נורמנדי ולואר בזמן קצר

dalia123

New member
נורמנדי ולואר בזמן קצר

אני ממש מודה מקרב לב לעצות ולהמלצות הנבונות של יונית, מוני וכל מי שהגיב לשאלתי על אפשרות ביקור בלואר ובנורמנדי כשבסיס היציאה והחזרה הוא פאריס. אקח בחשבון את המלצותיכם , רק הבינו שיש מיגבלות של כסף ואי-אפשר לשתות את זה כל כך לאט כמו יין טוב, אף שהייתי מאוד רוצה. שוב, תודה לכם. ובעניין צימרים בלואר, בנורמנדי, לא ראיתי שמישהו הגיב לבקשתה של מיכל (עם התינוקות באוטו), שאלה עקרונית - האם אכן ניתן בחודש אוקטובר (אנו מתכנננים את הטיול -2 מבוגרים נער בן 17 וילדה חכמה בת 10, במהלך חופשת הסוכות - בפאריס אנו מסודרים, לגבי הלואר ונורמנדי אני מחפשת באינטרנט - אולי חוות , בתי הארחה קטנים, אך כיוון שארנקי אינו משופע ביורוס, השאלה היא - האם באמת ניתן לעצור עם הרכב בעיירה או בעיר "איקס" ולחפש חדר ללינת לילה או שניים, או האם מוטב להזמין כבר מהארץ? אנא מה דעתכם לאור ניסיונכם? אשמח לשמוע תגובות בהקדם. דליה 123.תודהנ

Yo-man

New member
אנחנו הסתדרנו ללא תיבנון מוקדם

אבל היינו רק זוג ויצא לנו להתפשר לפחות פעם אחת על מקום שלא היה לטעמינו מחוסר זמן ועייפות. חוץ מאותה פעם הגענו למקומות מקסימים, לא תמיד במרכז אבל תמיד מהנים. מנסיוני בחודש אוקטובר - אפשר לצאת ללא הכנה של לינה לכל יום מהטיול.

יונית א

New member
במכונית עם 4 ילדים -רק ג'וסלין .

בסביבות לה רושל, בקצה ברטאן, בכלל מחוץ לעונה , בסופו של אוקטובר. למזלנו הצילה אותנו פקידת קבלה במלון נידח, שהבינה שנתקענו. השעה הייתה מאוחרת, כי בנינו מסלול עם הגעה מאוחרת,ידענו שמגיעים לעיר גדולה ולא תהיה בעיה למצוא לינה בעיתוי הזה באחד המלונות או הצימרים בדרך. אז טעינו. כל שייטי המפרשיות של כל העולם התכנסו שם ועוד שני אירועים מקומיים, ובטווח של 80 ק"מ לא היה מקום לינה אחד!!!! הייתי מוכנה כבר לישון בלי שירותים , בלי מקלחת -רק חדר לפרוק ילדים עייפים והורים מרוטים. ונאדה. סופו של ספור במרחק 100 ק"מ מצאה לנו הפקידה הנהדרת מלון נידח בעיירה לא גדולה. בעלת המלון - קיבלה אותנו בשעה מאד מאוחרת והתברר שהיא חשבה שמדובר על חדר ל4 ולא 6 נפשות אבל התארגנה בזריזות. וישנו עם מיטות מתקפלות ואחד על השני בחדר אחד- אבל היה לנו איפה לישון. אגב, קראו לה גו'סלין כהן והיא היהודיה היחידה בעיירה. מהשמיים סידרו לנו אותה. מאז עם ילדים, לעולם לא בלי לינה מוסדרת מראש, לא מחוץ לעונה ולא בקצווי טימבקטו. אני לינה מארגנת מראש, כי מי יסדר לי משמיים את ג'וסלין שוב?

