נולה סוקס - אהבתי את השם

נולה סוקס - אהבתי את השם


נולה סוקס הוא פאב חיפאי שנמצא במרכז זיו שבנווה שאנן. הדילים המיוחדים שיש לו לסטודנטים, "שעת מדע על הבר" שבו מתארחים פרופסרים מהאוניברסיטאות והמיקום הקרוב יחסית לטכניון מלמדים מהו קהל היעד אליו מכוונים. בפברואר יחגוג הפאב שנתיים להקמתו, ומלבד אוכל ואלכוהול הוא מארח זמרים מוכרים יותר ומוכרים פחות להופעות ומציג תערוכות של אמנים שנים על הקירות. לפני שנתחיל לספר על המקום והאוכל שהוא מגיש, כמה מילים לגבי מקור השם. מסתבר שנולה היא הכלבה של הבעלים. כלבה שחורה שלרגליה פרווה לבנה שנראית כאילו היא לובשת גרביים. מכאן השם, הגרביים של נולה, שזה שמה של הכלבה. היא גם מככבת על הלוגו של המקום. הסיפור הזה כבר הקנה כמה נקודות זכות לבעל המקום. יש לי הערכה רבה לאוהבי בעלי חיים. המקום מעוצב בצורה מאוד נעימה. בר גדול בצבעי שמנת, קירות בהירים רצפת עץ וכסעות ושולחנות עץ כהים. קיר אחד מכופה אבל בהירה. בסה"כ מאוד נעים וכיף לשבת. ציורי האמנות על הקירות מוסיפות לאווירה המיוחדת והלא סטנדרטית שיש בפאב. בצהרי יום שבת הינו בין היחידים במקום כך שקבלנו את מלוא תשומת הלב והשירות היה נעים וידידותי, אם כי קצת מבולבל. האוכל במקום, לצערי היה די מאכזב. תואם אולי את אוכלוסיית היעד, אבל פודי\'ס אמיתיים לא יבואו כאן על סיפוקם. גם המחירים לא זולים במיוחד. מרכזו של התפריט מכיל עשרה סוגי המבורגר שונים, חלקם הזויים למדי. ניתן לבחור המבורגר בקר במבחר גדלים, המבורגר כבש ובקר צ\'ורו, שזה המבורגר מבשר של נקניקיות צ\'וריסוס שהוא מעט יותר פיקנטי אבל ניתן להזמין אותו רק במידת עשיה של מדיום-וול ומעלה כי אחרת ההמבורגר מתפרק. רוב ההמבורגרים עולים בין 45 ל 50 ש"ח אבל זה עבור המבורגר במשקל של 170 גרם וללא כל תוספת. הגדלה למשקל של 200 גרם תגרור תוספת של 6 ש"ח ותוספת של צ\'יפס פוטטוס או סלט עוד 12 ש"ח. כך הגענו לכ 65 ש"ח למנת המבורגר ללא שתיה מבשר שהוא לא מהמשובחים. אז מה הזמנו: 1) מקסיקו סיטי - גוואקמולי (ממרח על בסיס אבוקדו), מולה רוחו (ממרח מקסיקני פיקנטי), בצל מטוגן ברוטב וסטרשייר-חלפיניו. נבחר המבורגר מבשר טלה 220 גרם. ההמבורגר הגיע ללא הגואקמולה. הפנתי את תשומת ליבו של המלצר והוא הביא לי בקערה בצד. רוטב המולה רוחו הוסיף מעט פיקנטיות והבצל המטוגן היה בצל מטוגן. לא הרגשתי ערך מוסף כלשהו לרוטב הוסטרשייר, אבל גם בו הורגשה מעט חריפות. הבשר היה מעט אנמי ולא עשיר בטעמים שמאפיינים בדרך כלל את בשר הטלה. מחיר 52 ש"ח ועוד 6 ש"ח תוספת לשדרוג לטלה. ללא תוספות ושתיה. 2) ואן דאם - חמוצים, סלט קול סלאו (כרוב וגזר) עם מיונז מתובל וגבינה צהובה מומסת מעל. הסלט כרוב, אם לא אמרתי, הונח על ההמבורגר (ולא כתוספת בצד) ומעליו הגבינה הצהובה המומסת. גם ההמבורגר הזה לא היה הברקה גדולה. מחיר 48 ש"ח ועד 6 ש"ח עבור שדרוג לבקר 250 גרם. 3) פויקה - כאן דווקא הופתענו מאוד לטובה. פויקה הסיר כבד מברזל עם 3 רגליים שבמקור נהגו לבשל בו מעל מדורות ומקורו בדרום אפריקה. מכינים בו תבשילי קדרה שונים על אש נמוכה ולאורך זמן. דווקא התבשיל הפתיע מאוד לטובה. הבשר היה רך מאוד וחלקים ממנו התפרקו והתמזגו עם הרוטב שהיה עשיר ומלא טעם. למעט הבשר, רק תפוחי אדמה נוספו לתבשיל. מנה ממלאת וגדולה למדי, שכן הפויקה היה כמעט כולו חלקי בשר. הוגש עם מספר פרוסות לחם ושום קונפי (אפוי). המחיר משתלם במיוחד, 48 ש"ח. 4) קינוח - קוקילידה. קינוח סטנדרטי ומוכר. בין 2 עוגיות גרנולה לחות ונימוחות שמו גלידת וניל פיצפוצים וגם קצת מעל. העוגיות היו מצויינות. מחיר 33 ש"ח. שירותים: פאביים לחלוטין. מעט מוזנחים אבל בהחלט נקיים. חניה: ברחובות הסמוכים. לסיכום: המקום: 4.3 - אווירה פאבית מהנה, לא חשוך מדי. עיצוב נעים בשילוב אומנות. השירות: 4.2 - נחמד ומשתדל. המחיר: 3.7 - ההמבורגרים שמהווים את מרכז הכובד של התפריט מאוד יקרים ביחס למה שמוגש. האוכל: טעם - 3.8 - ההמבורגרים מאכזבים. הפויקה מומלצת. הגשה - 4 - סטנדרטית מקוריות - 4.2 - יש ניסיון למקוריות בחלק מההמבורגרים. לא תמיד מוצלח. לסיכום: נולה סוקס - 4 - מתאים בעיקר לאוכלוסיית היעד (סטודנטים חיפאיים)
 

