נושא חדש - ביצים

נושא חדש - ביצים

הורכבה לי דיאטה שמותר לי ביצה אחת בשבוע קשה.
אין לי כח לראות ביצה קשה מה גם שאני לא מצליחה לאכול את כולה.

אז היום אכלתי חביתה עם ריסוס אחד עדין של תרסיס שמן + 2 פרוסות לחם שיפון + כף חומוס שטוחה מרוחה דק על שתי הפרוסות.

איך אני מחשבת עכשיו כמה מנות פחממה אכלתי.
תודה וסליחה.
 

IrisPeleg

New member
למה רק ביצה אחת?

את ממש לא בעונש.

עליך לרשום מה אכלת בכמויות (כמה פרוסות, כמה כפות/כוסות אורז, וכודומה).

יש טבלאות של מנות פחמימה וכך ממירים את הכמויות.
 
אפשר לקבל קישור לטבלה הזו?

כי בינתיים מותר לי 100 גרם פחממה ביום (עשיתי חישוב שאם מנה = 15 גרם זה אומר שלי יש 6 מנות בתפריט).
ואם מנה = 15 גרם וכבר הותר לי 6 פרוסות לחם שהם אותן 6 מנות אז לא נשאר לדברים אחרים בעצם.

או שמא אני עושה חישוב לא נכון.
כי לעבודה קצת קשה לי לקחת אוכל מבושל ואני חיה על כריכים שם לרוב.
 

davidof64

New member
הסיפור עם הביצים הוא מיתוס ואין לו אחיזה

במציאות.
מעולם לא הצליחו להוכיח שאכילת ביצים מרובה גורמת לכולסטרול גבוה אצל אנשים שאובחנו כבעלי כולסטרול גבוה,זהו דבר שמעולם לא הוכח מחקרית.
חלבון הביצה הוא החלבון הטהור ביותר שיש,ספיגתו בגוף האנושי כמו גם בגופם של יונקים וציפורים היא מעולה.
אחרי הביצה מופיעים חלבון מי הגבינה שאותו כמובן צריך לסנתז ואז הוא נצרך בצורת אבקה,לאחר מכן דגים אבל עם יתרון
לזנים מסויימים- שגם מהם צריך להזהר בגלל מתכות רעילות שהם ספגו,ובמקום האחרון בשר הבקר/צאן והעוף.
הכולסטרול מיוצר בגוף האדם והוא זקוק לו לצורך קיומו ולכן הגוף מייצר אותו,אף אחד לא ימות אם יהיה לו כולסטרול גבוה ורק אותו ללא שאר התוספים.
הבעיה היא שברוב הגדול של המקרים הכולסטרול שוכן לו אצל אנשים שיש להם עוד כמה בעיות של שומנים בכלי הדם/סוכרת/בעיות כליה ושאר רעות חולות שעידן השפע עם המזון התעשייתי מרעיף עלינו,הבעיה אינה הכולסטרול לבדו אחרת הגוף שלנו לא היה מייצר אותו,אבל משום מה הכולסטרול זה מה שנחרט לאנשים בראש עקב מסע ההפחדה הלא צודק והלא אחראי שמנהלים נגדו,אני אוכל 3 ביצים כמעט כל יום ובסופ"ש קצת יותר ואין לי שום בעיית כולסטרול,נמאס לי מציד המכשפות שמנהלים נגד הכולסטרול וישר מאשימים את הביצים,כולסטרול גבוה ללא שום בעיות אחרות אינו מזיק והגוף שלנו זקוק לו,עדיין לא שמעתי על אף אחד שמת רק בגלל כולסטרול גבוה וללא שום בעיות אחרות.

עוד מיתוס ידוע לשמצה הוא נוסחת ה BMI המטומטמת שכל הדיאטניות של קופות החולים ושאר אתרי פרסום דיאטות משתמשות בה,לפי הנוסחה השטותית הזו אם הגובה שלך הוא 185 סנט' ואתה שוקל 120 קילו אז אתה עם עודף משקל לא בריא ובקבוצת סיכון,הנוסחה המטומטמת הזאת של שומרי המשקל ושאר הגורואים של הדיאטות לא מבחינה בין משקל של מסת שריר מפותח ובין משקל של שכבות שומן,הנה דוגמא פשוטה שאפשר לראות בקלות עד כמה הנוסחה הזו לא רצינית, האדם שבתמונה המצורפת הוא Phil Heath והוא זכה במקום הראשון בתחרות מר אולמפיה לשנת 2012,
הוא בן 34,גובהו הוא 175 ומשקלו בתחרות היה 110 קילו', רמת השומנים בגופו שואפת לתחתית שזה דבר לא בריא בפני עצמו אבל נדרש בתחרות לשם הבלטה של השרירים, הוא חזק כמו שלושה אנשים ואדם בריא ביותר ועל זה כל רופא יחתום, אבל מה,,לפי הטבלה של BMI הוא אינו אדם בריא,הוא שמן ובקבוצת סיכון.
נו באמת,לך תבנה מדינה עם כאלו שמאמינים שביצים זה דבר רע ושכולסטרול לבדו מסוכן,לך תסמוך על טבלה שאומרת שמר אולימפיה לשנת 2012 הוא אדם לא בריא ובקבוצת סיכון.
אתם הבנתם את זה??
תודה למי שהיתה לו את הסבלנות לקרוא עד הסוף ואולי אולי יפנים
שמיתוסים לפעמים- יותר מזיקים מביצים וכולסטרול.
שיהיה המשך שבוע מאושר לכולם.
 

davidof64

New member
מי שלוקח סטרואידים זה אלו שמתאמנים במועדון

השכונתי וגם זה לא כולם,תחרות מר אולימפיה היא המקבילה לאולימפיאדה על כל המשתמע מכך,המשתתפים בה עוברים את כל הבדיקות לגילוי חומרים אסורים ובדיקה רפואית מקיפה.
אבל מה,המיתוס שכל מפתחי הגוף לוקחים סטרואידים עושה את שלו שוב
 

davidof64

New member
אני אינני תמים ועסקתי בתחום הזה לא מעט שנים,

להערכתי הינך בחור צעיר אשר אינו מבין הרבה בנושא הזה של פיתוח גוף וסטרואידים.
 
