נהג הרכבת שפגעה במשאית נפטר

מצב
הנושא נעול.

בצער רב עלי למסור מפי אביתר את ההודעה כי נהג הרכבת שהיתה מעורבת בתאונה, שבתאי בלילה, נפטר היום מפצעיו. הלוויתו תיערך מחר בקריות (אני מניח שבבית העלמין של צור שלום). לפי אביתר, האוירה בקרב עובדי הרכבת בכלל והנהגים בפרט קשה למדי כעת.

ארזS

New member
יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif

בצער רב עלי למסור מפי אביתר את ההודעה כי נהג הרכבת שהיתה מעורבת בתאונה, שבתאי בלילה, נפטר היום מפצעיו. הלוויתו תיערך מחר בקריות (אני מניח שבבית העלמין של צור שלום). לפי אביתר, האוירה בקרב עובדי הרכבת בכלל והנהגים בפרט קשה למדי כעת.
יהי זכרו ברוך

ומתי כבר יפסקו התאונות האלה? דיייייייי!!!

novarex

New member
יהי זכרו ברוך

יהי זכרו ברוך
יהי זכרו של נהג הרכבת, שבתאי בלילה, ברוך לצערינו, כמו שהביטוי הידוע אומר, הרצון לא לאבד רגע בחיים אכן גורם יום אחרי יום לאזרחי המדינה לאבד את חייהם ברגע. אבל כיוון שהגורם האנושי לוקה בחסר, צריכים תשתית טובה יותר מאשר במדינות אחרות. זה בדיוק כמו שהאתגרים הבטחוניים המיוחדים מחייבים אותנו להחזיק צבא גדול וחזק יותר ממדינות אחרות בגודלנו. כפי שלא נפסיק את המלחמות כל כך מהר, גם לא נמתן בקלות את חפזונם של הנהגים הישראליים בכבישים. לפיכך, רצוי מאד ששום כביש לא יצטלב עם מסילת ברזל (שבה נוסעות רכבות מהירות, כמובן) אלא אם כן יוצב מחסום פיזי במפגש. עדיף כמובן להפריד בין מישורי הכביש והמסילה כי הישראלי המצוי הוא גיבור ומהמר רציני ביותר והוא בהחלט מסוגל להתווכח עם מחסום, במיוחד במקום נידח שבו לא מסתכלים עליו. כמו-כן, אני מציע לחסום לחלוטין אפשרות מעבר כלי רכב מעל פסי הרכבת במקומות שלא הוכשרו לשם כך, כגון שבילים להולכי רגל. נראה לי שתשומת הלב לנושאי בטיחות אולי פחותה כאן ביחס למדינות אחרות שאיתם אנו משווים את עצמינו, כאשר הדגש על בטיחות חייב להיות יותר חזק מכל מקום אחר בעולם בגלל ההתנהגותו המיוחדת של הנהג הישראלי המצוי. יצטרכו כולם לשלם מחיר כספי עבור התשתיות הללו אבל עדיף מחיר כספי מאשר אובדן חיים. שוב, זהו מקרה מאד מצער שניתן היה למנוע. הלוואי שיופקו הלקחים וגם ייושמו. אם אכן ייושמו לקחי התאונה המחרידה, ויימנעו תאונות נוספות, זאת תהיה נחמתה היחידה של משפחת שבתאי בלילה ז"ל. דוד דרורי

ה דרומי

New member
../images/Emo16.gif עד מתי||נר לזכרו../images/Emo7.gif

עד מתי||נר לזכרו

omer landau

New member
עצוב../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

עצוב

עצוב
יהי זכרו ברוך
מפגשי מסילה שבהם אין מחסום ורמזור משמשים ברובם רק לרכב חקלאי או משאיות למינהן צריך להגביר את המודעות אצל הנהגים האלו בצורה כלשהי או למצוא פתרון אחר יותר טוב זה מעשי להקים מחסום בכל מקום כזה ???? היום בבוקר כשפתחתי את הטלוויזיה התראיינו בתוכנית הבוקר של ערוץ 2 אם ובתה שנתקעו במפגש כביש מסילה בנהריה האם התעלפה מיד אחר כך וכשבאה הרכבת איש שהיה עם רכבו מאוחרה דחף אותם מחוץ למסילה מזל שזה נגמר בטוב................

