נהג מונית

נהג מונית

סוף שנת 2001.

אני ואשתי בתחנת רכבת בת גלים - חיפה. רוצים מונית לנווה שאנן. לוקח אותנו נהג מוסלמי.

פותח את הבגז' שח המונית כדי להכניס את העגלה של הילד. אני רואה הרבה ספרי קוראן.

מתחילים ליסוע.

נהג: אני קרוב משפחה של השיח של התנועה האיסלאמית בצפון.

אני: אתה באמת דומה לראאד סלאח.

נהג: אתם היהודים לא מקיימים את מצוות היהדות שלכם. גם אתם הייתם צריכים להתפלל 5 פעמים ביום אבל אתם עיוותתם את מהשציווה אלוהים.

אני: איך אתה יודע? מה יש לך לחדש לי?

נהג: אני אתן לך דוגמא. יש לכם תפילה שאומרים בלילה. עשיתם את זה תפילת רשות.

אני: נכון. אבל זו צפילה על זה שאנחנו בוכים שבית המקדש נהרסף וכל היהדות קבלה מכה קשה בגלל זה.

נהג: כן. אבל אתם היהודים לא מתפללים 5 פעמים ביום.

אני: טוב.

נהג: אני מלומד. אני יודע מצויין מה אתם היהודים הייתם צריכים לעשות. אתם עם ההתחכמויות שלכם הורסים את כל מה שאלוהים מצווה.

אני: תראה, אני רואה שאתה יודע מהשיחה שלנו מה המנהגים היהודים, אבל מכאן ועד לאמר שאנחנו הורסים הכל - עדיין יש על מה לדון שזה לא תמיד ככה.

נהג כועס: אתה לא צריך ללמד אותי. אני מספיק מלומד. אני צריך להעביר למסגד ספרי קוראן - יש לי הרבה בבגז'.

אני: טוב אבל מתי אתה רוצה להביא אותם לשם? בדרך לנווה שאנן או אחרי שאני ארד?

נהג: אחרי שאני אביא אותך אני אסע למסגד.

וככה בכל הנסיעה הוא ממשיך לאמר לי שהיהודים הורסים כל מה שאלוהים אומר. אני הפסקתי כבר להגיב. אבל הקשבתי לו. סך הכל כל מאמין הורס לפעמים מה שאלוהים אומר, בגלל כוקח מציאות החיים. קורה לכל מאמין. וזה טוב להקשיב לקצת דברי מוסר לקיום הדת.

אנחנו מגיעים לאן שאנחנו צריכים. אנחנו יורדים.

אני: בוא נסכם שנברך אחד את השני שרק רצונו של אללה יתקיים. ומה שאללה ירצה נקבל באהבה.

נהג כועס: טוב בסדר בסדר...

--------------------------------------------------------------------------

את הנסיעה הזו אני לא אשכח. היא מראה לי מה הרבה דתיים מוסלמים חושבים עלינו היהודים. בעיון מאוחר יותר הבנתי שזה גם כתוב בקוראאן בסורה השנייה. ששם היהודים מוצגים כמתחכמים תמיד עם מה שאלוהים אומר.

מה שאני יכול לאמר למוסלמים הוא שכל מאמין יש לו שאלות, וכולם מתמודדים עם בעיות קיום מול מציאות יומיומית. ואנחנו צריכים לעזור אחד לשני לקיים את מצוות האל בתפילה ולימוד וקיום, אבל לא לרדת אחד על השני.

אשמח לקבל תגובותיכם.

איזה יופי של קישור - מתרגם לעברית

התרגומון שלי תרגם - אני לא יודע מילה ערבית.

שם הקטע : "אל תשאל אותי על הדת שלי"

תרגום הקטע למטה:
בעיות נוספות של האנושות מאחורי הדתות,
דתות, הוא האשליה הגדולה ביותר שחוו בני אדם,
חיים ללא הדתות, את הטוב ביותר והיפה ביותר,
המצאתי הנביאים ודתות אחרות, כדי לשלוט על אנשים ומתמיד פעמים,
ניצל את הכמורה תמימות האנשים בימים אלה כדי לשלוט במוחם,
כל אדם חושב בקור רוח על Muruthath תגלו את האמת.

תגובה שלי:

נכון. ההטפה. הצעקות. האצבע המורמת. הסחטנות הרגשית שבחזרה בתשובה.
איפוס האדם וההשפלה שלו כאילו הוא הפושע הגדול ביותר עלי אדמות - זו האשליה.
הדת היא יפה. הדת היא חיים. הדת היא חופש הביטוי. הדת היא דיבור תרבותי.
הדת היא דיון. הדת היא חופש-חופש. הדת היא לא קפיטליזם חזירי.
הדת היא לא גיהנום וגן עדן. הדת היא לא רצח.

בקיצור, יופי של קטע הבאת שמים כחולים.

ב

Proud Muslim

New member
כל הירידות שלו עליו מיותרות לגמרי;

מהסיבה הפשוטה- מה שהוא כן יגיד או לא יגיד- יהודים לא מאמינים במה שיש לו ,ויש לי ויש להרבה אחרים, בין הידיים- אותו ספר שהחביא בבגאז'.

