עוגיות דבש ותבלינים
עוגיות דבש ותבלינים-אורי שפט ל- 80 יח': 100 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום כהה (השתמשתי בבהיר- דמררה) 40 גרם דבש 5 גרם קינמון טחון 5 גרם גינגר טחון 50 גרם שקדים פרוסים 5 גרם א. אפיה 200 גרם קמח. הכנה: מנפים יחד קמח, תבלינים וא. אפיה, מוסיפים את השקדים. בסיר בעל תחתית כבדה ממיסים חמאה,דבש וסוכר חום עד רתיחה, מורידים מהאש. מוסיפים בבת אחת את תערובת החומרים היבשים, לסיר עם החמאה ומערבבים היטב. מצפים בניילון נצמד תבנית מלבנית, משטחים את הבצק בתבנית לגובה כ-4 ס"מ. מכסים בניילון ומניחים לקירור ללילה. מוציאים את הבצק לקרש חיתוך ופורסים לרצועות ברוחב 4 ס"מ. פורסים את הרצועות לפרוסות דקיקות. מסדרים תבנית ואופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.