יונית א

New member
את הולכת לשמוע ממני הרצאה../images/Emo65.gif

לא אמרת מילה עד עכשיו שיש לך במכונית מתבגר ועלמת חמד. נתונים לא משמעותיים מבחינתך לתכנון הטיול? אני מחדדת את ההמלצה הקודמת שלי- וותרו לחלוטין על הלואר! עם נוער, ילדים- הגישה אמורה להיות אחרת, אתרים שיעניינו גם אותם(וגם אתכם). הצעה "על חשבון הבית" מפריז- להונפלור - העיירה המקסימה ופארק הפרפרים לצידה(פרוטות ושווה ביקור עם ילדים ,בול מתאים לילדה החכמה). לאורך החוף לכוון חופי הנחיתה - מוזיאון הנחיתה בארומנש לה באן, אני הייתי מקצה למסלול הזה- כיומיים. לחצות את נורמנדי לרוחב , להגיע למונט סן מישל, למרגלותיה יש גן זוחלים צבים,נחשים ואיגואנות (בשביל הבחורצ'יק ), משם לסנט מאלו-עיר מקסימה ואקוויריום מטובים שראיתי בצרפת , ובכלל... ולהתחיל לחזור חזרה, אם יש עוד שנייה זמן לעבור דרך נורמנדי השוויצרית (נופים מדהימים) מוזיאון רכבות מינאטוריות אם מעניין, לשולי הלואר, אולי להציץ בטירה אחת או אחד האתריםה אחרים וחזרה לפריז. או דרך רואן - לבקר את ז'אן ד'ארק וג'ברני גן בית מונה ולחזור לעיר הגדולה. בעניין טיול חסכוני- תמיד (!!) מצאתי כי חסכוני יותר להזמין מראש מאשר לסמוך על המזל. בוודאי כאשר מדובר ב4 נפשות. למשל- בד"כ ל4 נפשות מדובר ב-2 חדרים, אבל חיפוש מוקדם יאפשר לך למצוא גם חדר לארבעה ואז המחיר מוזל. שלא לדבר על כך שפרק הזמן העומד לרשותך קצר כל כך, ולכן עדיף למצוא לינה מראש, וכך לבחור את המיקום היותר נכון לכם(חסכון בנסיעה,הוא חסכון של זמן וכסף), ו/או נותן השירות הטוב ביותר (למשל בתים או חדרים להשכרה עם מטבחון מוזילים במידה ניכרת את העלות הכלכלית של התזונה בטיול, כי לבשל ספגטי ורוטב עגבניות או לחמם פיצה קפואה בתנור מצ'וקמ'ק הרבה יותר זול מאשר ארוחה ל-4 נפשות (מהן אחת נער בן 17 שיש לחשב אותו על תקן 3 סוסים בריאים). נוסף על כך יש לך כל כך מעט זמן, במקום להתחיל כל יום בשעה 17.00 לחפש מקומות לינה ובזבוז זמן משמעותי על איתור לינה, מצאי מראש!!!!! אבל- את לא יכולה למצוא לינה אם לא תבני קודם מסלול מדוייק, שתוכלי לדעת איפה לחפש לינה.

dalia123

New member
נרמנדי -לואר מפריס

אני חוזרת לנדנד בנושא יציאה מפאריס ברכב שכור . מי יוכל להמליץ לי - האם קודם להדרים ללואר (ואגב, מה המרחק בקילומטרים מפאריס לאורליאןויותר חשוב - כמה זמן אורכת הנסיעה?) ואחר כך להצפין לנורמנדי (חופי די. דיי מעניינים יותר את הגברים במשפחתנו הקטנה את בעלי ובני ואילו אנו הבנות ליבנו נוהה אחר הטירות הקסומות של הלואר, צריכים להתפשר גם בנושא הרצונות של בני המשפחה לא רק בעניין הכסף והזמן המוגבל, בקיצור - מרחקים בקילומטרים, זמן נסיעה ברכב שכור, בין פאריס - ביו למשל (ביו העיירה בנורמנדי שיונית נדמה לי המליצה עליה כנקודת מוצא לאתרי הדי.דיי) ובין פאריס - אורליאן שאני מבינה שהיא בירת הלואר ומשמשת נקודת מוצא סבירה לטיולים בלואר, ושוב - אני חוזרת לתחילת הנאום שלי - האם להעדיף לרדת דרומה ללואר וללון שם ואחר כך להצפין לנורמנדי או להיפך? ובקשר למונט מישל נכנסנו (בעלי ואני) לאתר של יונית (יונית, כל הכבוד אתר יפהפה ומועיל) וראינו שבתקופה שבה נבקר (חופשת סוכות) לא תהיה גאות אז האם יש טעם להגיע גם לבריטני ורק לצפות במינזר סןמישל גם כשאין תופעת גאות/שפל? על מה לוותר? אני לא מוותרת על הלואר לפחות אורליאן וטירה אחת כמו שמבורד, בעלי לא מוותר על נורמנדי (אוהב מתים בתי קברות , מה לעשות?) הלפ..... הצילו...... הצילו..... נו הלוואי שאלה היו הצרות של כל עם ישראל! בי ביי דליה 123.