מיתוסים לפעמים-יותר מזיקים מביצים וכולסטרול..

אהבתי את מה שכתבת, במיוחד את המשפט האחרון.. אבל...
הנוסחאות והטבלאות מיועדות לאדם הממוצע, אי לכך לרוב האנשים.
אפילו אתה תסכים שרוב מוחלט מהאנשים עם BMI=36 מאוד מאוד שמנים.
ואילו Phil Heath נראה מאוד מאוד לא שמן, אבל גם מאוד מאוד לא טבעי.
עד היום לא שמעתי עד הגבלה של ביצה אחת לשבוע.
דרך אגב, בתפריט של רץ מרתון מקצועי, יש 12 ביצים בארוחת הבוקר בימים שלפני הריצה.
 

ענתי44

New member
בתפריט בבתי החולים

יש מידי יום ביצה קשה. גם לחולי סוכרת. אולי האוכל בבית חולים לא כטעם אוכל ביתי אבל לו היה מסוכן לתת יותר מביצה אחת לשבוע בטח היו מגבילים.
 
בגלל הטריגליצרידים שהם מאוד גבוהים אצלי

או לפחות היו בזמנו אז אמרו לי לאכול רק ביצה אחת כל 3 ימים, מה שאומר שזה באמת יוצא אחת לשבוע (כששאלתי יותר מפורש)
אמרה שיש הרבה שומן לא טוב בביצה גם קשה וגם רגילה ולא משנה איך מכינים אותה (אצלי גם עדיף כמה שפחות מטוגן כי אני צוברת שומנים
לא טובים בגוף בגלל זה).

נורא מעצבן. אבל באמת לא עמדתי בפיתוי הערב כי כבר 3 שבועות שאני מתאפקת ולא אוכלת חביתה ואני "מתה" על חביתות.
 

ענתי44

New member
נהדר ומקווה שנהנית מהחביתה

גם לי יש מה שנקרא הפרעה מטבולית עם כל החבילה של סוכרת תת פעילות בלוטת התריס כולסטרול , לחץ דם ושומנים בדם. וגם אני בזמנו הודרכתי להימנע מבצים, בשר שמן אף פעם לא אכלתי וכך לגבי גבינות שמנות. ואת יודעת מה... נמנעתי מבצים כמעט לחלוטין ובטח ממלח אבל זה לא עזר. מה שבזמנו איזן אותי נהדר הפעילות בחדר הכושר. אז בייעוץ נוסף נאמר לי שאפשר לאכול יותר בצים ולא. לא חייבים רק ביצה קשה. מותר גם פעם פעמיים חביתה אבל כמו שאת עשית עם תרסיס שמן ולא בשמן עמוק. לי קל יותר לוותר על חביתה אבל אני חושבת שאם יש ימים שאת ממש רוצה חביתה אז תכיני לך בכיף, כמובן עם מעט שמן, ותאכלי בכיף. כי לא שווה לאכול ולהתענות. אצלי זה עם גלידה.
 
לאמא של דפנה - הצעה לשינוי קל בתפריט

מה שאני עושה, וגם אוהב - פשוט מאוד טעים.

על הלחם אני נוהג למרוח טחינה גולמית (היקרה ביותר שיש, עולה גרושים)
ועל הטחינה סחוג. זה מתאים לכל המאכלים שאינם מתוקים. אם המאכל מתוק,
אני חוסך מימנו את הסחוג. בלי קשר טחינה גם עושה טוב לכולסטרול הטוב...

חומוס טוב עם פיתה...
 

davidof64

New member
מסכים בהחלט,טחינה היא דבר נהדר

וטעים. כאשר יש לי ירידה ברמת הסוכר אני ישר רץ לחלבה,בילדותי החלבה היתה הממתק האולטימטיבי עבור
הרבה ילדים ועבורי במיוחד,אני עד היום מכור לחלבה,דרך אגב במגזר הערבי והבדואי יש לחלבה מקום של כבוד והם צורכים אותה בכמויות גדולות.
טחינה עם חומוס וסחוג וואי וואי,הרגת אותי הנרי

ואצלי זה הולך עם הרבה סחוג שגורם לי לשיר אופרות(במקום ובשעה המיועדים לכך
)שאפילו פלאסידו דומינגו היה מתקנא בהן


אוייי הפכתי פתאום לרעב,למה חייבים לדבר כאן על אוכל למה??
 

davidof64

New member
היפו מוגדר אצלי כמצב חירום ושם רק טבליות

גלוקוז.
התכוונתי לירידה ברמת הסוכר שעדיין רחוקה ממצב מסוכן.
גם את איריס וגם אני עם יותר מדי שנות ניסיון בכדי לדעת באיזה מצב חתיכת עוגה או חלבה תספיק ובאיזה מצב
העדיפות לטבליות הגלוקוז.
שתהיה לכולנו שבת נעימה ועם קצת חטאים מתוקים,מדי פעם הנשמה רוצה מעט אז הגוף לא ימות מזה,כמובן בפרופורציה.
 
למעלה