גפן. הקהל שבא לראות את האיש ממש לא מתחבר לשירים של אביב גפן. למרות זאת גם ה10 דקות שנתן היו שווים לי את הנסיעה מהצפון. זה קצת הזוי לראות רק 10 איש מחכים לחתימות בסוף ההופעה - וגם אלה רובם מוסיקאים. מעלה סימני שאלה לגבי כמות הקהל הפוטנציאלי להופעה של ה דרים ת'יאטר. התרשמתי מצניעותו ונחמדותו של האיש.

ufomusic

New member
אני חושב אתם מגזימים קצת

חברים אני חושב שהגזמתם קצת. ג'ורדן רודס לא בא לכאן כדי לתת קונצרט. הוא בא כדי לראות את הארץ שהוא רצה לבקר בה כבר הרבה זמן, והוא ניצל את העובדה שאביב מופיע הופעות אקוסטיות בשביל להצטרף לכמה קטעים. יכול להיות שאביב באמת ניצל את השם של ג'ורדן כדי למשוך הרבה קהל לשם, אבל מי שבא בציפייה שג'ורדן יתן קטעים רבים על הבמה, פשוט השלה את עצמו- אני חושב שמי שלא הלך עשה בשכל (למרות שאני הייתי ונהנתי כי אין לי הרבה נגד אביב גפן). זו הופעה של אביב גפן, ולג'ורדן אין שום סיבה להשתלט על ההופעה שלו, מספיק לא היה לו נעים שהוא האטרקציה ולא אביב. אז אני מבין מי שהתאכזב, אבל תקחו את זה בפרופורציה.... כולכם אנשים בוגרים, אף אחד לא עבד עליכם- זו הייתה הופעה של אביב גפן עם אורח בשם ג'ורדן רודס.

FRANK ZAPPA1

New member
זה לא היה ברור מהפרסום הרב של זה

ואם אביב גפן נהנה שבאים להופעה שלו כאלה שלא מעריצים אותו וכאלה שלא בגללו באו אז הוא אהבל מה הטעם בלרכב על הגל של רודס כדי שיבואו להופעה שלך לא בגללך זו היתה תרמית כי כולם ידעו גם אביב וגם רודס וגם היחצנים למה הקהל הגיע ומה הקהל מצפה לראות. אז חוץ מתרמית אין פה כלךום ואולי החבר פה בפורום שקורא לעצמו רודס הלהיב את ההמונים פה מתוך הערצתו החורגת גבולות הוא אמר שהוא מעורב בהגעתו של רודס לפה והתלהב מההופעה הזו אז בטח כולם אמרו שאם הוא ככה מתלהב בטח יהיה פיצוץ ומה יצא בסוף חרטא שבה רק לחבר רודס היה נעים להיזכר בשיריו המתוקים של אביב שזה נראה לי שהוא אמר מהבושה ומאי יכולתו להודות בחרטא שנצפתה בזאפה

RamiSun

New member
טוב שאת יודע,

למה אני הגעתי לדוגמא, יכול להיות שהיו כאלו שלא ידעו למה הם באו, אבל אני מכיר הרבה שידעו בדיוק למה הם באים. בשום מקום לא היה כתוב שזאת הולכת להיות הופעה של דרים. אנשים עושים את החשבון שלהם לבוא או לא, כמו בהופעה של ג'ון אנדרסון, שידעתי בדיוק לאן אני בא. הופעה הוגדרה מראש כהופעה של אביב גפן שבה יתארח ג'ורדן רודס. כך שתרמית אין פה.

ufomusic

New member
רמי צודק 100%

נו באמת, מה אתה ילד קטן? כמו שרמי אמר, היה כתוב בפוסטר- אומן אורח ג'ורדן רודס- אומן אורח זה אומר שהוא לא הולך לתת הופעה שלו. אז מי שקרא כמו שצריך יודע לא לצפות למה שאתה ציפית. למה כולם במדינה הזאת חושבים שכל הזמן מנסים לדפוק אותם? אחי- באמת חבל לי שהתאכזבת ככה, אבל אני באמת לא מבין למה הלכת?