nitsansh

New member
מה לא עושים בשביל שלום בית...

אם הם חייבים להיות בנורמנדי, והן חייבות להיות בלואר, אז תרוצו ממקום למקום וכל אחד יראה קצת ממה שהוא רוצה, קצת ממה שהוא לא רוצה, והעיקר שלא תריבו בזמן הטיול אלא רק אח"כ, כשתאשימו זה את זה למה הפכתם את הטיול לטור-דה-פרנס... מבחינת הטיול אין חשיבות לסדר. זה רק עניין של מי יבוא על סיפוקו קודם... אז עדיף שמי שיש לו יכולת לדחות סיפוקים יוותר בענין הזה... אני חייב לתקן מה שנדמה לי שכבר עשיתי... מון-סן-מישל זה בנורמנדי, סמוך לגבול עם ברטאן... עניין של הגדרה גיאוגרפית... שלא יהיו לכם אשליות שאם ראיתם את מון-סן-מישל אז סימנתם וי על ברטאן... הגאות והשפל, או העדרם יותר נכון (וזה לא מצב שאין גאות ושפל, אלא שהם לא מגיעים לשיא), הם לא סיבה לוותר על מון-סן-מישל אם החלטתם לנסוע לשם... ועוד תיקון... אורליאן נמצאת מחוץ לאזור המרכזי של הטירות, שמשתרע מבלוא עד אנז'ה, כשהעיר המרכזית היא טור. הטירות הכי "שוות", הן אלה: שאמבור שנונסו בלוא שברני אזאי-לה-רידו וילנדרי לדעתי, מספיק לראות את רוב הטירות מבחוץ, וכדאי להכנס רק לטירה אחת או שתיים, כי לבנים לא תהיה סבלנות ליותר... אם נוסעים מפריז, שאמבור תהיה הטירה הראשונה, אח"כ אפשר להציץ בלי להכנס בבלוא ו/או שברני, וכדאי לבקר בשנונסו, שעליה "אסור" לוותר... או שאפשר לוותר על כניסה לשאמבור, שמרשימה בעיקר מרחוק, ולהשאיר זמן לאזאי-לה-רידו או לגנים של טירת וילנדרי, שיותר מענינים מהטירה עצמה... זו הבעיה כשיש זמן קצר כל-כך... מה שתספיקו ביום אחד זה מה שיש, כי ביום השני צריך להספיק להגיע למון סן-מישל... ביום השלישי תגיעו לחופי ה-D-DAY בנורמנדי, וביום הרביעי חזרה לפריז... המרחקים זה לא הבעיה העיקרית, אלא כל מה שתעברו ליד ולא תראו בגלל הזמן הקצר...

monni

New member
אוף, כשאני קוראת את כל השמות של

המקומות, ונזכרת בהם, ממש ליבי נחמץ - תעשו טובה תארגנו עוד יומיים לטיול...(זה המינימוווווווום). אתם בטח גם מתכננים על כמה ימים בפריז, אז תעזבו את פריז להפעם ותעשו טיול כמו שצריך. בשביל שלום בית. בהצלחה

nitsansh

New member
יש לי רעיון ששווה לחשוב עליו...

