נאלצתי לעשות משהו שלא כלכך רציתי

נאלצתי לעשות משהו שלא כלכך רציתי

ויכול להיות שבדרך בצורה עקיפה לפגוע בי ובאחרים וזה מציק לי וכואב לי אבל פשוט לא היתה לי ברירה אני מנסה להצדיק את עצמי להגיד שהייתי בסדר אבל אני לא בהכרח מרגישה ככה אבל לא הייתה לי ברירה... פשוט לא הייתה לי ברירה...

eeyore4u

New member
אין לי ממש מה להגד

אבל האם את חושבת שזה היה לטובה מה שעשית? אפילו אם הכאבת ? אולי אם תסבירי לנוגעים בדבר הם יבינו? פשוט תסבירי להם שלא הייתה לך ברירה. טוב לא כלכך יודעת מה לומר אבל אני בטוחה שדברים יסתדרו זהו דרכו של עולם בנתיים כחי
אייה

את נשמעת לי כל כך

רגישה לסביבתך, עד שהם חשובים יותר ממך. אז מה אם פגעת??? זה קורה לכולם! ושפוגעים בך??

לפעמים זה נראה כאילו

זה בסדר שאחר פגע אפילו עם זה בי, כי כאילו זה לא נורא קורה לכל אחד ולי... אסור, כי אחרים נפגעים אבל למה? למה לאחרים מותר ולי אסור?

ש איילת

New member
מוכר

אני עובדת על זה: בריאת תגובה חדשה.. בוחנת את עצמי איך אני מגיבה בד"כ (למשל, נפגעת) ובמקום זה מתנסה בבריאה מודעת, תגובה חדשה, שינוי התנהגות, לבוא ממקום אחר.. עבודה קשה אבל מבורכת, השגת המבוקש באופן שאינו מניפולטיבי, שימוש באנרגיות חיוביות..

ש איילת

New member
מקום אחר

להיות רגיש זה לא פשוט, קשה מאוד! כדאי לדעת וללמוד; מדרמות השליטה להשתדל להימנע, את המניפולציות הרגשיות כדאי לזהות, אמנם לפעמים הן עלינו מגינות.. אך מהאחרים אנרגיה גוזלות! ונוצרות בעיות! אז כיצד לזהות? מה לומר? איך לעשות?... ואיפה לשנות? אלימות מילולית, ריחוק, ביקורתיות, שיפוטיות ומסכנות.. את זה אני כבר יודעת לעשות רוצה לברוא תגובה חדשה כאילו שמקרה זה מעולם לי לא קרה.. בריאת תגובה חדשה ממקום אחר מאהבה...

אורלי_ל

New member
אין צורך לפגוע

אם את עושה משהו שהלב שלך אומר לך לעשות, אז אין בזה משום פגיעה במישהו אחר. אם הוא נפגע זו כבר בעייה שלו.

אני חושבת

אני מקווה שמה שעשיתי היה לטובה ולמרות שהם אולי נפגעו קצת הם היו נפגעים יותר אם לא הייתי עושה את זה אני ניסיתי/מנסה להסביר שזה לא היה תלוי בי אבל עדין זה לא מה שרציתי לעשות פשוט לא היתה לי ברירה אין לי ברירה...

ש איילת

New member
מה שהייתי עושה

(באופן כללי- כי לא יודעת בדיוק מה הסיפור, ובאופן אישי- כי זו אני) אם זה אפשרי ואני יכולה אז לדבר עם האחרים על זה.. ולסלוח לעצמי.

אננדה

New member
קוקיל´ה...

את הרי יודעת שאת לא פוגעת באף אחד, שאם מישהו אחר בוחר להיפגע זה בגלל סרט שהוא עובר עם עצמו ואולי ´משתמש´ בך ובמקרה שקרה לו איתך בכדי להוציא את זה החוצה.. אל תנסי להצדיק את עצמך - זה לפעמים בלתי אפשרי. נסי לקבל את הדברים כמות שהם, ככה עשית - ככה היה צריך להיות, להפיק מזה את כל מה שאת צריכה להפיק - ולהתקדם הלאה!!! אז קדימה, מה המסקנות שלך מהמקרה?

ש איילת

New member
ובכל זאת,

האם ישנם מקרים בהם אפשר לפגוע באחרים? ..כשם שישנו אחד שבוחר להיפגע, אולי יש גם אחד שבוחר לפגוע (מניפולציות רגשיות בין שני אנשים).. אני יודעת שזה נושא לא כ"כ נעים לדבר עליו, אך מעלה אותו בכל זאת כי קצת מוטרדת ממנו ; בזמן האחרון אני כל הזמן שומעת כאן- בעולם הוירטואלי- שאותו אחד שנפגע..הבעיה היא אצלו..זה משהו שהוא עובר..ואני לא כל הזמן יכולה להסכים עם זה. לדוגמא, מישהו אומר/שואל משהו באופן תמים ל/את האחר ולפתע האחר "מתפרץ עליו" (מהלב..?!?) והראשון לא מבין מאיפה זה "בא לו" ואז ישנן כמה אפשרויות תגובה לראשון, כשלרוב, ממה שנתקלתי בחיי ובסביבתי, הבחירה היא שחור או לבן: להיפגע או להגיד "יאללה..שילך לעזעזל" (סליחה על הבוטות).. נושא הדרמות והמניפולציות הרגשיות- מעסיק אותי בזמן האחרון.

ש איילת

New member
לומדים מטעויות..

מחפשת את דרך הביניים.. בין להיפגע ובין "לזרוק לעזאעזל".. במקרים שכאלה לברוא תגובה חדשה

למעלה