למיטב ידיעתי זה ההרוג הרכבתי

הראשון בתולדות מדינת ישראל. תקנו אותי אם אני טועה. הכוונה להרוג שהיה בתוך רכבת. עד היום בכל התאונות בין רכבות או בין רכבת לכלי רכב היו או רק פצועים או הרוגים, אבל ההרוגים היו בכלי הרכב ולא ברכבת. אביתר/חן/בני, הצדקתי ?

טעית

הראשון בתולדות מדינת ישראל. תקנו אותי אם אני טועה. הכוונה להרוג שהיה בתוך רכבת. עד היום בכל התאונות בין רכבות או בין רכבת לכלי רכב היו או רק פצועים או הרוגים, אבל ההרוגים היו בכלי הרכב ולא ברכבת. אביתר/חן/בני, הצדקתי ?
טעית
בתחילת שנות החמישים התפוצץ דוד קיטור באחד מקטרי 8F של ר"י. לפחות הרוג אחד בתא הנהג. חן או אביתר יכולים להרחיב בעניין

singera

New member
ממה הוא נפגע אם הפרונט של הIC

טעית
בתחילת שנות החמישים התפוצץ דוד קיטור באחד מקטרי 8F של ר"י. לפחות הרוג אחד בתא הנהג. חן או אביתר יכולים להרחיב בעניין
נראה שלם פרט מהמפלס שלג והחלון שנזדק אך לא נשבר ידוע לי על כפתור חירום בצורת פיטריה שמשבית את המנוע פותח את הדלת ומפעיל ברקס חירום האם היה ניתן למנוע זאת? יכול להיות שהנהג נפטר לא מהפצעים אלה מאירוע אחר (לב חלש לדוג?)

singera

New member
מקווה שמשפחתו לא תדע עוד צער

נראה שלם פרט מהמפלס שלג והחלון שנזדק אך לא נשבר ידוע לי על כפתור חירום בצורת פיטריה שמשבית את המנוע פותח את הדלת ומפעיל ברקס חירום האם היה ניתן למנוע זאת? יכול להיות שהנהג נפטר לא מהפצעים אלה מאירוע אחר (לב חלש לדוג?)

אוהד11

New member
עוד קורבן בסטטיסטיקה

עוד קורבן בסטטיסטיקה
עוד קורבן מסכן של הסטטיסטיקה של קורבנות חפים מפשע של שדה הקרב היומיומי המתנהל בכבישי ישראל. לבד מהנדת ראש אף אחד במשרד ראש הממשלה, במשרד התחבורה, במשרד לבטחון פנים, במשרד האוצר, במשרד הבינוי, במשרד השטויות הלאומיות (שכחתי שמרד ?) - אבל אף אחד - אינו משנס מותניים ופותח במלחמת חורמה בתאונות הדרכים. כמה חבל !!!!!!!!

ליילנד

New member
עצוב, באמת עצוב../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

עוד קורבן בסטטיסטיקה
עוד קורבן מסכן של הסטטיסטיקה של קורבנות חפים מפשע של שדה הקרב היומיומי המתנהל בכבישי ישראל. לבד מהנדת ראש אף אחד במשרד ראש הממשלה, במשרד התחבורה, במשרד לבטחון פנים, במשרד האוצר, במשרד הבינוי, במשרד השטויות הלאומיות (שכחתי שמרד ?) - אבל אף אחד - אינו משנס מותניים ופותח במלחמת חורמה בתאונות הדרכים. כמה חבל !!!!!!!!
עצוב, באמת עצוב

תנחומים למשפחה ויהי זכרו ברוך

novarex

New member
כן, אבל איזה ביטוי משונה...

משתמשים הרבה בביטוי "שלא תדע עוד צער". לי הביטוי נשמע מוזר כי מבחינה מעשית מות בן משפחה אינו מחסן בפני פטירת בני משפחה אחרים. אולי באמת אפשר לצפות שאדם לא יאבד את היקרים לו יותר מפעם אחת בנסיבות המסויימות של תאונה או ארוע בטחוני. אך לצערינו, אנו לעיתים אומרים את המשפט שזה עם תחושה פנימית ודאית שאנחנו כן נהיה באותו מקום עם אותו אדם, ונומר את אותן המילים. אני יודע שזה נשמע מאד מוזר ופילוסופי לדון באימרה כה מקובלת, אך אני אישית לא מסוגל להשתמש בביטוי זה. כאשר אני שומע אותו, זה מיד מפעיל אצלי מחשבות מאד עצובות על העתיד, וזה מקשה ולא מקל. תגידו שאני משוגע אבל כך אני... אגב, אני מאד מעונין לשמוע אם אני באמת היחיד לחשוב בצורה כזאת. דוד

