"נאורות" יפי הנפש במיטבה 🎃

אז כפי שציינתי , זה קיים גם במקורות אחרים - דוגמה מתל אביב

בגלל זה ת"א לא התחרתה אף פעם על המקום הראשון, אלא זה היה י-ם וב"ש לסירוגין.
אגב, טרנד המשולב זה רק מהשנים האחרונות, חיקו את מנהל עסקים שדחפו לכל תואר שני, כמו למשל הנדסה ומנהל עסקים, אולם לרוב תארים אלו היו ללא תזה.
אני יודע. כאמור , לא נתקלתי בכך.
הפסדת ;) היתה נהוגה מסורת ייחודית של מתן אמון מלא בסטודנטים המבוססת על האתוס ההומניסטי. חלק ניכר מהמבחנים לאורך השנים התנהלו במתכונת של מבחני כבוד, מתוך תפיסה שהפקולטה מכשירה אנשי רפואה שערכי האתיקה והיושרה (Professionalism) הם נר לרגליהם עוד מתחילת הלימודים.
ייתכן שהיום, בגלל הרמאות הערבית הפסיקו את זה.

בעבר היו רק ראיונות (מעבר לבגרות ופסיכומטרי) - מאז שהתחילו עם מבדקי האישיות האלה , לעתים האוניברסיטאות מתחרות בינהן ב "למי יש יותר גדול" מה שגורם להוצאה אדירה למועמדים , והתפתחות של תעשייה שמגלגלת כספים.
הפיתרון הכי פשוט - יותר תחרות:

לעשות רק מבחנים,הלימודים יהיו שוק חופשי לגמרי.

מה איכפת לי איך בן אדם למד - דרך צ'יפ סטייל מטריקס או קיבל את כל הידע מאלוהים,העיקר שיעבור את המבחנים.

k.i.s.s

nothing but the truth

Well-known member
הפיתרון הכי פשוט - יותר תחרות:

לעשות רק מבחנים,הלימודים יהיו שוק חופשי לגמרי.

מה איכפת לי איך בן אדם למד - דרך צ'יפ סטייל מטריקס או קיבל את כל הידע מאלוהים,העיקר שיעבור את המבחנים.

k.i.s.s

העניין שזה לא עבד. הרבה ערבים למדו בכל מיני מוסדות מפוקפקים, עברו איכשהו את הבחינה, והרמה שלהם ירודה. לכן עשו את רפורמת יציב. אז אולי לך לא אכפת איך בן אדם למד, אבל זה מתבטא ביכולת הביצוע שלו בשטח.

העניין שזה לא עבד. הרבה ערבים למדו בכל מיני מוסדות מפוקפקים, עברו איכשהו את הבחינה, והרמה שלהם ירודה. לכן עשו את רפורמת יציב. אז אולי לך לא אכפת איך בן אדם למד, אבל זה מתבטא ביכולת הביצוע שלו בשטח.
זה המחיר...

הרי מי שמוכן להשקיע כ"כ הרבה בלימוד רפואה - כספית,פיזית,בזמן,ונפשית הוא מן הסתם בן אדם טוטאלי ולכן יהיה יותר טוב בתור רופא יותר ממי שרק עבר בחינה.

היתרון הוא שהרופאים הרגילים יהיו גרועים יותר והאלטרנטיבים יהיו טובים יותר כי האנשים הטובים ילכו לרפואה השניה.

nothing but the truth

Well-known member
זה המחיר...

הרי מי שמוכן להשקיע כ"כ הרבה בלימוד רפואה - כספית,פיזית,בזמן,ונפשית הוא מן הסתם בן אדם טוטאלי ולכן יהיה יותר טוב בתור רופא יותר ממי שרק עבר בחינה.

אתה סותר את עצמך. על פניו מי שהחליט אפילו לעבור לחו"ל למספר שנים ולהשקיע יותר כסף ומאמץ ממי שלמד בארץ אמור להיות טוב יותר. בפועל זה לא כך לגבי מי שלמד במוסדות פח. רואים ממש הבדל ברמה לפי המקום בו למדו. זה קשור גם באיכות הלמידה , וגם בסינון שעושים המוסדות.

אז הוחלט שזה מחיר שאין סיבה לשלם אותו, וחשוב לעשות סדר ולקבוע אילו מוסדות קבילים ואילו לא.

