"נאורות" יפי הנפש במיטבה 🎃

"אותי שאלו אם אני הומו נשי או גברי במערכות יחסים. ניצחתי", כתב אחד בציניות. |ימין| ממש חשוב, אם יהיה רופא טוב או לא?
בשאר מקומות עבודה אסור לשאול שא' חודרניות כאלו ומי ששואל צפוי לתביעה משפטית, אולם ל-|חרדי| מותר (n)

ברצוני לשאול, האם גם למחבלים שואלים שאלות חודרניות כאלו?
יותר טוב היו עושים לכל מחבל תחקיר ביטחוני מקיף, אח"כ מתפלאים למה % הרופאים הערבים הוא כה גבוה?
לא רק שלא עושים להם דברים כאלו, גם עושים להם אפליה מתקנת :mad:

DANIAVNI

Well-known member
"אותי שאלו אם אני הומו נשי או גברי במערכות יחסים. ניצחתי", כתב אחד בציניות. |ימין| ממש חשוב, אם יהיה רופא טוב או לא?
בשאר מקומות עבודה אסור לשאול שא' חודרניות כאלו ומי ששואל צפוי לתביעה משפטית, אולם ל-|חרדי| מותר (n)

יותר טוב היו עושים לכל מחבל תחקיר ביטחוני מקיף, אח"כ מתפלאים למה % הרופאים הערבים הוא כה גבוה?
כמו שאני מבין את זה
יש כאן תעשייה שמגלגלת מיליונים על גבם של חולים ומי שמעוניינים ללמוד רפואה
במסווה של שאיפה למצוינות של המערכת הרפואית .
אכן לא כל אחד מתאים להיות רופא
אבל האם מי שיקבל רק 650 בפסיכומטרי יהיה רופא פחות טוב ?
וכשאנחנו מדברים על רופא טוב מה אנחנו מחפשים?
מדען גאון או מישהו שהוא גם בן אדם?

ומי בראש? לא אחשוורוש.

בזמני היה רק פסיכומטרי ובגרות.

כמובן,מה זה קבלה? מה זה קורס טייס שיש רק מס' מטוסים מוגבל?

כמובן שבאוניברסיטה זול אבל דורשים ציונים גבוהים יותר.

ומי בראש? לא אחשוורוש.
העיקר שאתה מבין את עצמך :rolleyes:
בזמני היה רק פסיכומטרי ובגרות.
למה אתה כותב שטויות, הרי לא ניסית להתקבל, לכן למה אתה מפליץ שטויות?
כמובן,מה זה קבלה? מה זה קורס טייס שיש רק מס' מטוסים מוגבל?
יש מעבדות שמס' המקומות מוגבל בהן.
כמובן שבאוניברסיטה זול אבל דורשים ציונים גבוהים יותר.
לך גם ה"זול" הוא לא בהישג יד, כי אתה תפרן.

העיקר שאתה מבין את עצמך :rolleyes:
זה היה די פשוט,גם בשבילך,ביבי בראש והוא אחראי העליון למה שקורה.

או שמבחינתך אין אחראי עליון ויש אין סוף מוקדי כוח קטנים.

או שאת מאמינה לסיפור של ביבי עם דיפ סטייט

למה אתה כותב שטויות, הרי לא ניסית להתקבל, לכן למה אתה מפליץ שטויות?
הכוונה שהראיון היה חלק שולי,יותר משהו אנושי לראות אם אתה מתאים לקבוצת הרופאים.

משהו חברותי ומזמין ולא באמת "מיכשול",רק לוודא שכולם נמצאים על אותו תדר ולא יהיה כאן דקסטר.

יש מעבדות שמס' המקומות מוגבל בהן.
בגלל זה ההצעה שלי הגיונית - רק לעשות מבחנים,

שהניבחן ישבור את הראש איך הוא משיג מעבדה(מן הסתם השוק החופשי יפתור את זה בקלילות).

