נבחרי אולימפיאדת החורף

Dannycom

New member
נבחרי אולימפיאדת החורף

האולימפיאדה נגמרה והגיע הזמן להכתיר את הטובים, המאכזבים, התגליות, השערוריות, רגעי השיא ועוד. בשרשור הזה כל אחד יוכל לבחור את הרגעים שלו. הקטגוריות שעומדות לבחירה הן: הספורטאי המצטיין, הספורטאי המאכזב, המשלחת המצטיינת (הדגש הוא יותר על המשלחת שהצליחה להשיג יותר מפוטנציאל המדליות שלה על הנייר), המשלחת המאכזבת, הזכייה המפתיעה (לא חסר כאלה אך תבחרו את ההפתעה היותר גדולה) והשערורייה הגדולה. כל אחד גם יכול להוסיף קטגוריות כראות עיניו. אני אציע כאן חמישה מועמדים מכל קטגוריה אבל כל אחד יכול להוסיף שמות משלו. אז המועמדים הם: הספורטאי המצטיין: 1. קאטי וילהלם (גרמניה) - ביאתלון. 2. מיכאל גרייס (גרמניה) - ביאתלון. 3. סינדי קלאסן (קנדה) - החלקה מהירה. 4. בנימין רייך (אוסטריה) - סקי אלפיני. 5. אנדרה לנגה וצוותו (גרמניה) - בובסליי הספורטאי המאכזב: 1. רפאל פוארה (צרפת) - ביאתלון. 2. בודה מילר (ארה"ב) - סקי אלפיני. 3. האנו מנינן (פינלנד) - שילוב נורדי. 4. יאנה אהונן (פינלנד) - קפיצות סקי. 5. אירינה סלוצקיה (רוסיה) - החלקה אמנותית. המשלחת המצטיינת: 1. גרמניה. 2. אוסטריה. 3. שבדיה. 4. קנדה. 5. דרום קוריאה. המשלחת המאכזבת: (מצאתי שלוש מרכזיות) 1. נורבגיה. 2. סין. 3. פינלנד. הזכייה המפתיעה: 1. גיאורג הטיך (גרמניה) מצליח להחזיק מעמד מול רצים חזקים ממנו וזוכה בזהב בשילוב נורדי. 2. וינסנט דיפראז (צרפת) עוקף את ביורנדאלן הגדול לפני קו הסיום וזוכה במדליית הזהב במירוץ מרדף בביאתלון. 3. וינסנט דניארז (צרפת) מפתיע את כולם כשזוכה במדליית זהב בדאונהיל. 4. שיזוקה אורקווה (יפן) נותנת הופעה מושלמת וזוכה במדליית זהב בתחרות הנשים בהחלקה אמנותית. 5. טד ליגטי (ארה"ב) שורד את התחרות המשולבת המפרכת בסקי האלפיני וזוכה בזהב לפני כל הפייבוריטים. השערורייה הגדולה - הפעם לא היו הרבה אז אציין שלוש. 1. השעייתה של הביאתלטית אולגה פיילבה (רוסיה) על שימוש בסמים. 2. מאמן הסקי האוסטרי ולטר מאייר מגיע לכפר האולימפי למרות שנאסר עליו לעשות כן על ידי איגוד הסקי וכשנתפס ברח לאוסטריה, עשה תאונת "פגע וברח" והתאשפז בסוף בבית משוגעים. 3. השעיית רצי סקי רבים עקב רמת המוגלובין גבוהה בדם. כך נקטעו סיכויים של כמה רצי סקי לעשות משהו. שערורייה מצד איגוד הסקי. אתם מוזמנים לשרשר את בחירותיכם וכאמור אם אתם חושבים שיש משהו ראוי יותר לכלול בקטגוריות, אתם מוזמנים להוסיף זאת.

Dannycom

New member
הבחירות שלי

הספורטאי המצטיין: סינדי קלאסן (קנדה) - זכתה בחמש מדליות שונות במגוון מרחקים שונים ונתנה ממש הופעות מצוינות. הספורטאי המאכזב: התלבטתי בין בודה מילר לפוארה ואני אבחר בפוארה וזאת מהסיבה שבניגוד למילר שמרבה להיכשל בתחרויות גדולות, פוארה הוא ספורטאי מנוסה, זכה 4 פעמים בגביע העולמי ובהרבה מדליות באליפויות עולם והוא הוביל את טבלת הגביע העולמי גם השנה לפני האולימפיאדה. הפעם פוארה נתן הופעה חיוורת והמדליה היחידה שזכה היתה ארד בשליחים שגם זה בגלל הפאשלה של נורבגיה ובגלל האיטיות של הרץ השבדי. המשלחת המצטיינת: אוסטריה - אמנם גרמניה זכתה ביותר מדליות מכולם, אוסטריה היא זו שמימשה את הפוטנציאל שלה כמעט במלואו ועוד זכתה במדליות יוקרתיות כמו המדליות הקבוצתיות בשילוב נורדי וקפיצות סקי ואפילו במדליות בלתי צפויות כמו המדליות בלוז'. לכן זו הנבחרת שלי. המשלחת המאכזב: נורבגיה ובגדול. נורבגיה נכשלה בכל ענף למעט קפיצות סקי ושילוב נורדי והכישלון הכי צורב היה במירוצי סקי בהם לא זכתה באף זהב. מישהו יצטרך לתת את הדין. ההפתעה: היה לי מאוד קשה להחליט אבל הייתי בוחר את דניארז שזכה במקצוע שיש בו ממש תחרות פרועה כשהוא הקדים את השני בזמן שנחשב נצח במונחים אלפיניים. השערורייה: שערוריית ולטר מאייר היא אחד מהסיפורים הביזאריים ביותר בתולדות אולימפיאדת החורף. שני ביאתלטים שילמו את המחיר על המשגים של המאמן שלהם. מגיע לו התואר המפוקפק. לכל הקטגוריות האלה אני אוסיף עוד קטגוריה והיא תגלית האולימפיאדה שהוא לדעתי גולש הסקי הרוסי יבגני דמנטייב שזכה במדליית זהב ובמדליית כסף דווקא במירוצי זינוק המוני (מרדף ו- 50 ק"מ) שבהם יש תחרות הכי צמודה בין ספורטאים. הוא הוכיח יכולת סיום מדהימה גם מול גולשים שרצים ספרינט, עמידה ברגעי לחץ וכל זה כשהוא בן 23 בסה"כ (גיל צעיר במונחי ספורט הזה שדורש סיבולת וניסיון) כשהוא לא היה ממש מוכר לפני כן. נקווה שימשיך ככה. זהו, סיכמתי, אתם מוזמנים לבחור בעצמכם.

