נביחות באמצע הלילה - מה עושים?

skyd

New member
נביחות באמצע הלילה - מה עושים?

לחברה שלי יש כלבה מעורבת (קצת יותר גדולה מפינצ'ר) שישנה איתנו בלילה במיטה. העניין הוא שברוב הלילות היא מרגישה מחוייבת לקום בשעה אקזוטית כזו או אחרת (כגון רבע לשלוש לפנות בוקר) ולנבוח על הירח (אפילו שהחלונות סגורים). שנינו קוראים לה שתפסיק לנבוח אבל היא פשוט מתעלמת וממשיכה בשלה. כאשר הדציבלים שלי עולים על אלה שלה היא מתרצה וחוזרת לישון (אני מניח שצעדים ברחוב או חתול טועה הם אלו שמקפיצים אותה). שאלתי היא - מה ניתן לעשות על מנת למנוע את התקריות האלה? (לי אישית לוקח המון זמן להירדם אחרי אירוע שכזה וזה בהחלט משפיע על איכות היום הבא שלי). תודה.

../images/Emo36.gif

-ניתן ללמד אותה את הפקודה שקט ולאחר מספר לילות רצופים שתתקן אותה תתחילו לראות שיפור. -ניתן להוציא לה מרץ בטיול שלפני השינה על מנת ששנתה תהיה קצת יותר עמוקה. -ניתן להרגיל אותה לקולות שגורמים לה לנבוח. הכל תלוי באופי הכלבה ובסיבות שגורמות לה לנבוח. נסה לתאר את אופי הכלבה , האם היית מגדיר אותה ככלבה חרדתית או פחדנית? אם תתן יותר פרטים אולי אוכל להתאים לכם את הטיפול שמתאים עבורה.

dam1

New member
אופי הכלבה :

לפעמים היא רואה כוכבים באמצע הלילה אבל זה בסדר זה מיד אחרי ההיסטריה שהקירות נסגרים עליה ושהדוגלי אוכל אותה ורוצה לבלוע אותה .. היא מדמיינת דוגלי ענק בגובה 20 מטר רץ אחריה היא צועקת, וצועקת .. היא גם מאוד שובבה, כל כלב שהיא רואה היא מחזרת אחריו זה בסדר שהכלבה שלי קמה באמצע הלילה למכולת קונה במבה סיגריות וחוזרת?

stripes

New member
למה את מגיבה ככה?

צריך לשפוך עליך מים קרים שתרגעי קצת

שיטה מצויינת, יוסיף שיעולים ו

וחרחורים בין הנביחות להנאת השכנים. אפשר יהיה גם לשבת ולהעלות את הצלילים על דף עם תוים, לשלוח לפלהרמונית ב א מ ת: אתה חושב שזה יעבוד? או שהמטרה שלך זה רק להתעלל ולהעניש ללא קשר לתוצאה? הבעיה לדעתי עם נביחות אם בלילה ואם כשהבעלים נעדר, זה א. להגיע לכלב ממש בזמן שהוא נובח, ב. שכמעט כל תגובה תהיה "פרס" לכלב כי היא בעצם תשומת לב. מעבר לטכניים שביננו, אפשר להכין רמקול במקום שבו הכלבה עומדת ונובחת בו, ולחצן ליד המיטה ולהשמיע לה רעש חזק ולא נעים מייד ובכל פעם שהיא נובחת בלילה - הייתרון - לא תשומת לב מבחינת איך שהכלב קולט את זה, ולכן לא פרס על הנביחות, ייתרון נוסף - לא מסכן את בריאות הכלב כמו מים קרים או עוד שטויות, חסרון - צריך להיות בבית, ער [לפחות למחצה] ולהגיב מייד. פתרון פשוט יותר - הוא קולר נביחות יקר ולאנשים רבים נראה כלא אנושי [אחרי זה הם הולכים ושופכים מים קרים על הכלב בליל חורף או מכים את הכלב או ממציאים רעיון יצירתי אחר] יעיל, לא מערב את הבעלים, ולא מזיק לכלב. צחי

lilithmm

New member
לדעתי כלב לא צריך להיות בלילה בחוץ

אפשר לתחום אותו בתוך הבית

טל902

New member
אני סובלת שנים מאותה בעיה !!!!

והכי טוב זה לשפוך עליה מים קרים

למעלה