לך גם ה"זול" הוא לא בהישג יד, כי אתה תפרן.
רוב האנשים מקבלים כסף מההורים לכל/חלק מזה כי זה באמת סיפור יקר.

גם אז היה יקר לפני 30 שנה אבל היום מטורף ביחס לשכר הממוצע.

זה היה די פשוט,גם בשבילך,ביבי בראש והוא אחראי העליון למה שקורה.

או שמבחינתך אין אחראי עליון ויש אין סוף מוקדי כוח קטנים.

או שאת מאמינה לסיפור של ביבי עם דיפ סטייט

|טרול| מושתן, שוב, הכנסת את ביבי כשאין לך מענה הולם לטיפשותך? |טמבל|
הכוונה שהראיון היה חלק שולי,יותר משהו אנושי לראות אם אתה מתאים לקבוצת הרופאים.

משהו חברותי ומזמין ולא באמת "מיכשול",רק לוודא שכולם נמצאים על אותו תדר ולא יהיה כאן דקסטר.
שוב אתה כותב מהזיותיך? הרי לא ניסית להתקבל, למה אתה מפליץ שטויות, העיקר לשפוך דברים במקלדת? |טמבל|
בגלל זה ההצעה שלי הגיונית - רק לעשות מבחנים,

שהניבחן ישבור את הראש איך הוא משיג מעבדה(מן הסתם השוק החופשי יפתור את זה בקלילות).
אף אחד לא שואל כסיל שלא מבין כלום, הבאת את הרעיון מהיוטיוב? |טמבל|
רוב האנשים מקבלים כסף מההורים לכל/חלק מזה כי זה באמת סיפור יקר.

גם אז היה יקר לפני 30 שנה אבל היום מטורף ביחס לשכר הממוצע.
דווקא היום יותר זול בהשוואה למה שהיה לפני 30 שנה ושוב אתה כותב ללא כל ידע, רק בשביל להפליץ |טמבל|

נערך לאחרונה ב:
מושתן, שוב, הכנסת את ביבי כשאין לך מענה הולם לטיפשותך? |טמבל|
אני רואה ששוב את חוזרת למקורות הימין,לבור מחצבתך, ומקללת שאין לך תשובה טובה.

כן הוא אחראי לכל מהסיבה הפשוטה שהוא יכול לשלוט בכל.

לתת הוראות בהתאם למה שצריך.

אני יודע שזה כואב לך אבל זה האמת.

שוב אתה כותב מהזיותיך? הרי לא ניסית להתקבל, למה אתה מפליץ שטויות, העיקר לשפוך דברים במקלדת? |טמבל|
לא שמעתי באופן כללי אף פעם ו"ברוך השם" חייתי עשרות שנים,שמישהו לא התקבל לרפואה בגלל ראיון :LOL:

את יודעת מה אני זורם איתך נניח שכן,אז אולי זה היה לטובת המועמד שהוא באמת לא מתאים,

או שעשה עוד ראיון ובסוף התקבל.

רק שנותר חוסר גדול במקומות לימוד יחסית למספר המועמדים אז "פתאום" הראיון הוא חשוב ומסנן.

בקיצור ראיון זה לא באמת מכשול/לא אמור להיות מכשול ל 99 אחוז מהאנשים שרוצים ללמוד רפואה.

את רומזת שאת מבינה בראיון אז תסבירי איפה אני טועה.

מה מפחידים אותם בראיון ואומרים להם כמה לא כדאי להיות רופא,שאי אפשר לגנוב תרופות/לחלק לחברים כמו פעם?

תני משהו קונקרטי.

אף אחד לא שואל כסיל שלא מבין כלום, הבאת את הרעיון מהיוטיוב? |טמבל|
רעיון נהדר - תהיה הצפת רופאים.

אומנם האיכות תרד אבל שום דבר לא מושלם.