אתה סותר את עצמך. על פניו מי שהחליט אפילו לעבור לחו"ל למספר שנים ולהשקיע יותר כסף ומאמץ ממי שלמד בארץ אמור להיות טוב יותר. בפועל זה לא כך לגבי מי שלמד במוסדות פח. רואים ממש הבדל ברמה לפי המקום בו למדו. זה קשור גם באיכות הלמידה , וגם בסינון שעושים המוסדות.

אז הוחלט שזה מחיר שאין סיבה לשלם אותו, וחשוב לעשות סדר ולקבוע אילו מוסדות קבילים ואילו לא.
מוסדות פח אתה לומד בשביל לעבור בחינה לא בשביל לדעת.

אם בחו"ל היו מלמדים בעברית אולי זה היה יותר סביר - לתרגם מושגים זה סיוט.

גם ככה הם בלטינית אז להכניס עוד שפה באמצע?

אני זוכר שהאבא של חבר של אחי למד להיות רופא באיטליה כי לא היו לו ציונים גבוהים(שנות ה 80).

עכשיו הוא רופא אא"ג כאן.

אמור להיות פחות לחץ ללמוד בחו"ל כי ישראל מדינה יותר לחוצה:

השכ"ד יקר יותר/אין מקומות במעונות.

להתפרנס וללמוד קשה יותר עד בלתי אפשרי.

לפעמים יש לחץ מדיני/ביטחוני.

כמו שאמרת הלימודים קשים יותר כאן ואני מניח שיש בחינות באמצע ז"א אי אפשר לעבור את כל הלימודים ורק

לעשות את הבחינות בסוף יחד עם הרופאים שלמדו בחו"ל.

אבל כן קורס טיס בגלל הסינון הגדול יש כאלה מוצלחים,וגם עם פרוטקציה בלבד אי אפשר להיות טייס,

עדיין צריך לעבור את התהליך המפרך.

בגלל זה יש לך טייסים מהאליטות במדינות אחרות אבל לא אצלנו.

מעניין שהמדינה לא ויתרה על איכות הרופאים - אולי כי הרופאים מטפלים גם באליטות.

nothing but the truth

Well-known member
מוסדות פח אתה לומד בשביל לעבור בחינה לא בשביל לדעת.

אם בחו"ל היו מלמדים בעברית אולי זה היה יותר סביר - לתרגם מושגים זה סיוט.

גם ככה הם בלטינית אז להכניס עוד שפה באמצע?

אני זוכר שהאבא של חבר של אחי למד להיות רופא באיטליה כי לא היו לו ציונים גבוהים(שנות ה 80).

עכשיו הוא רופא אא"ג כאן.

אמור להיות פחות לחץ ללמוד בחו"ל כי ישראל מדינה יותר לחוצה:

השכ"ד יקר יותר/אין מקומות במעונות.

להתפרנס וללמוד קשה יותר עד בלתי אפשרי.

לפעמים יש לחץ מדיני/ביטחוני.

כמו שאמרת הלימודים קשים יותר כאן ואני מניח שיש בחינות באמצע ז"א אי אפשר לעבור את כל הלימודים ורק

לעשות את הבחינות בסוף יחד עם הרופאים שלמדו בחו"ל.

אבל כן קורס טיס בגלל הסינון הגדול יש כאלה מוצלחים,וגם עם פרוטקציה בלבד אי אפשר להיות טייס,

עדיין צריך לעבור את התהליך המפרך.

בגלל זה יש לך טייסים מהאליטות במדינות אחרות אבל לא אצלנו.

מעניין שהמדינה לא ויתרה על איכות הרופאים - אולי כי הרופאים מטפלים גם באליטות.

מצחיק איך אתה לא קולט את הסתירות בתגובות שלך באותו פוסט. רק קודם אמרת מה אכפת לך היכן מישהו למד העיקר שיעבור את הבחינה, ופה אתה אומר שבמוסדות פח מלמדים בשביל לעבור את הבחינה ולא בשביל לדעת. כלומר , אתה אומר שאין ערובה שמי שעבר את הבחינה יהיה מספיק טוב, או במלים אחרות מודה שההצעה שלך הייתה מטומטמת.

ללמוד בחו"ל זה יותר קשה (אלא אם מדובר מראש במהגר שחוזר ללמוד בארץ המקור שלו, או משהו בסגנון), ויותר יקר. אתה מחרטט על דברים שאין לך אפילו חצי מושג בהם.

ומונחים ברפואה כבר מזמן לא בלטינית , לפחות בארץ (ואני מניח שגם במוסדות רבים בחו"ל) למעט כמה מונחים באנטומיה שגם הם דומים למונחים האנגליים (באופן לא מפתיע - אנגלית היא שפה לטינית) למשל הלסת התחתונה נקראת mandibula (המונח האנגלי הוא mandible). באמת לא סיפור.