prizman

New member
נשמע כמו מקום לסטודנטים שנה א'.

אני מניח שבגילי המתקדם לפי התאור הייתי נותן לו ציון 2-
 
גם אני לא סטודנט....

למרות שהמקום עצמו די מעוצב ולא מוזנח. נעים מאוד לשבת שם. הרבה יותר שווה מהפאב שהיה לנו כשהייתי סטודנט. חבל שהאוכל פחות טוב.
 

salo22

New member
סיכוי טוב

שהיית נהנה מאוד מהאווירה והבירה, בלי קשר לגיל, כי זה בעיקר מה שיש למקום להציע והוא עושה את זה לא רע בכלל. ממול יש מקום שנקרא הקומה השניה (או יותר נכון second floor) וגם בו אין בשורה קולינארית, אולי בגרושים יותר טוב מנולה סוקס, אך גם שם נעים מאוד לדעתי לשבת. גיזרת האוכל בכל הסביבה הזו היא קרובה ללא קיימת, למרות שלסטודנטים בטכניון מגיע כמובן אוכל מזין ולפעמים גם משובח, לא קורה.
 

ליאןן

New member
באמת אין אופציות

יש בנולה הרבה מבצעי 1+1 על השתיה, מאוד משתלם לסטודנטים ובכלל... בכל מקרה לא יוצא לצאת מגזרת הטכניון הרבה.. בנולה אכלתי לפני כשבועיים בורגר בקר, והיה דווקא מוצלח ביותר. לוו לזה שתי כוסות יין במבצע 1+1 ובכלל היה משתלם. הנולה לא מתיימרים להביא בשורה קולינרית, כפאב הם מוצלחים ביותר. מי שרוצה בשורה קולינרית מוטב שיסע מרחק לא רב למרכז הכרמל/חורב. הקטע עם הכלבה שהסתובבה בנולה כשישבנו שם, הזכיר לי קצת את הטרקלין. רק שבנולה הכלבה לא התקרבה בכח למי שלא רצה (בניגוד לטרקלין..)
 

prizman

New member
יתכן, לא מכיר כדי לשפוט באמת,

כותב ע"פ מה שהתרשמתי מהפוסט. אוכל מזין אין בעיה לספק לסטודנטים. קיימת טענה שפיתה עם פלאפל וסלט זה דבר בריא ומזין. עוד יותר עם הטחינה. משובח זו דרישה מוגזמת לדעתי, כנראה התכוונת לטעים. אין הרבה מסעדות משובחות בישראל לדעתי. יש מדינות שאין בהן בכלל. טעים זה בהחלט מספק לדעתי. חבל שהמיקום לא איתגר מישהו בצורה יותר רצינית. אפילו הבנקים הבינו מזמן שהשקעה בסטודנטים משתלמת לאורך זמן.
 
למעלה