דווקא היום יותר זול בהשוואה למה שהיה לפני 30 שנה ושוב אתה כותב ללא כל ידע, רק בשביל להפליץ |טמבל|
חצי אמת:

• באוניברסיטאות הציבוריות (המסובסדות): שכר הלימוד נמוך. הוא עומד כיום על כ- ~12,000 עד ~16,239 ש"ח בשנה. שכר זה צמוד למדד המחירים לצרכן.
  • באוניברסיטאות הפרטיות: העלויות גבוהות משמעותית. לדוגמה, בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת רייכמן, שכר הלימוד מגיע לכ-~90,000 ש"ח בשנה.
  • בחו"ל: תלוי במדינה. בדרך כלל המסלולים בחו"ל עולים כ-~70,000 עד ~100,000 ש"ח בשנה, לא כולל הוצאות מחיה וטיסות

הייתי אומר שיותר לטובתי כי מספר האנשים שהולכים ללא מסובסד גדול הרבה יותר מפעם,

אז אם עושים ממוצע משוקלל יוצא ששכר הלימוד עלה משמעותית.

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
לא שמעתי באופן כללי אף פעם ו"ברוך השם" חייתי עשרות שנים,שמישהו לא להתקבל לרפואה בגלל ראיון :LOL:

את יודעת מה אני זורם איתך נניח שכן,אז אולי זה היה לטובת המועמד שהוא באמת לא מתאים,

לא שמעת זה לא אומר שלא קיים. אנשים לא הולכים עם שלטים כאלה ברחוב.
בהחלט היו מקרים כאלה.
לפני עידן המו"ר / מרק"ם הראיונות שהיו בירושלים, טכניון ולאחר מכן גם תל אביב , היו בעיקר ראיונות פוסלים. כביכול ניסו לאתר מישהו שלא מתאים (שזה בולשיט), אבל בפועל נפסל מי שלא בא למראיינים טוב בעין :) . אחרי שניפו אותם קיבלו אנשים לפי סכם (שהתחשב ממוצע בגרות ופסיכומטרי).
בבן גוריון לעומת זאת , זה אחרת. שם לקחו את כל מי שעבר רף מסוים וזימנו לראיון. בראיון לא "פסלו" מועמדים, אלא נתנו להם ניקוד. כל מי שעבר ניקוד מסוים זימנו לראיון נוסף, שגם עבורו נתנו ניקוד , ולבסוף בחרו את המועמדים עם הניקוד הגבוה ביותר של הראיונות (ללא התחשבות בבגרות ופסיכומטרי).

לא שמעת זה לא אומר שלא קיים. אנשים לא הולכים עם שלטים כאלה ברחוב.
בהחלט היו מקרים כאלה.
לפני עידן המו"ר / מרק"ם הראיונות שהיו בירושלים, טכניון ולאחר מכן גם תל אביב , היו בעיקר ראיונות פוסלים. כביכול ניסו לאתר מישהו שלא מתאים (שזה בולשיט), אבל בפועל נפסל מי שלא בא למראיינים טוב בעין :) . אחרי שניפו אותם קיבלו אנשים לפי סכם (שהתחשב ממוצע בגרות ופסיכומטרי).
בבן גוריון לעומת זאת , זה אחרת. שם לקחו את כל מי שעבר רף מסוים וזימנו לראיון. בראיון לא "פסלו" מועמדים, אלא נתנו להם ניקוד. כל מי שעבר ניקוד מסוים זימנו לראיון נוסף, שגם עבורו נתנו ניקוד , ולבסוף בחרו את המועמדים עם הניקוד הגבוה ביותר של הראיונות (ללא התחשבות בבגרות ופסיכומטרי).
אז זה לא ממש פסילה,

ז"א שאני לא יכול לבוא עם בגרות נמוכה פסיכמוטרי נמוך,לעשות את הראיון הכי טוב בחיים שלי(כולם מתאהבים בי על המקום) ולהתקבל...

