נורמנדי-כניעת יפן

djavisar

New member
נורמנדי-כניעת יפן

מישהו יכול להסביר לי על המהלכים העיקריים של הפלישה לנומנדי 2. כניעת יפן- אין לי חומר על זה בכלל :\ יש מצב שתרשמתו לי תשובות לשאלות האלה כי אני ייכתוב אותם בבגרות תודה לכל העוזרים :)

שירין22

New member
הנה התשובההההההההה........

בעלות הברית (בריטניה וארה"ב) תכננו לפלוש מבריטניה לצרפת ע"יהטעיה של הגרמנים שיחשבו שהפלישה מתוכננת לעיר קלה בצרפת בגלל שזה המקום הכי קצר לבריטניה. הפלישה תוכננה ליוני 44' לחוף נורמנדיה משום שהוא היה מישרי וניתן היה להנחית בדרך מאות אלפי חיילים תוך זמן קצר. הנחיתה של האמריקאים הייתה במסגרת מבצע "אוברלורד" שבו הכוחות היבשתיים קיבלו חיפוי אווירי מהמטוסים ותוך שבוע ימים נחתו 330,000 חיילים של בעלות הברית. הגרמנים הופתעו וחיכו עם הטנקים בקלה, דבר שהקל על בעלות הברית לכבוש במהירות את נורמנדי. במקביל, הגרמנים החלו להשתמש בטילים חדישים V1 ,V2 נגד בריטניה, כדי לפגוע באוכלוסיית האזרחים. באוגוסט 44' פריז נכבשה ע"י האמריקאים, הבריטים והצרפתים, והתקדמו לכיוון הולנד ובלגיה. הרוסים, בסוף 44' כבשו מחדש את כל השטחים של רוסיה ופולין, ובתחילת 45' נכנסו לתוך גרמניה. היטלר, במאמץ האחרון שולח גייס גרמני דרך הרי ארדנים כדי לבלום את התקדמות האמריקאים ההתקפה של הגרמנים נכשלה והאמריקאים בפברואר 45' נכנסים לגרמניה ממערב. בסוף אפריל 45' היטלר מתאבד עם אישתו בבונקר בברלין ובשמיני למאי 45' גרמניה נכנעת לבעלות הברית כך שהמלחמה באירופה מסתיימת. זה בנוגע לנורמנדי. בנוגע לכניעת יפן ... ראה התשובה עוד כמה דקות...

שירין22

New member
אההה הנה כניעת יפן גם....

המלחמה במזרח הרחוק הייתה מלחמה שונה מאשר באירופה, משום שבמלחמה האמריקאים התקדמו בכיבוש אי-אחר-אי עד שהגיעו לאחר סדרת קרבות להפציץ את יפן בכל יום מהאיים הסמוכים ליפן. היפנים שסבלו מנחיתות מספרית וטכנולוגית, ציפו שהאמריקאים יפלשו ואז להילחם במלחמה מבית לבית ובהתאבדות נגד הכוח האמריקאי הפולש, ולגרום להם אבדות רבות. בארה"ב היה לחץ של דעת הקהל האמריקאית לסיים את המלחמה במהירות ולהחזיר את החיילים בריאים ושלמים הבייתה. האמריקאים הצליחו להמציא נשק חדיש- פצצה אטומית ולנסות אותה במדבר של ניו מקסיקו... השיקולים של הנשיא טרומן להטיל פצצת אטום 1. האמריקאים ידעו שהפלישה ליפן תגרום להם אבדות רבות ולכן רצו להפיל את פצצת האטום כדי שיפן תיכנע במהירות ובכך יוכלו לסיים את המלחמה ולהחזיר את החיילים האמריקאים בשלום לארצם. 2. לבדוק את היעילות של פצצת האטום כנשק מלחמתי ובכך להפוך את יפן לשדה ניסויים צבאי. 3. האמריקאים גם רצו להרתיע את הרוסים שלא ימשיכו להתפשט למזרח הרחוק ולהראות את עליונותם הצבאית כלפי הרוסים והעולם. ולסיום - סיום מלחמת העולם השנייה: האמריקאים הציבו אולטימטום להיכנע ללא תנאים מוקדמים, היפנים סרבו ולכן האמריקאים שלחו מטוס עם פצצה אטומית לעיר הנמל התעשייתית הירושימה, היפנים חשבו שלאמריקאים יש פצצה אחת וחיכו לפלישה האמריקאית על מנת לגרום לאמריקאים לאבדות רבות. באוגוסט 45' סטאלין הכריז מלחמה על יפן, יום אחר כך, האמריקאים הטילו פצצה נוספת על העיר נגאסאקי, בעקבות ההפצצות מתו כ- 120,000 יפנים ועוד רבים כתוצאה מהנשורת הגרעינית. הקיסר היפני הירוהיטו נכנע לפני האמריקאים בשני לספטמבר 45', האמריקאים השאירו אותו כקיסר ייצוגי וללא סמכות ובכך הסתיימה לה מלחמת העולם השנייה..............................
- פיהוקקקקקקקק......

שירין22

New member
אחחח... אם הייתי מקצרת את זה...

או פשוט סורקת את הדף הזה מהקלסר... אז לא הייתי צריכה לכתוב כל כך הרבה.............. אם יש עוד שאלות אז אני פה מותק... עד יום ראשון 20 דקות לפני המבחן.. אני פשוט לא יוצאת מפההההההה!!!!!!!

למעלה