מתכוני עוגיות לגינגית מההר

tashian

New member
מתכוני עוגיות לגינגית מההר

שהיתה הענק שלי. סיכמנו להעלות את המתכונים כאן, כדי שכולם יוכלו להנות. אז קדימה...
 

tashian

New member
עוגיות דבש ותבלינים

עוגיות דבש ותבלינים-אורי שפט ל- 80 יח': 100 גרם חמאה 100 גרם סוכר חום כהה (השתמשתי בבהיר- דמררה) 40 גרם דבש 5 גרם קינמון טחון 5 גרם גינגר טחון 50 גרם שקדים פרוסים 5 גרם א. אפיה 200 גרם קמח. הכנה: מנפים יחד קמח, תבלינים וא. אפיה, מוסיפים את השקדים. בסיר בעל תחתית כבדה ממיסים חמאה,דבש וסוכר חום עד רתיחה, מורידים מהאש. מוסיפים בבת אחת את תערובת החומרים היבשים, לסיר עם החמאה ומערבבים היטב. מצפים בניילון נצמד תבנית מלבנית, משטחים את הבצק בתבנית לגובה כ-4 ס"מ. מכסים בניילון ומניחים לקירור ללילה. מוציאים את הבצק לקרש חיתוך ופורסים לרצועות ברוחב 4 ס"מ. פורסים את הרצועות לפרוסות דקיקות. מסדרים תבנית ואופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.
 

tashian

New member
עוגיות שקדים ולימון

עוגיות שקדים ולימון- איילה בר 200 גר חמאה רכה קליפה מגוררת משני לימונים (עשיתי בלי) 150 גר' סוכר 1/2 כפית ת. וניל 200 גרם קמח 50 גר' שקדים טחונים לציפוי: 1 ביצה טרופה 200 גר' שקדים פרוסים מעבדים את כל החומרים לבצק חלק במיקסר עםוו גיטרה או במעבד מזון יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 5 ס"מ ומקפיאים חצי שעה מחממים תנור ל- 180 מעלות פורסים את הגלילים לעוגיות העובי 1 ס"מ, משטחים מעט, מורחים בביצה וטובלים בשקדים פרובים תוך כדי הידוק, כך שהשקדים יכסו את שני מידי העוגיה. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה אופים רבע שעה. העוגיות נשארות בהירות בתום האפיה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
 

tashian

New member
עוגיות "חול"

עוגיות "חול"- מיכל לוי אלחלל לבצק: 250 גרם קמח 200 גרם חמאה 80 גר' א. סוכר 50 גרם שקדים טחונים קליפה מגוררת מחצי לימון (עשיתי בלי) לציפוי: 1 חלמון- טרוף 100 גרם סוכר שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר גוש אחיד. פורשים יריעת ניילון נצמד על משטח עבודה. מעבירים אליה את הבצק, עוטפים ומגלגלים על המשטח, עד שנוצר גליל בקוטר 2 ס"מ. מאחסנים במקרר שעה. מחממים תנור ל-18ם מעלות ומרפדים בנית בנייר אפיה מסירים את הניילון מגליל הבצק. מברישים את הגליל בחלמון ומגלגלים בסוכר. פורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ ןמסדרים בתבנית. אופים כ- 12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות במקצת.
 
למעלה