הכוונה שזה עוד דרך לפסול מסיבות שונות, ולא באמת דרישה.

אולי יותר בכיוון של מסורת.

מה שהבנתי מדבריך שמי שלא עובר את הראיון יעבור ראיון הבא - אין כאן איזה סף אבסולוטי כמו שלהגיד יש אנשים

טיפשים מידי שלא משנה כמה יתאמצו לא יגיעו לפסיכומטרי 700 וזה מה שצריך לרפואה.

nothing but the truth

Well-known member
אז זה לא ממש פסילה,

ז"א שאני לא יכול לבוא עם בגרות נמוכה פסיכמוטרי נמוך,לעשות את הראיון הכי טוב בחיים שלי(כולם מתאהבים בי על המקום) ולהתקבל...

הכוונה שזה עוד דרך לפסול מסיבות שונות, ולא באמת דרישה.

אולי יותר בכיוון של מסורת.

מה שהבנתי מדבריך שמי שלא עובר את הראיון יעבור ראיון הבא - אין כאן איזה סף אבסולוטי כמו שלהגיד יש אנשים

טיפשים מידי שלא משנה כמה יתאמצו לא יגיעו לפסיכומטרי 700 וזה מה שצריך לרפואה.

כנראה שלא הייתי מספיק ברור.
זה ממש לא שאתה יכול לבוא עם בגרות נמוכה ופסיכומטרי נמוך. אתה צריך עדיין בגרות גבוהה ופסיכומטרי מעל רף מסוים (לדעתי מעל 700).
בעבר , בתל אביב, ירושלים וטכניון - מי שהיה עם סכם (שקלול פסיכומטרי + בגרות) שיש לו סיכוי להתקבל הזמינו לראיון. הראיון לא יכול לשפר את סיכוייך להתקבל אלא רק לפסול אותך. אחרי שניפו את הפסולים, מקבלים לפי הסכם. כלומר , אם יש 80 מקומות, לוקחים את ה 80 עם הסכם הכי גבוהה.

בבן גוריון, גם היה נדרש בגרות ופסיכומטרי מעל רף מסוים. ברגע שעברת את הרף הזה, אין משמעות לבגרות ופסיכומטרי והולכים לפי ראיונות. שם הראיון הוא לא פוסל, אלא משמש מעין מבחן עם ניקוד. לוקחים קבוצה של אלה שקבלו ציון יחסית גבוה בראיון ומזמנים רק אותם לראיון נוסף. ולבסוף מקבלים את המועמדים שהשקלול של שני הראיונות היה הגבוה ביותר.

מקווה שעכשיו הבנת

אני רואה ששוב את חוזרת למקורות הימין,לבור מחצבתך, ומקללת שאין לך תשובה טובה.
זאת לא קללה, אלא תיאורך המדויק.
כן הוא אחראי לכל מהסיבה הפשוטה שהוא יכול לשלוט בכל.

לתת הוראות בהתאם למה שצריך.

אני יודע שזה כואב לך אבל זה האמת.

לא שמעתי באופן כללי אף פעם ו"ברוך השם" חייתי עשרות שנים,שמישהו לא התקבל לרפואה בגלל ראיון :LOL:
היכן תישמע? בביוב שאת חי בו? אתה מסתובב עם כאלו שרוצים ללמוד רפואה?
תישמע, אתה |טמבל| אני, אפילו, לא טורחת לנסות להסביר לך.
לך חפש ביוטיוב שלך תשובות :)

רק שנותר חוסר גדול במקומות לימוד יחסית למספר המועמדים אז "פתאום" הראיון הוא חשוב ומסנן.

בקיצור ראיון זה לא באמת מכשול/לא אמור להיות מכשול ל 99 אחוז מהאנשים שרוצים ללמוד רפואה.

את רומזת שאת מבינה בראיון אז תסבירי איפה אני טועה.

