נהג האוטובוס נטש את הנוסעים

מצב
הנושא נעול.

Brendan of DNA

New member

הודעתו של דובר משרד התחבורה

יש דין ויש דיין

יש דין ויש דיין
חבל שהדובר צמצם את הערותיו לעניין האדיבות מצד מפעיל השרות (נושא חשוב בהחלט) ולא הזכיר את הצד המשפטי, שהרי מדובר בהפרה גסה של התקנות והנהלים.

shapira meir

New member
הייתי מצפה לשמוע על העונש

יש דין ויש דיין
חבל שהדובר צמצם את הערותיו לעניין האדיבות מצד מפעיל השרות (נושא חשוב בהחלט) ולא הזכיר את הצד המשפטי, שהרי מדובר בהפרה גסה של התקנות והנהלים.
הייתי מצפה לשמוע על העונש
נעשתה עבירה חמורה של השארת רכב ללא השגחה עם מנוע פועל וכן עבירה חמורה מאוד של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה כאשר האוטובוס מלא נוסעים והמנוע פועל. אם אני הייתי המתלונן, הייתי מתלונן לחברה, למשרד התחבורה ולמשטרה שיפעלו נגד הנהג בכל המישורים, וגם נגד החברה שהוא שלוח שלהם.

seffic

New member
גם בחברת דן, עשר שנים אחורה,

תופעה זו הייתה קיימת. זכור לי מצוין בתור ילד ונער שנסע הרבה בת"א באוטובוסים, לראות נהגים יורדים לעשן חצי סיגרייה באמצע הנסיעה, כאשר האוטובוס עדיין עובד והנוסעים בפנים המומים!. כנראה שאז לא הייתה התרעה ואכיפה משמעתית חזקה בדן, הנה הוכחה שלא הכל נהיה יותר גרוע, אלא דברים השתנו גם לטובה! בכלל, יותר אכיפה בכל מה שקשור לתחבורה ותעבורה לא תזיק במדינתינו.

זה לא מנחם אבל

תופעה זו הייתה קיימת. זכור לי מצוין בתור ילד ונער שנסע הרבה בת"א באוטובוסים, לראות נהגים יורדים לעשן חצי סיגרייה באמצע הנסיעה, כאשר האוטובוס עדיין עובד והנוסעים בפנים המומים!. כנראה שאז לא הייתה התרעה ואכיפה משמעתית חזקה בדן, הנה הוכחה שלא הכל נהיה יותר גרוע, אלא דברים השתנו גם לטובה! בכלל, יותר אכיפה בכל מה שקשור לתחבורה ותעבורה לא תזיק במדינתינו.
זה לא מנחם אבל
הייתי עד הרבה פעמים ב ל ו נ ד ו ן שנהג + כרטיסן גמרו את המשמרת באמצע הנסיעה ונטשו את האוטובוס עם הנוסעים (לא זוכר אם דוממו את המנוע...), וכעבור 5-10 דקות הגיע צוות אחר והמשיך בנסיעה!

ארזS

New member
סיפור מצחיק/עצוב שהייתי עד לו

לפני הרבה שנים, עוד כשהיה קיים מוסך גלי גיל של "דן" (מישהו זוכר?... במקום שהיום יש מגדלים, ליד בניין בורסת היהלומים) עמדתי בתחנה והמתנתי לאוטובוס קו 68 או 69 כדי לנסוע לבית מעריב. הגיע אוטובוס 68, וברגע שעצר בתחנה הנהג כיבה את המנוע, לקח את התיק, ירד במהירות ורץ אל בין השיחים... מתברר שלפני שירד מהאוטובוס הוא התנצל בפני הנוסעים שיש לו שלשול... הוא ביקש מהנוסעים שאם יגיע קו 68 או 69 אחריו שיגידו לנהג שהאוטובוס תקוע והנהג הלך למוסך גלי גיל לחפש אוטובוס אחר... בינתיים הגיע קו 69 שנסע אחריו וכולם עלו לקו 69 . אני לא חושב שהיה אפשר להאשים את הנהג המסכן הזה על נטישת הנוסעים.

