מינה-פסטל דה פסח
מינה - פסטל דה פסח / רות אוליבר
חומרים לתבנית מס' 26:
10-8 מצות
1/2 כוס שמן זית, להברשה
למלית:
4 כפות שמן
3-2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום
750 גרם בשר טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
4 ביצים
3-2 כפות קמח מצה
2-1 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
70 גרם צנוברים קלויים
חופן פטרוזיליה (לא חובה)
3/4 כוס ציר מרק עוף
גיוונים: מליות שונות יניבו מינות שונות. מכינים באותו אופן
מלית תרד:
1 ק"ג תרד
1 גביע קוטג'
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
מלית תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד ריכוך
2 ביצים
2 בצלים מטוגנים עד להזהבה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 סלסלה פטריות קצוצות (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
מלית גבינות:
1 קובייה גבינה בולגרית קטנה
1 גביע גבינה לבנה (5% שומן)
1 גביע קוטג'
50 גרם גבינת קשקבל 2 ביצים 1 סלסלה פטריות קצוצות מלח ופלפל שחור גרוס
+ מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
+ מחממים שמן במחבת, ומטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים שום ואת הבשר, וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי.
+ מוסיפים תבלינים, מסירים מהאש, ומקררים מעט. מוסיפים ביצים, קמח מצה ופירה תפוחי אדמה, מערבבים ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שיישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.
+ יוצקים מחצית ממלית הבשר, מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת תערובת הבשר. מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.
+ אופים 30-25 דקות, או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור, יוצקים על המאפה את המרק בעזרת כף, ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.
+ מקררים מעט ומגישים עם סלט.