מה מפחידים אותם בראיון ואומרים להם כמה לא כדאי להיות רופא,שאי אפשר לגנוב תרופות/לחלק לחברים כמו פעם?

תני משהו קונקרטי.

רעיון נהדר - תהיה הצפת רופאים.

אומנם האיכות תרד אבל שום דבר לא מושלם.

חצי אמת:

• באוניברסיטאות הציבוריות (המסובסדות): שכר הלימוד נמוך. הוא עומד כיום על כ- ~12,000 עד ~16,239 ש"ח בשנה. שכר זה צמוד למדד המחירים לצרכן.
  • באוניברסיטאות הפרטיות: העלויות גבוהות משמעותית. לדוגמה, בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת רייכמן, שכר הלימוד מגיע לכ-~90,000 ש"ח בשנה.
  • בחו"ל: תלוי במדינה. בדרך כלל המסלולים בחו"ל עולים כ-~70,000 עד ~100,000 ש"ח בשנה, לא כולל הוצאות מחיה וטיסות

הייתי אומר שיותר לטובתי כי מספר האנשים שהולכים ללא מסובסד גדול הרבה יותר מפעם,

אז אם עושים ממוצע משוקלל יוצא ששכר הלימוד עלה משמעותית.
בארץ, להבדיל מחו"ל, הפרטי זה ברמה יותר נמוכה, אני התייחסתי רק לאויברסיטאות הטובות ולא לזבלה כמו רייכמן שמבחינתי היא עדיין מכללה.

nothing but the truth

Well-known member
בעבר היו רק ראיונות (מעבר לבגרות ופסיכומטרי) - מאז שהתחילו עם מבדקי האישיות האלה , לעתים האוניברסיטאות מתחרות בינהן ב "למי יש יותר גדול" מה שגורם להוצאה אדירה למועמדים , והתפתחות של תעשייה שמגלגלת כספים.

אני לוקח בערבון מוגבל את הטענה שהוא אכן נשאל שאלה כזו, מאוד ייתכן שהוא מחרטט.

אחוז הערבים שלומדים בפקולטות לרפואה בישראל קטן יותר מהאחוז שלהם באוכלוסייה הכללית. האחוז הגבוה של הרופאים הערבים נובע מאלה שלמדו במקומות מפוקפקים בחו"ל - והחגיגה הזו נגמרה מאז שנכנסה לתוקף רפורמת יציב.

בעבר היו רק ראיונות (מעבר לבגרות ופסיכומטרי) - מאז שהתחילו עם מבדקי האישיות האלה , לעתים האוניברסיטאות מתחרות בינהן ב "למי יש יותר גדול" מה שגורם להוצאה אדירה למועמדים , והתפתחות של תעשייה שמגלגלת כספים.
בעבר היה אפשר להתקבל רק ל-3 אוניברסיטאות ללימודי רפואה כאשר י-ם וב"ש התחרו ביניהם וכל שנה החליפו מקומות בפיסגה, את הטכניון לא החשבתי כי הוא היה יותר מחקרי.
כיום יש לך 9 אוניברסיטאות.
אני לוקח בערבון מוגבל את הטענה שהוא אכן נשאל שאלה כזו, מאוד ייתכן שהוא מחרטט.
למה לו לשקר?
אחוז הערבים שלומדים בפקולטות לרפואה בישראל קטן יותר מהאחוז שלהם באוכלוסייה הכללית. האחוז הגבוה של הרופאים הערבים נובע מאלה שלמדו במקומות מפוקפקים בחו"ל - והחגיגה הזו נגמרה מאז שנכנסה לתוקף רפורמת יציב.
ההשוואה שלך לא נכונה כי יש המון פועלים פשוטים אצל הערבים ולכן ההשוואה שאתה צריך לעשות היא היחס בין נרשמים למתקבלים בין ערבים ליהודים.
כמובן, שמסכימה שאלו שבאים מן החוץ הם הפסולת שבפסולת (y)