yd11

New member
הנבחרים שלי

הספורטאי המצטיין: בנג'מין רייך (אוסטריה) - סקי אלפיני.
הספורטאי המאכזב: בודה מילר (ארה"ב) - סקי אלפיני.
המשלחת המצטיינת: אוסטריה.
המשלחת המאכזבת: נורבגיה.
הזכייה המפתיעה: שיזוקה אורקווה (יפן) - החלקה אומנותית.
השערוריה הגדולה: 2.

הבחירה שלי .....

הספורטאי המצטיין הוא בנימין רייך (אוסטריה) , המאכזב ללא ספק בודה מילר (ארה"ב) - סקי אלפיני כי אחרי כול ההכנות וכול הכתבות וכול "השבירות שיאים " הכינו אותי לספורטאי הספורטאים של כול הזמנים ובסוף מפיל יצא זבוב וחבל . המשלחת המצטיינת מבחינתי צרפת , לא ציפיתי למקום 9 בכללי ואם מעט מזל יכלו להשיג הרבה יותר נראה שיש שם פוטנציאל גדול ולכן זה גם האכזבה שלי , מצד אחד הפתיעה אותי ומצד שני מזכירים לי את ישראל במשחקי סידני , כמה פעמים מקום 4 צרפת היתה בטורינו ? (או 5) . הזכייה המפתיעה הפעם כמובן למוכשרת שיזוקה אורקווה שבאמת היה הופעה ללא טעיות , רק חבל אם לא היו נופלות כהן וסלוצקיה מי היה יודע איך היה נגמר הקרב הזה (ממתין לאליפות העולם) . השערורייה הגדולה הוא מקרה 2 שמזכיר לי את 2 האתלטים היווניים מאתונה והתאונה שלהם כביכול .

ohari

New member
הבחירות שלי

ספורטאי מצטיין - היון סוו אהן שחרך את המסלול בהחלקה מהירה במסלולים קצרים. ספורטאי מאכזב - זה תמיד קשה כי מטבע הדברים יש יותר מועמדים למדליה ממספר המדליות. הכישלון של בודי מילר לא מרגש אותי כל כך, אני בוחר במנינן ובביורדאלן כמאכזבים שלי. המשלחת המצטיינת היא אוסטריה בזכות ההתאוששות מפרשת וולטר מאייר והמשך "עסקים כרגיל" וקטיפת מדליות. הזכיה המפתיעה - אני נותן דווקא למי שזכה במקום שני, נבחרת פינלנד בהוקי קרח. אם מתעקשים דווקא על זכיה מפתיעה אז אורקווה מיפן שזכתה בתחרות שבד"כ רשום מראש לפני פתיחתה מה יהיה סדר המדליות, והיא בטח לא היתה רשומה בזהב. השערוריה הגדולה - ערוץ 2 מחליט לשדר את אולימפיאדת החורף ונותן לנו 2 וחצי ערבים של החלקה אומנותית עם מירי נבו המרגיזה ועוד כמה פרשנים שמפריעים לשמוע את המוזיקה שמלווה את הריקוד. מזל שהיה יורוספורט. והשערוריה במשחקים היא כמובן שערורית וולטר מאייר אבל האחראים הם הקרבינירי האיטלקים שבסגנונם הלא מהוקצע משהו ערכו פשיטה בסגנון שהם בטח למדו מצפיה ב-NYPD. פשיטות כאלה באיטליה מוכרות היטב גם לקבוצות האופניים המקצועיות מדי שנה בג'ירו (חוץ מהקבוצות האיטלקיות כמובן).

Dannycom

New member
ציפיתי מהם ליותר

במיוחד בהחלקה מהירה על מסלול קצר וגם בביאתלון שיש לנשים שלהם נבחרת לא רעה שמגיעה מדי פעם להישגים באליפויות עולם. אבל הם היו פשוט מחרידים בביאתלון וגם בשורט-טרק לא הבריקו והפסילה של נבחרת השליחות שלהם אמרה הכל על היכולת של הנבחרת. גם באאריאלס הנשים איכזבו כשלא הצליחו לבצע קפיצה שניה נורמלית ונשארו ללא זהב שהיו אמורות לזכות בו.

למעלה