נאשם שכופר באישומים נגדו

נאשם שכופר באישומים נגדו

כיצד מתייחסת מערכת המשפט במידה והנאשם כופר בהאשמות המיוחסות לו בתחילת המשפט, אם מתברר בסוף המשפט שהוא אשם? הרי זמן רב ומשאבים מיותרים יכלו להיחסך לו היה מודה או אם היתה נעשית עיסקת טיעון. חג שמח

sharpantie

New member
זו בדיוק הסיבה

שבגללה עושים עסקת טיעון. לקצר הליכים, לחסוך מזמנו של בית המשפט. לשאלתך, אם נאשם לא מודה ובסופו של המשפט נמצא אשם, הרי העונש שיקבל יהיה חמור יותר, מאשר היה מקבל אילו הודה מלכתחילה. \ נ.ב. אני לא עורך דין.

תשובה

זכותו של נאשם, שהינו בחזקת חף-מפשע, לנהל הליך משפטי בכדי שהצדק ייצא לאור. זה נכון שמי שמודה בעסקת טיעון לרוב "זוכה" בהקלה מסויימת. למשל, הקלה שכזו יכולה להיות בסעיפי אישום/חיקוק ו/או בהסכמה לענישה קלה יותר מסטנדרט הענישה הקיים לאותה עבירה ועוד. בכדי להכריע אם להודות בעסקת טיעון או לנהל הליך הוכחות (ואני לא מתייחס כרגע לשיקולים של אחוז הזיכויים ו/או האם בכלל ניתן להעלות על הדעת מצב לפיו אדם מודה במעשה שלא ביצע )צריך לשקול עלות מול תועלת בכל תרחיש ורק אז להחליט. מהלך שכזה מבצעים לפי סוג מקרה מסויים על הראיות שיש או שאין בו, טיעונים משפטיים וכו'.

תודה על תשובתך

האם תוכל להסביר את כוונתך בנאמר בסוגריים בתשובה שלך? לא כ"כ הבנתי את ההערה.

puma61

New member
אם הבנתי נכון העו"ד רומז

שמערכת המשפט בישראל מכוונות על 99% הרשאה. וכי הדבר גורם לנאשמים חפים מפשע להעדיף להודות ולהגיע להסדר. זה כמובן מצב בלתי נסבל ובלתי אפשרי.

תשובה

כוונתי הייתה גם בהקשר הזה אבל לא מתוך ייאוש או אובדן אמון בשיטה. אני מסכים לחלוטין שצריך לחשוב ולשפר תמיד ובהקשר הזה קיימנו דיונים ואכן אפשר להמשיך כי הנושא באמת חשוב. שאת רוצה לעשות הערכת מצב באם לנהל הליך הוכחות או לא את צריכה לשאול את עצמך לאן את רוצה להגיע בתום ההליך ומה הסיכוי והסיכון לכך לדעתך, לרבות בשאלת העונש שיוטל בסופו לעומת האלטרנטיבה המוצעת על-ידי המדינה. כמובן שהערכה כזו הינה מורכבת. מעבר לכך, אני לא יכול להתמודד עם נתון ולפיו אדם חף-מפשע יודה במעשה שלא ביצע. בוודאי שאני לא יכול להגיד לו לעשות כך וכו'. ברור שצריך לעשות הערכת מצב שלוקחת הכל בחשבון ואני עדיין סומך על רשויות התביעה שידעו להפעיל שיקול דעת ענייני ונכון תוך בחינת הראיות והכל ללא מניעה אישי וכו'. כאן יש מימד נוסף ולפיו בתיקים שהתקשורת מלווה או בנושאים עקרוניים הסיטואציה יותר מורכבת.

למעלה