מתכונים

צריכה מתכון לעוגת שוקולד פרווה וכשרה לפסח

הקטצ' - ללא מרגרינה , קמח מצה וכו'.
חשבתי לשים קוקוס וחלב קוקוס.
לצערי, שמן קוקוס אין לי כרגע כי הבן שלי המקסים שבר אותו

אולי אלך לקנות <עצלנית>

נזכרתי - יש לי גם חלב אורז בבית.

את יכולה להכין פבלובה עם קצפת מקוקוס

ופירות טריים. גם פרווה וגם טעים טעים.

מקווה שלא מאוחר מדי...

הכנתי לקראת מחר עוגה שנראית לי מעולה:
במקור דורשת עוגיות כשרות לפסח כבסיס לעוגה, ו-3 קצפת צמחית. מטעמי בריאות וטבעונות החלפתי את העוגיות הכשרות הרגילות (כי יש בהן ביצים) והשתמשתי כבסיס בעוגיות קוקוס של פסח, ובשמנת צמחית אחת ו-2 פחיות קרם קוקוס.

אז זה המתכון המקורי:

פתי בר או עוגיות כשרות לפסח- לטבול בחלב/קפה ולכסות את בסיס התבנית (צריך שכבה דקה בעובי של פתי בר)
להמיס בסיר חבילת שוקולד מריר. להקציף 2 שמנת מתוקה עם 1/3 כוס סוכר עד לקצף יציב. לקפל את השוקולד פנימה אחרי שהתקרר. להכניס למקפיא לשעה כדי לייצב את הקרם.
להקציף את הקצפת השלישית עם מעט סוכר אם רוצים, לכסות את העוגה ולקרר עד לאכילה.

אני הוספתי מעל שבבי שוקולד מריר מגורר, שיהיה יפה :) אפשר לשים תותים למעלה, פיצית ביקשה שוקולד אז ויתרתי על התותים :)

נשמע טעים , תודה!

אתמול כל היום טיילתי והסתובבתי , בין לבין גם למדתי...
עוגה לא הכנתי

קראתי באינטרנט שכדי להקציף את חלב הקוקוס צריך לפחות 20% שומן אבל לא מצאתי אף פחית שעומדת בקריטריונים. איך אצלך?

regvuv1 נתנה מתכון לא מזמן

תעשי חיפוש בפורום, לדעתי צריך להוציא רק את המוצקים שצפים למעלה ואותם להקציף, אבל אני לא זוכרת בדיוק...

אני הקצפתי 17%

היה מעולה, יותר מוצלח מקצפת צמחית.
צריך לקרר לפני, אני הפכתי לאט את הפחית ואז המים היו למעלה, מזגתי אותם לצנצנת, ואת ה"שמנת" הקצפתי.
העניין היחיד זה שיוצאת כמות מעטה יותר מאשר שמנת להקצפה רגילה. אז אם במתכון היה כתוב 2 שמנת עם השוקולד, כדאי לשים 3 פחיות קרם קוקוס, ו1-2 פחיות לקרם מלמעלה. אבל היה טעים בהחלט, העוגה חוסלה כמעט לגמרי וכמובן שכולם הופתעו שאפשר להכין קינוח טבעוני שווה חחח

נינושה2

New member
באת לי טוב
- שעועית

בעבר הייתי מכינה שעועית לבנה עם רוטב עגבניות וקבנוס והילדים היו טורפים. מאז שהורדתי את הקבנוס אין ממש הענות.
איך אתן מכינות שעועית לבנה? אולי אקבל איזה רעיון.

אני גם מכינה עם רוטב עגבניות

ועשבי תיבול. יוצא מעלף אבל גם הילדים שלי לא אוהבים

יש אפשרות להכין סלט משעועית לבנה אבל לא בטוחה שילדים יאהבו. שלי חלק אוהבים וחלק לא מתקרבים...
מכינה רוטב משמן זית , חומץ תפוחים , סוכר , מלח , שום ופלפל שחור.
אפשר (ורצוי) להוסיף בצל חתוך דק אבל אז בטוח שום ילד לא יתקרב לזה

תנסי להחליף בפטריות פורצ'יני מיובשות

אבל אל תגלי לילדים
הפטריות נותנות טעם "בשרי" (אוממי).

אני מכינה ממרח שעועית

כולם עפים על זה.
אפשר להכין משעועית לשנה, או מלבנה+סגולה או משעועית בובס או אפילו מעדשים.
מבשלים את השעועית עד שהיא רכה ללא מלח. מסננים.
להרבב במעבד מזון עם שמן זית, מלח, בצל טרי (אני לוקחת בצל אחד בינוני לחצי קילו שעועית), בצל מטוגן (גם בצל אחד) ובסוף אני מוסיפה ביצה חתוכה דק ומערבבת עם כף.
טיפ: כדי שהממרח יהיה יותר רך כדאי לא לסנן את כל הנוזלים מהשעועית, כלומר לא להשאיר אותה להרבה זמן במסננת.
אם רוצים מרקם יותר קשה אז לסנן טוב-טוב.

נינושה2

New member
ממרח שעועית זה מסורת אצלנו

אצלנו - כלומר בבית של אמא שלי, עם בצל מטוגן מלמעלה יאמי יאמי.
אבל הילדים משום מה לא מתקרבים....... אני מתה על זה.

אז יש עוד סלט

שעועית סגולה, בצל ירוק חתוך דק, ביצה, שמן זית. אחותי עושה את הסלט הזה ואני מקווה שלא שכחתי שום מרכיב. יוצא טעים להפליא

אולי פפריקה מעושנת?

אולי מעט פפריקה מעושנת ברוטב תצליח להחליף את הטעם של הקבנוס? לגבי המרקם אין לי פתרונות...

מישהי מכירה את המתכון לנוטלה בייתית?

ניסיתי להכין. לא זכרתי כמויות מדוייקות, אז הכנתי מהראש. יצא מרקם מאוד שומני ולא ממרחי אלא קצת יותר פירורי.
למישהו/י יש רעיון איך להציל את הממרח?

regvuv1

New member
לא הכנתי את זה ספציפית, אבל...

קודם כל - תעבדי אותו עוד זמן במעבד מזון או בלנדר.
חוץ מזה, תוסיפי עוד קצת סוכר ועוד קצת קקאו - זה יעזור לאחד את הכל (אני מקווה)

pardes1

New member
גם אני לא הכנתתי את זה

אבל את צריכה מעבד מזון טוב בשביל שזה לא יצא פירורים.
את יכולה להוסיף טיפונת מים במקום שמן אם זה שומני מדי.

למעלה