מצחיק איך אתה לא קולט את הסתירות בתגובות שלך באותו פוסט. רק קודם אמרת מה אכפת לך היכן מישהו למד העיקר שיעבור את הבחינה, ופה אתה אומר שבמוסדות פח מלמדים בשביל לעבור את הבחינה ולא בשביל לדעת.
מן הסתם שיניתי את דעתי אחרי שאמרת שמי שלומד בחו"ל הוא רופא פחות טוב.

אני עדיין מאמין שברמה העקרונית הגישה הנכונה היא רק לעבור בחינה,

ז"א הפיתרון הוא לעשות את הבחינה קשה יותר.

nothing but the truth

Well-known member
מן הסתם שיניתי את דעתי אחרי שאמרת שמי שלומד בחו"ל הוא רופא פחות טוב.

אני עדיין מאמין שברמה העקרונית הגישה הנכונה היא רק לעבור בחינה,

ז"א הפיתרון הוא לעשות את הבחינה קשה יותר.

לאו דווקא מי שלומד בחו"ל הוא רופא פחות טוב, אלא מי שלומד בחו"ל במוסדות עלובים הוא רופא פחות טוב. מי שלמד בהרווארד יהיה סבבה לגמרי...

אבל יפה ששינית את דעתך בעקבות מידע חדש שנחשפת אליו. מי יודע, אולי מתישהו גם תזנח את הקנוניות....

יפה ששינית את דעתך בעקבות מידע חדש שנחשפת אליו. מי יודע, אולי מתישהו גם תזנח את הקנוניות....
הקנוניות שאני "מקדם" זה האמת,זה המומחיות.

אבל אם יש מידע שאין עליו חולק שסטטיסטית רופאים שלמדו בחו"ל הם פחות טובים כי כנראה רובם לומדים

ב"מוסדות פח" אז למה לא.

אולי אפילו חלק מהמוסדות הם פיקטיביים,ובן אדם לומד לבחינה לבד(אם הוא אוטודידקט) או עם מורה פרטי.

אם אפשר רק לעשות בחינה אז למה לא?

jackie111

Well-known member
בכנות, זה נראה לי הזוי.
צריך לאמת את הסיפור הזה מעוד מקורות.

ולמרות כל זה, בסוף מה שקורה שבהרבה מקרים האזרח נתקל ברופא סוג ב.
הראו גם אותו דבר באוניברסיטאות עם הזמן,

מספר העובדים באמת מצטמצם ומס' הבטלנים עולה - ז"א עובדי מנהלה,מנהלים,מעריכים - כל מיני קישקוציות.

למה לעבוד קשה אם אפשר לקבל כסף ולשאול בן אדם שאלה מעניינת אם הוא פסיבי או אקטיבי - יותר

ספייסי.

לעומק

Well-known member
אוליייי.
זה בגלל שאסור (או שהיה אסור, פעם) תרומת דם למי שמקיים יחסי מין אנאלים.

בגלל סיכוי להדיבק במחלות
לכן השאלה הזו

לעומק

Well-known member
זאת שאלה למי שתורם דם. מה זה קשור לנושא של מי שלומד רפואה?
אני חושב שזה מגיע ממקום שרוצים אנשים בראים במערכת
ולא כאלה שאולי נושאים מחלות..

למרות שאולי זו רק סטיגמה.
כי זכור לי שנורא התפלאתי שקראתי על זה

רוב הזמן נח

Well-known member
אני חושב שזה מגיע ממקום שרוצים אנשים בראים במערכת
ולא כאלה שאולי נושאים מחלות..

למרות שאולי זו רק סטיגמה.
כי זכור לי שנורא התפלאתי שקראתי על זה
גם למי שרוצה להיות רופא יש שכל בראש. אז הוא יודע בטח על איזה שאלות לענות נכון ואיזה שאלות בכלל לא צריך לשאול אותו, ואז לחרטט תשובה שהוא יודע שזה מה שהם מעדיפים שעונים להם.

אוליייי.
זה בגלל שאסור (או שהיה אסור, פעם) תרומת דם למי שמקיים יחסי מין אנאלים.

בגלל סיכוי להדיבק במחלות
לכן השאלה הזו
זה בגלל תאורית hiv גורם לאיידס,

שיש נגיף שגורם לאיידס - לא היו דברים מעולם.

למעלה