מתקשה מאד ומוגבלת בהליכה

מתקשה מאד ומוגבלת בהליכה

אני פונה בבקשת עזרה והדרכה כיצד עלי לפעול ומה לעשות?. הנני מוכרת כנכה עם 84% נכות רפואית בבטוח לאומי ומקבלת קיצבת נכות 100%+קח"ן. מזה כ-10 חודשים אני מתקשה בהליכה (אני חולת לב, סכרת עם סיבוכים ועוד..) הבאתי צילומי רנטגן וצילומי CT וחוות דעת של מומחים אורתופדים - אולם בועדה של מל"ל לא התייחסו שיש לי בעיות אורתופדיות בגב ורשמו בפרוטוקול "אין נכות בגב" למרות שלדעת המומחים הכל מתחיל מ-5 בלטים שיש לי בעמוד השידרה. שאלתי ליודעים ולמתמצאים בדבר, מה אני אמורה לעשות על מנת שאוכר כמוגבלת בניידות ואולי אפילו אוכל לקבל עזרה להחלפת רכב הנמצא ברשותי מהתקופה בה הייתי במצב שיכלתי עדיין ללכת בצורה סבירה. (את הרכב רכשתי בכספי שלי בשנת 1999 ללא עזרה ותמיכה משום גורם כלשהו) אנא יעצו לי אל מי עלי לפנות? ולאילו מסמכים אני זקוקה. מודה מראש לכל עונה, בברכת הרבה בריאות וגמר חתימה טובה.

חמודית

New member
02-6709070

זה מספר הטלפון של פניות הציבור של הביטוח הלאומי. אני יודעת שהיה להם בתל-אביב, בסניף המרכזי, שרות שנתן יעוץ בצורה אנונימית, (למי שרצה) כלומר לא היה צורך במספר זהות או כל דבר אחר אליו אפשר היה לפנות בשאלות שונות כמו שלך ולקבל מענה מאוד עניני ומקצועי. חיפשתי בשבילך את המספר באתר שלהם ולא מצאתי. אולי פניות הציבור יוכלו לתת לך את אותו הטלפון או לעזור לך. מה זה קח"ן? הרבה בריאות ושנה טובה.

לחמודית החמודה

קראתי את תשובתך לפנייתי וקבלי את תודתי הכנה על כל האינפורמציה שמסרת לי, אין לי מילים להביע את הערכתי הרבה לאנשי הפורום הזה הנענים לשאלות ובקשות של אנשים שונים באים לעזרתם ומדריכים כיצד לפעול. בתשובה לשאלתך מה זה קח"ן = ראשי תיבות של "קצבה חודשית נוספת". מאחלת לך בריאות ושנה טובה.

פני האחת

ידי קצרות מלהושיע כי את זקוקה לעזרה מקצועית. משמאל לפורום, יש תקנון. בתוכו תמצאי כתובות של רופאים לזכויות האדם. ארגון בזכות ו-ש.י.ל. שרות יעוץ לאזרח של משרד הרווחה בטלפון 1800506060 שלחי לכולם את הפרטים. בטוחה שיסייעו לך. קחי בחשבון שבסוכות מקומות רבים סגורים. כמו גם יש בלוחות הפורום אתר משפטי שמסייע ללא תמורה. את יכולה לשלוח להם מייל, שיהיה לך בהצלחה לא להתייאש. ולא לוותר.

אתי אברהמי

גם לך אני מודה מקרב לב שטרחת וענית על שאלתי. אפעל בהתאם להדרכתך ואנסה ליישם את האמור ב"זכויות אדם" בתודה ובברכת בריאות ושנה טובה.

skeptic

New member
ל- פני האחת

נראה לי שלא היית עדיין בועדת ניידות. ללא ועדת ניידות אין סיכוי לקבל עזרה בניידות. יש טופס למלא ולמסור לביטוח הלאומי ואז תוזמני לועדת ניידות. רצוי שיהיו לך מכתבים מרופאים שמבינים בעניין עם הסימון של הסעיפים שיש לך שמתאימים לניידות. במידה וידחו אותך יש מה לדבר על הגשת ערעור או פנייה עם עו"ד. בכל מקרה אחוזי ניידות נקבעים לפי קריטריונים די קשיחים כפי שמופיעים בספרים אבל יחד עם קבלת אחוזי ניידות מקבלים קצבת ניידות ועזרה בקניית רכב. לפי מה שכתבת אז עברת רק ועדת נכות רגילה. תקני אותי אם אני טועה.

ל-skeptic

אכן אתה צודק, הייתי רק בועדה לנכות כללית בלבד, אף אחד לא יידע אותי שישנה ועדה לניידות למרות שאני מתלוננת כבר הרבה זמן שההליכה קשה עלי. רופאת המשפחה יודעת זאת וכן מומחי האורתופדיה שאליהם פניתי כולם כאחד יעצו לי שלא כדאי לי לעבור שום ניתוח מאחר ועם יתר המחלות מהן אני סובלת הדבר עלול לסבך את המצב ואז ארותק לחלוטין למיטה. תודה לך על שהארת את עיניי שישנה ועדה לניידות (אולי משם תבוא הישועה). בברכת בריאות ושנה טובה.

batiarr3

New member
לפני האחת- רק לידיעתך,במידה

ולא עברת ניתוחי גב, לא יחשיבו לך את פריצות הדיסק כנכות. זאת אמר לי רופא אורתופד שיושב בועדות ניידות. לדבריו - נכה גב יוכר רק זה שעבר נתוח. השאר מצידם(כלומר הרופאים) רק סובלים מכאבים,וכאבים לא מזכים באחוזי נכות. הרבה בריאות ובהצלחה.

batiarr3 מקרה מסויים איננו בהכרח

מצביע על הכלל. כל מקרה עומד בפני עצמו. "האורטופד אמר" אז אמר. אורטופד אחר שיושב בוועדה חושב אחרת. לכן רשמתי שזקוקה לסיוע משפטי. עדיף שעה אחת קודם.

batiarr3

New member
אתי תמיד עדיף ללכת ליעוץ משפטי כשיש

בעיה. אך ידוע (וידוע לי גם על עצמי מלפני ניתוחי הגב) - כל אדם המתלונן ומגיש בקשה לנכות על בעיות גב : אם לא עבר ניתוח -לא יקבל אחוזי נכות או יקבל אחוזים נמוכים מאד שלא נותנים דבר.

למעלה