מה כבר יש להגיד? כבוד יומיומי זה ללא שום קשר, דבר שצריך לקרות וחובה לקרות ביום יום. ביחסים בין בני אדם. לרדת על אנשים כמו שהוא ירד עליך , כלומר שיטת השיח שלו איתך היא נגד הציווי של האיסלאם "ג'אדילהום בלתי הייא אחסן"- התווכח או שוחח איתם בדרך הכי טובה שיש. וזה חייב להיות מיושם אצל מכולם, לא רק ממוסלמים.

פעם עליתי על מונית , רציתי שיסיע אותי עד מכללת לויסנקי איפה שם ברמת אביב. הנהג נסע דרך כביש החוף. מגיעים לרמזור מול המסגד של חסן ביק. עוד לא חזרתי בתשובה ולכן לא נראיתי מוסלמית בכלל.
נהג: תגידי...
אני: כן?
נהג: מתי סוף סוף יחליטו להוריד את המקלון הזה?!
שלוםםםםםםםםםםם כמה המונה? 15 שח? קח ביי.
מה אני אריב איתו?
גם אם היתי עונה, הוא לא היה משתכנע, והיה זורק מילה פה מילה שם ופותח לי ת'ג'ורה.
הכי טוב לקצר במילה אחת "שלום שתהיה בריא".

אני מקווה שכמו שעיינת וראית איך יהודים מוצגים בתור "מתחכמים", שתשים לב לשאר המקומות בהם כן הוזכרו בני ישראל:)

יום טוב!

אסור להוריד שום מסגד

ומה שקורה שיהודים וערבים שורפים אחד לשני בתי כנסת ומסגדים זה בושה של שני הדתות בימינו.

זו דעתי.

דבר אחד חשוב לציון

תנועות דתיות פוליטיות לאומיות כאלו שקיימות גם אצל יהודים וגם אצל ערבים לא מסוגלות להגיע להבנות שלום כאלה.

וכל זאת, מפני שתנועה פוליטית דתית עם דגל מונף שמתנפנף אין אצלה מחילה על כלום. זוכרים תמיד את כל העוולות ומרימים אותם על תורן גבוה.

אצל תנועות דתיות פוליטיות לאומיות לעולם תמיד יהיה קבעון. תמיד אצלהן הדת "שלי" היא העליונה על כל הדתות.
ולמרות שהן חוזרות על כך שצריך להדבר בין הדתות -
הן עצמן לא מוכנות להדבר עם אף אחד ולא להגיע לשום מסקנת שלום מתפשרת ולו אחת.

והתנועות הללו ממשיכות לפזר את הרעל ולאטום אוזני המאמינים, ולהמשיך להקים את המחיצה בין העמים.

זו דעתי.

סרטון יפה

חבל רק שזה לא מה שקורה במציאות ושנראה שאנשים כמוהו הם מיעוט שקט כשהקיצוניים שולטים בכל.

אגב, דוד ושלמה מעולם לא היו נביאים לפי מה שאני יודע.

Proud Muslim

New member
הוא

גם היה המלך השלישי של בני ישראל. לא? האיסלאם והקוראאן מכירים בו גם כנביא של היהדות, שהיה לו ידע, ויכולת, וחוכמה. ומזכיר את הסיפור עם הדוכיפת במללכת תימן. התלוצצו על הוכחות המדע לאחרונה, בנוגע לכך שיש מה שנקרא "שפת הנמלים", והדבר כזה מוכח מלפני 1400 שנה בקוראאן, והתפלאו לדעת שנס זה מקושר גם לסולימאן:
http://www.youtube.com/watch?v=WpVkZEok6tM
בקוראאן מוזכר: وورث سليمان داوود. כלומר "וירש סולימאן את דוד"- ופירוש הירושה הוא לא רק במשמעות של ירישת ממלכה, אלא גם בירישת ידע לעבוד ולהאמין באלוהים אחד. לפי החדיס: "العلماء ورثة الانبياء"- אנשי ידע וחוכמה הם יורשיהם של נביאים.
נושא ארוך גם כאן:)

שלמה היה המלך הרביעי של עם ישראל

שאול, איש בושת, דוד ואז שלמה.
שלמה מתואר כאיש חכם מאוד, אבל היהודים לא רואים בו נביא.
היו הרבה מלכים במדינות יהודה וישראל אבל אף אחד מהם לדעתי לא נחשב נביא.

Proud Muslim

New member
איש איש באמונתו יחיה

זזתי. סידורים. יום טוב!:)

גידעון1

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

אומנם דוד לא קיבל נבואה מהסוג שהנביאים קיבלו אבל הוא כן קיבל התגלות בנוגע לעתיד בית דוד בחלום.
אני לא זוכר במדויק אבל ה' מצד אחד כועס על דוד ואומר לו שהבית שלו יהיה במלחמה פנימית ומצד שני הוא מבטיח לו שבית דוד תמיד ישמר.

בנוגע לשלמה אכן לא ידוע לי על התגלות מצד ה'. מצד שני לפי הספרים החיצוניים הוא יכל אפילו לשלוט בשדים ואף אילץ אותם לבנות את בית המקדש. בקיצור הוא היה תותח לא קטן אבל נביא כנראה הוא לא היה.

ואללאק, אולי

חשבתי שדוד הוא חלק ממלכי ישראל, לא מנביאי ישראל.
לא מספיק בקיא בנושא למען האמת.

למעלה