nothing but the truth

Well-known member
בעבר היה אפשר להתקבל רק ל-3 אוניברסיטאות ללימודי רפואה כאשר י-ם וב"ש התחרו ביניהם וכל שנה החליפו מקומות בפיסגה, את הטכניון לא החשבתי כי הוא היה יותר מחקרי.
כיום יש לך 9 אוניברסיטאות.
התכוונת 4, שכחת את אוניברסיטת תל אביב. לימודי הרפואה בטכניון לא שונים מאוניברסיטה אחרת. בית ספר לרפואה של הטכניון אינו נמצא בתוך הטכניון, הוא נמצא ליד רמב"ם. מסלולים מחקריים יש בכל אוניברסיטה. גם היום זה לא בדיוק שיש 9 אוניברסיטאות, אלא הוסיפו גם מסלולים 4 שנתיים. למשל בתל אביב יש גם מסלול 6 שנתי וגם מסלול 4 שנתי (בדומה לארה"ב).
למה לו לשקר?

עובדתית אנשים משקרים גם בסקרים אנונימיים. למה ? לא יודע - כל אחד עם מה שזה עושה לו טוב פסיכולוגית.

ההשוואה שלך לא נכונה כי יש המון פועלים פשוטים אצל הערבים ולכן ההשוואה שאתה צריך לעשות היא היחס בין נרשמים למתקבלים בין ערבים ליהודים.
כמובן, שמסכימה שאלו שבאים מן החוץ הם הפסולת שבפסולת (y)

להגיד המון פועלים פשוטים זו לא בדיוק אמירה שיש לה משמעות. את רוצה מדד אוביקטיבי? תשווי את אחוזי הזכאות לבגרות בין האוכלוסייה היהודית לבין האוכלוסייה הערבית. - בשנים האחרונות זה ממש דומה. כמות המועמדים היא ממילא בעודף לעומת כמות המקומות הפנויים. יחס בין נרשמים למתקבלים לא ייתן שום דבר- משום שאצל ערבים מראש יש יותר נטייה לפנות למקצועות הרפואה (כולל רפואת שיניים, סיעוד ורוקחות), משום שזו דרך להשיג עבודה מסודרת.

נערך לאחרונה ב:
התכוונת 4, שכחת את אוניברסיטת תל אביב. לימודי הרפואה בטכניון לא שונים מאוניברסיטה אחרת. בית ספר לרפואה של הטכניון אינו נמצא בתוך הטכניון, הוא נמצא ליד רמב"ם. מסלולים מחקריים יש בכל אוניברסיטה. גם היום זה לא בדיוק שיש 9 אוניברסיטאות, אלא הוסיפו גם מסלולים 4 שנתיים. למשל בתל אביב יש גם מסלול 6 שנתי וגם מסלול 4 שנתי (בדומה לארה"ב).
לא שכחתי, לא החשבתי את הטכניון כי הוא מחקרי, לכן כתבתי 3 :)
הערה: הטכניון נימצא בתוך רמב"ם באלכסון לבניין מרפאות חוץ, לא לידו.
עובדתית אנשים משקרים גם בסקרים אנונימיים. למה ? לא יודע - כל אחד עם מה שזה עושה לו טוב פסיכולוגית.
בסקרים משקרים בכדי להטות את תוצאות בכדי להשפיע על החלטה, האם להצביע למפלגה כלשהי או לא וכאן אין לו סיבה לשקר.
להגיד המון פועלים פשוטים זו לא בדיוק אמירה שיש לה משמעות. את רוצה מדד אוביקטיבי? תשווי את אחוזי הזכאות לבגרות בין האוכלוסייה היהודית לבין האוכלוסייה הערבית. - בשנים האחרונות זה ממש דומה. כמות המועמדים היא ממילא בעודף לעומת כמות המקומות הפנויים. יחס בין נרשמים למתקבלים לא ייתן שום דבר- משום שאצל ערבים מראש יש יותר נטייה לפנות למקצועות הרפואה (כולל רפואת שיניים, סיעוד ורוקחות), משום שזו דרך להשיג עבודה מסודרת.
ההשוואה לבגרות היא לא ג"כ לא נכונה, כי יש שם הרבה רמאויות, מגישים אותם על ציוני הגשה גבוהים, נותנים להם להעתיק בבחינות ועוד ...
לא מובן לי, למה אתה טוען שההשוואה שלי לא נכונה, זה שיש נטייה אצלם למקצועות הרפואה, לא צריך להשפיע, כי רק הטובים אמורים להתקבל.