אוהד11

New member
בעבר נתקלתי מספר פעמים בנהגים של

לפני הרבה שנים, עוד כשהיה קיים מוסך גלי גיל של "דן" (מישהו זוכר?... במקום שהיום יש מגדלים, ליד בניין בורסת היהלומים) עמדתי בתחנה והמתנתי לאוטובוס קו 68 או 69 כדי לנסוע לבית מעריב. הגיע אוטובוס 68, וברגע שעצר בתחנה הנהג כיבה את המנוע, לקח את התיק, ירד במהירות ורץ אל בין השיחים... מתברר שלפני שירד מהאוטובוס הוא התנצל בפני הנוסעים שיש לו שלשול... הוא ביקש מהנוסעים שאם יגיע קו 68 או 69 אחריו שיגידו לנהג שהאוטובוס תקוע והנהג הלך למוסך גלי גיל לחפש אוטובוס אחר... בינתיים הגיע קו 69 שנסע אחריו וכולם עלו לקו 69 . אני לא חושב שהיה אפשר להאשים את הנהג המסכן הזה על נטישת הנוסעים.
דן שהתחלפו באמצע הטור בשעות הצהריים, והנהג המחליף לא הגיע בזמן. למרות הרטינות אף אחד לא התלונן, לא נגד הנהג המסיים ולא נגד הנהג המתחיל. כנראה שאז לא היתה מודעות לאפשרות להתלונן.

55מוטי

New member
זה באמת דבר שקרה לא אחת בזמנו

דן שהתחלפו באמצע הטור בשעות הצהריים, והנהג המחליף לא הגיע בזמן. למרות הרטינות אף אחד לא התלונן, לא נגד הנהג המסיים ולא נגד הנהג המתחיל. כנראה שאז לא היתה מודעות לאפשרות להתלונן.
זה באמת דבר שקרה לא אחת בזמנו
ונדמה לי שכיום אין התחלפויות באמצע הדרך אלא רק בתחנות סופיות. אני לא בטוח בכך אבל זכור לי דיון בנושא שהתקיים בדן בגלל הבעייתיות של הנושא.

בגלי גיל היה מוסך של דן?

בגלי גיל היה מוסך של דן?
אני דווקא זוכרת בריכת שחיה. המקרה הזה באמת נדיר ואי אפשר להאשים אדם כזה, מסכן זה בטוח לא היה נעים גם לא.

גם מקרה כזה צריך להיות מכוסה בנהלים

כמו כל מקרה שהנהג אינו חש בטוב, חלילה. למשל, על הנהג להתקשר למוקד/סדרן ולהודיע לו על הבעיה, ואז יחליט הסדרן אם לשלוח נהג מחליף...

55מוטי

New member
ברור שאתה צודק מר שטיפלמן

כמו כל מקרה שהנהג אינו חש בטוב, חלילה. למשל, על הנהג להתקשר למוקד/סדרן ולהודיע לו על הבעיה, ואז יחליט הסדרן אם לשלוח נהג מחליף...
אבל מה שארז כתב זה דבר שקרה לפני שנים רבות כשלא היו טלפונים סלולריים וגם אם היו הרי שלפי ההוראות אסור לדבר בסלולרי בזמן נסיעה, נכון? הרי לא פעם ולא פעמיים היו כאן דיונים ותלונות על נהגים שדיברו בסלולרי... מה אתם יודעים? שמעתם את השיחה? אולי זה היה נהג שהתקשר לסדרן או למפקח בבעייה דחופה? אבל פה בפורום מצד אחד יש "חולי תחבורה ציבורית" ומצד שני אותם "חולים" לא מהססים להתנגח בנהגים. ברור שיש נהגים שעשו עושים ויעשו טעויות. אבל לא צריך ישר להתנפל עליהם כאן בפורום במיוחד שאתם יודעים ש"יש אוזניים לכותל". ובקשר למקרה שארז הזכיר אני לא חושב ששום נוהל היה יכול לעזור במקרה הזה כפי שהבנתי אותו מהדברים שנכתבו. מה לעשות? גם אני בן אדם וגם לי היה "צורך דחוף" בזמן נסיעה. אבל לא, זה לא הייתי אני הנהג שעליו ארז סיפר...

