נורא מצחיק אותי לשמוע נשים אומרות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המילה זרג נחשבה כ"כ גסה
שלא אמרו אותה
אלא רק את האות הראשונה שלה
אתה צודק, אלא שלא במילה זרג עסקינן אלא ב-ZUBI.
(אגב, היה לי בעבר מפתח צינורות ספרדי מתוצרת ZUBI)...

ai27

Well-known member
אתה צודק, אלא שלא במילה זרג עסקינן אלא ב-ZUBI.
(אגב, היה לי בעבר מפתח צינורות ספרדי מתוצרת ZUBI)...
נראה שגם זובי וגם זרג הגיעו ממצריים - בתקופת מלחמת העולם הראשונה כשרבים ביישוב היהודי גורשו למצריים
זובי באותה משמעותי (בערבית זוב זה זין, זובי זה הזין שלי)
זרג זה שם של נחש מצרי, וחיפשו שם שיחליף את הסלנג היידישאי "שוונץ"/שלאנג (נחש או זנב)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נראה שגם זובי וגם זרג הגיעו ממצריים - בתקופת מלחמת העולם הראשונה כשרבים ביישוב היהודי גורשו למצריים
זובי באותה משמעותי (בערבית זוב זה זין, זובי זה הזין שלי)
זרג זה שם של נחש מצרי, וחיפשו שם שיחליף את הסלנג היידישאי "שוונץ"/שלאנג (נחש או זנב)
פעם נעשה גם שימוש במילה שטרונגול... אבל זה ארוך מדי. ואגב, גידי גוב קרא לזה פרמשתק [מארמית או מה]?

ai27

Well-known member
פעם נעשה גם שימוש במילה שטרונגול... אבל זה ארוך מדי. ואגב, גידי גוב קרא לזה פרמשתק [מארמית או מה]?
לכל אלו יש בעיה אחת - שהם לא עברית
זרג היה נסיון לייצר מילה "עברית" לאבר המין הזכרי
(החידוש המקורי היה צינור השקייה קטן - קיצור של זרנוק, ומהר מאוד קלטו את הלהיט)

מרוב שזה הצליח - אנשים ראו בה מילה גסה
ברוסית ואנגלית נוהגים להשתמש בF WORD (במקום FUCK) ובX (במקום Хуй ) כלשון נקייה
וכך הגענו לז'

מעניין ששורו, לבוא, זה LUB, ולהסתכל זה ZUB. תמיד הייתי בטוח ששם האבר הזכרי והפעולה באו מהמלה זונה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כלומר, המלה זרג קדמה למלה זונה? את זה לא ידעתי. זונה הייתה כבר במקרא.
זרג היה כבר בזמנו של אדם, האדם הראשון שנברא בצלם. אחרת הוא לא היה נחשב כגבר, גם אם בספר בראשית לא סופר איך בדיוק נראה הדבר הזה שלו.
ואגב... כשאדם נברא ואז הבורא החליט ליצור עבורו אישה, נוצרה אך ורק אישה אחת = חוה. אז חוה נחשבה כאשתו של אדם ולכן, בזמנו של אדם עדיין לא הייתה זונה כלשהי עלי אדמות. אז כעת תורך להסביר, מה נוצר קודם: זרג או זונה.
ככל שזכור לי, רחב הייתה הזונה הראשונה שמסופר עליה במקרא. אז או קיי. עברו כמה ימים מאז בריאת האדם עד שנכבשה יריחו.

למעלה