nothing but the truth

Well-known member
לא שכחתי, לא החשבתי את הטכניון כי הוא מחקרי, לכן כתבתי 3 :)
הערה: הטכניון נימצא בתוך רמב"ם באלכסון לבניין מרפאות חוץ, לא לידו.

אוקי, פשוט ציינת רק את ירושליים וב"ש. בכל מקרה - מסלול לימודי רפואה בו לא שונה.

בסקרים משקרים בכדי להטות את תוצאות בכדי להשפיע על החלטה, האם להצביע למפלגה כלשהי או לא וכאן אין לו סיבה לשקר.

אני לא מדבר על סקרים לצורך בחירות או משהו כזה. אנשים משקרים גם במקרים בהם לא נראה שיש להם רווח משני. אולי יש כאלה שזו דרך עבורם להגשים איזו פנטזיה או לחיות טוב יותר עם עצמם. זה לא חייב להיות שקר בוטה (במובן של להגיד על "לבן" שהוא "שחור") , אלא "לשפץ" קצת את המציאות.

ההשוואה לבגרות היא לא ג"כ לא נכונה, כי יש שם הרבה רמאויות, מגישים אותם על ציוני הגשה גבוהים, נותנים להם להעתיק בבחינות ועוד ...
לא מובן לי, למה אתה טוען שההשוואה שלי לא נכונה, זה שיש נטייה אצלם למקצועות הרפואה, לא צריך להשפיע, כי רק הטובים אמורים להתקבל.

היא הנותנת. זה שהם מרמים זה רק אומר שיש להם יתרון תחרותי מול האחרים עקב ציונים גבוהים יותר. זה נכון שרק הטובים אמורים להתקבל, אבל כאשר יותר אנשים רוצים זה כולל גם את הטובים (שבוחרים למשל ללכת לרפואה במקום לעשות תואר בפיסיקה), נחבר את הנתונים האלה יחד עם הטענה לאפלייה מתקנת ונקבל שאחוז הערבים צריך להיות דווקא גדול יותר מהנתח שלהם באוכלוסייה. במציאות זה דווקא הפוך.

אני יכול לומר מהכרות עם ערבים שלמדו בארץ שהרמה שלהם לא נופלת משל היהודים. לעומת זאת אפשר להבחין בקלות בערבי שלמד באוניבסיטה מפוקפקת בחו"ל או באוניברסיטה של הרשות הפלסטינית.

