מ ו ד א ג ת (קצת) - מיעוט מי שפיר

toytoy

New member
מ ו ד א ג ת (קצת) - מיעוט מי שפיר

הי בנות, היום עשיתי אולטרא סאונד - שבוע 27 והטכנאית אמרה שיש מיעוט במי שפיר (אמרה שזה לא רציני אך יש להתייעץ עם הרופא). עד שאלך לרופא... מי נתקלה? האם יש סיבה לדאגה? ממה זה נובע? האם יש משהו שאוכל לעשות (כמו לשתות יותר)? סליחה על ההפצצה..... אודה לתשובה....

tamy28

New member
לא הייתי נלחצת אלא מבררת

קודם כל לדעתי צריך להתיחס בערבון מוגבל להערכה של הטכנאית כיוון שהן בד"כ מעדיפות לא לקחת אחריות ולשלוח לרופא, במיוחד אם היא אמרה "שזה לא רציני", אגב יש ערך מספרי שנותנים לכמות מי השפיר, הוא נקרא AFI את במקרה יודעת כמה הוא יצא? לפי מה שהרופא שלי הסביר לי לגבי השיטה שמודדים את הכמות לוקחים 4 מקומות בהם נוצרים "כיסי" נוזל מי השפיר ומחברים. הרבה פעמים זה מוטה בגלל תנוחת העובר או דיוק המדידה של הבודק והכלי. לכן הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם הרופא הוא ודאי ירגיע אותך, ואם עד אז את מודאגת יש פורום רופאים של Starmed שהם עונים שם יחסית מהר, כך שהייתי מנסה לשאול שם. מצרפת לך קישור לאתרים של צלאל ומלינגר, בכל מקרה תמיד אפשר לנוח ולהרבות בשתיה, להזיק זה לא יכול... צלאל מלינגר

tamy28

New member
את בטוחה?

לדעתי זה לא בטווח אפילו... (אבל אולי זה תלוי ביחידות המדידה במעבדה?..) עד כמה שאני יודעת זה גם תלוי בשבוע, (וגם חיפשתי באינטרנט) נמוך נחשב למשל AFI=7 וגבוה AFI=24, לכן 107 זה נראה לי קצת הרבה... כמובן אלה דוגמאות ולא הטווח של הסקאלה, כי אותה אני לא יודעת... בכל אופן תמיד כדאי להתיעץ עם רופא כדי להיות רגועים ובטוחים.

לימור י

New member
היי, לא צריך להלחץ כל כך מהר

לפני כמה שבועות גם לי צפו מיעוט מי שפיר ב US, אמרו לי לחזור לעוד US אחרי שבועיים ואכן הכל הסתדר מעצמו. לא כדאי להכניס את עצמך לסרטים לפני שאת מדברת עם הרופא, וגם אז רצוי לחכות קצת ולבדוק שוב לפני שנלחצים. ממה שהבנתי מהרופא שלי אין ממש משהוא שאפשר לעשות בכדי "להוסיף" מי שפיר, אבל בכל זאת הייתי ממליצה לשתות מספיק מים.

יולי 154

New member
ללכת לבדוק!

לאחותי זה קרה. לא רוצה להבהיל אותך ומראש אומר שהכל בסדר עכשיו. אצלה היה כך: לרופא לא היה אולטרא סאונד בקליניקה, הוא שלח אותה לטכנאית שתעשה אולטרא סאונד. בתחילת האולטרא סאונד הטכנאית אמרה: אני רואה שיש מעט מי שפיר, אבל זה בסדר, בסדר. היא לא כתבה את זה בדו"ח ואמרה שאין צורך לעשות כלום. זה היה האולטרא סאונד האחרון בהריון. בשבוע 36 אחותי הלכה לבית חולים כי לא הרגישה את התינוקת, אחרי 20 דקות יילדו אותה בניתוח קיסרי דחוף, התינוקת יצאה 1.5 ק"ג בדיעבד הסתבר שהיה מיעוט מי שפיר והזדקנות שיליה והתינוקת איבדה משקל ברחם. הצילו אותה ברגע האחרון. היום הילדה בת 6 והכל בסדר איתה. אבל המסקנות: 1. ללכת לרופא שיש לו אולטרא סאונד בקליניקה, שעושה לך אולטראסאונד כל חודש ועוקב 2. להתייחס ברצינות למיעוט מי שפיר, כי זה ניתן לטיפול והשגחה ומעקב. זהו, שיהיה בהצלחה!

כן הייתי הולכת להיבדק....

לעיתים מיילדים עם זירוז בגלל מיעוט מי שפיר, רק בשביל השקט הנפשי, תתקשרי לרופא שלך ותתייעצי איתו, הוא מבין יותר טוב מאיתנו... מקווה שהכל יהיה בסדר

השארי רגועה!

ראשית, חשוב לא לדאוג. כדאי לפנות לפורום רופאים כפי שתמי 28 המליצה. האמת היא שאם המצב היה מדאיג הטכנאית היתה פחות אדישה ושולחת אותך לבדיקה דחופה. בתוקף תפקידה, אחריותה להשב את תשומת ליבך לעיניין ולהפנות אותך לרופא. עד אז, שימרי על עצמך
יהיה בסדר

למעלה