אני מסכים איתך שתרמית לא היתה פה..

אבל תסכים איתי שנפיחה אומנותית כן יש פה. אולי הסגנון בוטה, אבל אני מסכים איתו - הופעה של רודס כאומן אורח של אביב גפן היא אירוע בלתי פרוגרסיבי בעליל ולא צריך להציג אותו ככזה, או לכל הפחות, זו לא סיבה להתרגשות בפורום פרוג, אם כבר, אז זה יותר סיבה למבוכה בפורום פרוג. באמת מבלי להמעיט בערכה של העבודה שטל עושה בתחום הזה (ואני באמת תולה בו הרבה תקוות לקידום הופעה של דרים בארץ), להיות גרעין מעריצים של אומן זה לא רק להזיל ריר על כל נפיחה של אותו אומן, אלא גם להביע תרעומת אם האמן סוטה לכיוונים לא ראויים. כמו שכבר אמרתי, זה אקט מאוד לא אומנותי מצידו של רודס, לא היה יותר נכון ואפקטיבי אם הוא היה מתארח בהופעה של soltice coil למשל? או טרספאס? אגרול? או כל להקה שקרובה לפרוג ציוני? זו היתה תרומה אפקטיבית יותר לקידום פרוג ישראלי וגם עולה בקנה אחד עם היושרה האומנותית שהתברר שאצל רודס לוקה קצת בחסר. דרך אגב, זה בדיוק מה שהוא עשה עם דניאל יעקובוביץ. אבל כמובן שהכי קל להתחבר למישהו מפורסם יותר כמו אביב גפן, שהמכונה היחצ"נית המשומנת והמאוד אפקטיבית שלו מצליחה לתת לו בחו"ל חותם של אומן איכותי עם ניחוח של פרוג.

Rudess

New member
אחי

אנשים ידעו מראש שזאת הופעה של אביב גפן בה ג'ורדן מתארח. למשל אורי ברייטמן ידע זאת ולכן לא בא להופעה, אבל לא ברור לי מה הבחור עם הכינוי של פרנק זאפה רוצה לכתוב פה, זה לא שהוא הופתע - הוא קיבל את אביב גפן ואת ג'ורדן רודס. לגבי הופעה של דרים ת'יאטר בארץ, לדעתי אנחנו על סף הזדמנות הסטורית (סליחה על הדרמטיות) לבואה של הלהקה לארץ ישראל , וההצלחה של הביקור של רודס תתרום לכך מאד (רודס בעצמו רוצה לבוא לפה שוב פעם בקרוב). אין לי שום בעיה עם העובדה שג'ורדן ניגן עם אביב ועוד ינגן איתו בהזדמנויות אחרות בעתיד. ג'ורדן התנדב לנגן עם בלקפילד בארה"ב, כשלבקפילד לא היה קלידן ומאז נוצר ביניהם הקשר. למה שרודס בדיוק יבוא להופיע בהופעה של סולסטיס,טרספאס,אגרול? הוא לא מכיר אותם (טוב נו את טרספאס הוא מכיר עכשיו בזכותי). אני לא חושב שיש לו בעיה עם יושרה אומנותית כי הוא פתוח מבחינה מוסיקלית להרבה סגנונות, הידעת שהוא מאד אוהב מוסיקה אלקטרונית? לגבי דניאל יעקובוביץ', הוא מוסיקאי צעיר ומוכשר מאד (אני מכיר אותו אישית) וג'ורדן מאד התלהב מיכולותיו, וכשדניאל ביקש מג'ורדן לתת סולו באלבום שלו , אז ג'ורדן בשמחה הסכים ואני לא רואה בכך שום בעיה. ג'ורדן לא צריך להופיע עם אביב גפן בשביל להיות מפורסם יותר או להרוויח יותר כסף, כי סה"כ הוא כבר די מפורסם ומצבו הכלכלי טוב. לגבי אביב גפן, אני לא חושב שהוא מעולם החשיב את עצמו כאומן פרוגרסיב. ג'ורדן הופיע עם אביב כי הוא אוהב את המוסיקה שלו וכי היה ביניהם שיתוף פעולה טוב בארה"ב.

למעלה