אוקי, פשוט ציינת רק את ירושליים וב"ש. בכל מקרה - מסלול לימודי רפואה בו לא שונה.
תמיד לא היה שונה?
אני לא מדבר על סקרים לצורך בחירות או משהו כזה. אנשים משקרים גם במקרים בהם לא נראה שיש להם רווח משני. אולי יש כאלה שזו דרך עבורם להגשים איזו פנטזיה או לחיות טוב יותר עם עצמם. זה לא חייב להיות שקר בוטה (במובן של להגיד על "לבן" שהוא "שחור") , אלא "לשפץ" קצת את המציאות.
ייתכן.
היא הנותנת. זה שהם מרמים זה רק אומר שיש להם יתרון תחרותי מול האחרים עקב ציונים גבוהים יותר. זה נכון שרק הטובים אמורים להתקבל, אבל כאשר יותר אנשים רוצים זה כולל גם את הטובים (שבוחרים למשל ללכת לרפואה במקום לעשות תואר בפיסיקה), נחבר את הנתונים האלה יחד עם הטענה לאפלייה מתקנת ונקבל שאחוז הערבים צריך להיות דווקא גדול יותר מהנתח שלהם באוכלוסייה. במציאות זה דווקא הפוך.
במחשבה שנייה, הפועלים הפשוטים שהזכרתי בתגובתי הקודמת לא ירמו, כי לא מעניין אותם הבגרות, רובם גם לא הגיעו לשלב של להיבחן ונשרו הרבה קודם מביה"ס.
הערה: פיסיקה זה אחד המקצועות היותר קלים להתקבל אליהם, למרות שזהו תואר קשה ויוקרתי.
אני יכול לומר מהכרות עם ערבים שלמדו בארץ שהרמה שלהם לא נופלת משל היהודים. לעומת זאת אפשר להבחין בקלות בערבי שלמד באוניבסיטה מפוקפקת בחו"ל או באוניברסיטה של הרשות הפלסטינית.
אני לא יודעת איך זה בכל האוניברסיטאות, אולם ממה שאני מכירה, בארץ יש מבחני כבוד בלימודי רפואה וערבים שחונכו על רמאויות, לא אתפלא אם הם ינצלו את מבחני הכבוד בכדי לרמות ולהעתיק, מה שיגרור כמובן שיהיו רופאים פחות בעלי ידע.

nothing but the truth

Well-known member
תמיד לא היה שונה?

ממה שידוע לי כן. קיימים כמובן מסלולים מחקריים (MD/Msc, או MD/PhD - אבל הם קיימים גם בשאר האוניברסיטאות)

אני לא יודעת איך זה בכל האוניברסיטאות, אולם ממה שאני מכירה, בארץ יש מבחני כבוד בלימודי רפואה וערבים שחונכו על רמאויות, לא אתפלא אם הם ינצלו את מבחני הכבוד בכדי לרמות ולהעתיק, מה שיגרור כמובן שיהיו רופאים פחות בעלי ידע.

לא נתקלתי בשום מבחן "כבוד" ברפואה.

ממה שידוע לי כן. קיימים כמובן מסלולים מחקריים (MD/Msc, או MD/PhD - אבל הם קיימים גם בשאר האוניברסיטאות)
בטכניון יש דגש מחקרי ומדעי חזק ובשנים האחרונות יש גם שילוב ייחודי של תארים כפולים עם הפקולטות להנדסה של הטכניון, כמו למשל עם המחלקה להנדסה ביו רפואית.
ברגע שתואר לא מתמקצה אלא מתבדר לעוד דברים, הוא פחות טוב באנאלוגי לכלבוייניק שיודע לעשות הכול, אולם לא ניתן להגיד שהוא בעל מקצוע במשהו מסויים.
לא נתקלתי בשום מבחן "כבוד" ברפואה.
כוונתי למבחנים בלי דודות ששומרות.

nothing but the truth

Well-known member
בטכניון יש דגש מחקרי ומדעי חזק ובשנים האחרונות יש גם שילוב ייחודי של תארים כפולים עם הפקולטות להנדסה של הטכניון, כמו למשל עם המחלקה להנדסה ביו רפואית.
ברגע שתואר לא מתמקצה אלא מתבדר לעוד דברים, הוא פחות טוב באנאלוגי לכלבוייניק שיודע לעשות הכול, אולם לא ניתן להגיד שהוא בעל מקצוע במשהו מסויים.

אז כפי שציינתי , זה קיים גם במקורות אחרים - דוגמה מתל אביב

כוונתי למבחנים בלי דודות ששומרות.

אני יודע. כאמור , לא נתקלתי בכך.

למעלה