הבנים יסעו לנורמנדי, והבנות ללואר... מי אמר שחייבים להיות כל הזמן ביחד?

יונית א

New member
כולם, אבל כולם רוצים עבורך שלום בית

ומאידך כולם כותבים לך אל תעשי את המסלול המשולב לואר נורמנדי ב4 ימים. אחד מציע להוריד את לואר השני את נורמנדי ,אחת מציעה לך להוסיף יומיים על חשבון פריז, האחר מציע לפצל את הנסיעה ל"גברים ונשים" אבל כולם חוזרים בכמה דרכים שונות על הצעה שלא לשלב את המסלולים הנ"ל. תחשבי שוב. אם את רוצה.

nitsansh

New member
ובענין הלינה...

זה לא ענין פשוט למצוא חדר של 4, בהנחה שזה מה שאתם רוצים... למרות שזה אוקטובר ולא אמור להיות צפוף, אל תסמכו על המזל... ובעיקר אל תבזבזו את הזמן המצומצם במילא על חיפוש לינה... וזו עוד סיבה למה לא ללון ב-3 ימים ב-3 מקומות... אם תתרכזו באזור אחד תוכלו ללון במקום אחד 3 לילות, וזה יהיה יותר פשוט למצוא אותו ופחות לוגיסטיקה של אריזה ופריקה וסבלות... אלא אם אתם אוהבים את הדברים האלה... ואני אחזור על המנטרה... לא לא לא מומלץ לעשות את המסלול הזה ב-4 ימים... לדעתי, זמן מינימלי של מסלול פריז- טירות הלואר-מזרח ברטאניה-נורמנדי-פריז זה שבוע, ואם רוצים להגיע עד מערב ברטאניה צריך עוד 3-4 ימים. כשאני עשיתי טיול באזור הזה נסעתי מפריז לנאנט דרך הלואר ב-3 ימים ואחרי זה 3 לילות ברן, שממנה נסעתי למון-סן-מישל, סן-מאלו וויטרה, ועם היום שחזרתי לפריז (והמשכתי מיד לבלגיה) זה היה שבוע, ולנורמנדי בכלל לא הגעתי... בלחץ אפשר לעשות את המסלול הזה (בלי נורמנדי) ב-4 ימים אבל בשום אופן לא פחות... אז הברירות שלכם הן: או לוותר על נורמנדי או לוותר על הלואר או לוותר על פריז או שתצטערו אח"כ שלא שמעתם לעצות שאנשים נותנים לטובתכם

dalia123

New member
../images/Emo51.gif

ניצן, מוני, יונית וכל שאר האנשים החכמים והיקרים שהגיבו לשאלותי בנושא פאריס-לואר-נורמנדי, אני ממש מודה לכם מעומק ליבי. אשקול בכובד ראש את הצעותיכם/המלצותיכם/אזהרותיכם...... רשמתי לפני מקצת מן הדברים, וכאורחת חדשה באינטרנט בכלל ובפורומים בפרט, (עד עתה ניקיתי את המחשב מאבק בלבד)....... אני מלאת התפעלות מהפירגון והאיכפתיות, ומן הידע הרחב שלכם בנושא. אתם פשוט נפלאים. תודה לכם. דליה 123

dalia123

New member
../images/Emo51.gif

ניצן, מוני, יונית וכל שאר האנשים החכמים והיקרים שהגיבו לשאלותי בנושא פאריס-לואר-נורמנדי, אני ממש מודה לכם מעומק ליבי. אשקול בכובד ראש את הצעותיכם/המלצותיכם/אזהרותיכם...... רשמתי לפני מקצת מן הדברים, וכאורחת חדשה באינטרנט בכלל ובפורומים בפרט, (עד עתה ניקיתי את המחשב מאבק בלבד)....... אני מלאת התפעלות מהפירגון והאיכפתיות, ומן הידע הרחב שלכם בנושא. אתם פשוט נפלאים. תודה לכם. דליה 123

למעלה