novarex

New member
נומר=נאמר../images/Emo52.gif

משתמשים הרבה בביטוי "שלא תדע עוד צער". לי הביטוי נשמע מוזר כי מבחינה מעשית מות בן משפחה אינו מחסן בפני פטירת בני משפחה אחרים. אולי באמת אפשר לצפות שאדם לא יאבד את היקרים לו יותר מפעם אחת בנסיבות המסויימות של תאונה או ארוע בטחוני. אך לצערינו, אנו לעיתים אומרים את המשפט שזה עם תחושה פנימית ודאית שאנחנו כן נהיה באותו מקום עם אותו אדם, ונומר את אותן המילים. אני יודע שזה נשמע מאד מוזר ופילוסופי לדון באימרה כה מקובלת, אך אני אישית לא מסוגל להשתמש בביטוי זה. כאשר אני שומע אותו, זה מיד מפעיל אצלי מחשבות מאד עצובות על העתיד, וזה מקשה ולא מקל. תגידו שאני משוגע אבל כך אני... אגב, אני מאד מעונין לשמוע אם אני באמת היחיד לחשוב בצורה כזאת. דוד
נומר=נאמר

ארזS

New member
ביטוי משונה, אבל זה מנהג לומר אותו

ביטוי משונה, אבל זה מנהג לומר אותו
ברור שזה לא מקל על האבלים כשאומרים להם "שלא תדעו עוד צער". אבל זה מנהג.

נדמה לי שהוא נפגע מהשימשה

הרי נהגי הרכבת לא חגורים...

בצער נורא אני מוסיף שאשתו של שבתאי

בצער נורא אני מוסיף שאשתו של שבתאי
ז"ל היתה בחודש רביעי ואימו חולת סרטן. אחיו מנהל את תחנת נהריה והוא היה בן 40 במותו. ההלוויה תיערך ככל הנראה מחר ב- 16:00 בבית-עלמין ליד טבעון (לא סופי). גם אביו של שבתאי ז"ל עבד שנים רבות ברכבת. הכרתי את שבתאי אישית ואני מזועזע עד כלות !!! זה נורא לא הוגן שזה קרה ככה... ולתיקונים: ***ביום 20.09.1959 נהרג עוזר הנהג מאיר קריאף ז"ל בעת שקטר מס' 113 התנגש עם משאית חול ליד קרית-גת. הקטר התהפך אך תוקן. ***תאונת התנגשות קשה בין קטר קיטור LMS, 8F מס' 70374 לבין משאית כבדה במחסום הרכבת ליד בנימינה. הקטר ו- 7 קרונות נוספים נשמטים מן המסילה. אין נפגעים.21.12.1949 ***דוד קטר מס' 70410 מתפוצץ בעת נסיעה מתל-אביב לחיפה ליד מושב הבונים. נהג הקטר ועוזרו נהרגים ! בעקבות הארוע מושבת הקטר. 29.08.1954 עד כאן להיום ! תסלחו לי אבל אני לא במצב רוח להשאיר מחשב דלוק אז לילה טוב לכולם, שלכם, אביתר.

suprman1

New member
כנראה שאתה צודק ../images/Emo16.gif

כנראה שאתה צודק

לפי מה שהבנתי, נהג הרכבת, ז"ל, נחבט עם ראשו בשימשה. המקרה מצער ומזעזע מאוד!!!!!!! מקווה שזו תהיה התאונה האחרונה שמעורבת בה רכבת, חבל מאוד שזה נגמר בצורה טראגית כלכך.

ראשו נחבט בתקרת הקרון ולא בשמשה

כנראה שאתה צודק

לפי מה שהבנתי, נהג הרכבת, ז"ל, נחבט עם ראשו בשימשה. המקרה מצער ומזעזע מאוד!!!!!!! מקווה שזו תהיה התאונה האחרונה שמעורבת בה רכבת, חבל מאוד שזה נגמר בצורה טראגית כלכך.
ראשו נחבט בתקרת הקרון ולא בשמשה
אבל אני לא ועדת חקירה ואין לי שום סמכות להביע כאן דעה.

../images/Emo16.gif לזכרו.

לזכרו.
הדוד מירושלים מוסר שאישתו של הנהג היתה בחודש הרביעי להריונה. שלא ידעו עוד צער.

מצב
הנושא נעול.
למעלה