בלי לנגח אף אחד חס וחלילה

אבל מה שארז כתב זה דבר שקרה לפני שנים רבות כשלא היו טלפונים סלולריים וגם אם היו הרי שלפי ההוראות אסור לדבר בסלולרי בזמן נסיעה, נכון? הרי לא פעם ולא פעמיים היו כאן דיונים ותלונות על נהגים שדיברו בסלולרי... מה אתם יודעים? שמעתם את השיחה? אולי זה היה נהג שהתקשר לסדרן או למפקח בבעייה דחופה? אבל פה בפורום מצד אחד יש "חולי תחבורה ציבורית" ומצד שני אותם "חולים" לא מהססים להתנגח בנהגים. ברור שיש נהגים שעשו עושים ויעשו טעויות. אבל לא צריך ישר להתנפל עליהם כאן בפורום במיוחד שאתם יודעים ש"יש אוזניים לכותל". ובקשר למקרה שארז הזכיר אני לא חושב ששום נוהל היה יכול לעזור במקרה הזה כפי שהבנתי אותו מהדברים שנכתבו. מה לעשות? גם אני בן אדם וגם לי היה "צורך דחוף" בזמן נסיעה. אבל לא, זה לא הייתי אני הנהג שעליו ארז סיפר...
בלי לנגח אף אחד חס וחלילה
ובמיוחד הרוב המכריע של הנהגים העושים את מלאכתם נאמנה... (א) נכון שאז לא היו טלפונים סלולריים - אנו מנסים ללמוד ממקרה היסטורי כיצד מערכת תקינה צריכה להיראות היום. (ב) נהג שאינו חש בטוב, או שמתהווה אצלו "צורך דחוף", טבעי הוא שדבר ראשון יעצור את הרכב, ואז צריך להתיר לו להתקשר בסלולרי. (ג) לא רק מהיום מקובל בהרבה מקומות בעולם לצייד אוטובוסים ציבוריים במכשירי קשר, בין היתר, כדי לאפשר תגובה נכונה לאירועים שלא נצפו מראש. (ד) הבה לא נזלזל בנהלים - מה כ"כ גרוע לקבוע שאם קורה משהו המפריע למהלך התקין של הנסיעה - על הנהג לעצור ולהתקשר לאיזשהו סדרן או מוקד? למה שהנהג לא ישתף עוד מישהו במערכת בקבלת החלטה על ההמשך? מה עושות חברות אוטובוסים בארצות אחרות במקרים כאלה?

אורי404

New member
לפי ההודעה היה ניתן לראות אם שם

הנהג על הקופה. שמתי לב שב"דן" יש הקפדה, שיראו את שם הנהג על הקופה. ב"אגד" רואים את זה הרבה פחות. אני כמעט בטוח, שיש כזה חוק במשרד התחבורה.

אוהד11

New member
המקרים שאני ציינתי ארעו עוד לפני

הנהג על הקופה. שמתי לב שב"דן" יש הקפדה, שיראו את שם הנהג על הקופה. ב"אגד" רואים את זה הרבה פחות. אני כמעט בטוח, שיש כזה חוק במשרד התחבורה.
המקרים שאני ציינתי ארעו עוד לפני
שזכינו לראות את שמו של הנהג. גם זה היה פעם.

איליה.

New member
גם בדן וגם באגד לעתים קרובות

גם בדן וגם באגד לעתים קרובות
השם של הנהג אינו מופיע על הקופה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה