מתכונים לפסח

דש1דש

New member
מתכונים לפסח

מה אתן מתכננות להכין? מתכון מענין שמצאתן, ניסתן או שסתם בא לכן שיהיה במאמרים? ואפשר גם הזמנות מאחרים (אורורה, לא מצאתי את מוס הכבד, אפשר את המתכון שוב?
)
 
למרות הפיכתי האיטית ל../images/Emo71.gif

בזכותו של התותחון וסדנת הבישול והאפייה שדרש ממני (השבוע הכנו עוגת גזר מדהימה
), אני מודה שכל בישול שכרוך בבשר על גווניו, עושה לי
. מבחינתי, זה מחוץ לתחום...
 

דש1דש

New member
אבל אני רוצה את המתכון של פטה הכבד

כתחליף לכבד קצוץ המסורתי..... זה עם הריבה המדהימה בצד.... וממש לא מצאתי
אורורה - אשמח אם יהיה כאן
 

אורora

New member
הוא נימצא בקבצי המתכונים של הפורום

בקובץ האחרון ( זה שמתחיל בסלט של אנה ) תחת פטה כבד בריבת תאנים. תהני
 

ג e ש e ם

New member
אבל אבל אבל

חייבים את החלות שלה יחד עם זה. וזה אין בארוחת החג אפילו אצלנו (פעם היה אגב...)
 
../images/Emo210.gif פטה כבד ברבית תאנים של אורora:

שיהיה גם בפורום (גם לי לקח הרבה זמן עד שמצאתי...): הפטה: חצי ק"ג כבד עוף נקי ומחולק * 1 ק"ג בצל קצוץ * 2 כפות שמן * 100 גרם חמאה או מרגרינה מחמאה * 2 כפות ברנדי * 1 כף גדושה סוכר * מלח, פלפל שחור הוראות הכנה: לחמם היטב את השמן ולטגן את הבצל. תוך כדי הטיגון לזרות על הבצל מעט מלח ולטגן עד לתחילת השחמה. להוסיף לבצל כף סוכר ולטגן עד קבלת צבע קרמלי. להוסיף לבצל את הכבד החתוך לחתיכות ולטגן למשך כ-5 דקות. להכניס למעבד המזון את הכבד והבצל בעודם חמים, להוסיף את החמאה ולהפעיל את מעבד המזון תוך כדי עיבוד להוסיף את הברנדי עד לקבלת עיסה חלקה. לטעום ולתקן טעמים. לרפד תבנית אפיה ארוכה בניילון ניצמד למלא בפטה ולקרר למשך מספר שעות. להגשה יש להפוך את הפטה על צלחת הגשה, לקלף את הניילון הניצמד ולקשט בחלמון מגורר מעל. כמה הערות ושינויים שעשיתי : 1.עשיתי כמו של 50% יותר ממה שמצויין במתכון כדי לקבל 2 תבניות ENGLISH CAKE 2. 4 כפות שמן לא הספיקו לטגן כמות כזאת של בצלים ולכן השתמשתי בחלק מהחמאה לטיגון ( ללא תוספת) וחלק אחר הכנסתי לבלנדר. 3. אתהברנדי חיממתי עד כמעט רתיחה והמסתי בו מעט ג'לטין לקבלת מירקם "פטה" , כניראה שהיהצריך יותר. 4. הוספתי כמה כפות של ליקר תפוזים. ריבת תאנים גר' תאנים יבשות 1/2 כוס מים 4 כפות סילאן שליש עד חצי כוס ליקר מתוק (אני השתמשתי בקסיס כי זה מה שהיה בבית - לא ניראה לי קריטי) 2/3 שקית ג'לטין 2 כפות וודקה/1 כפית שרף (כהל 95%) - מכיוון שלא היה לי השתמשתי בברנדי. אופן הכנה: קוצצים את התאנים דק. שמים עם המיים על האש עד לרתיחה. מוסיפים את שאר החומרים. מנמיכים את האש עד לרתיחה/ביעבוע עדין מאוד ומשאירים ככה עוד 10-15 דקות. מורידים מהאש. הערה - במקרר זה מתקשה מאד לכן כמה שעות טובות לפני הגשה יש להוציא מהמקרר.
 
שאלה באותו עניין - האם ניתן להחליף קמח רגיל

בקמח מצה בכל מתכון? או שלקמח מצה יש תכונות שלא מאפשרות זאת?
 

אורora

New member
תלוי במה

בשניצלים, ולביבות אפשר בהחלט לשים קמח מצה. הבאפיה לא כל כך, עדיך קמח תפו"א אבל גם זה לא משהו שאני צריכה להביא עודה כשרה לפסח אני עושה עוגה ללא קמח ולא עוגה עם קמח שהומר. יש לי עודה ניפלאה ללא קמח שניקראת קרם על קרם ( גם היא המתכוני הפורום ) ואני עושה אותה המון בלי קשר לפסח. גם פבלובות למינהן הולכות אחלה בפסח
 

נוRית

New member
בהזדמנות

שאת מוסיפה מתכונים - כדאי להוסיף את סלט הבייבי והתותים אתמול חיפשתי ולא מצאתי אותו שם... ומצטערת, אבל אין לי כרגע מה לתרום, כמתכוני פסח (כרגיל - אני מביאה שני סלטים - זה עם התותים, וההוא המושקע יותר שכולל גבינת רוקפור) אם תהיה דרישה אשמח לתת מתכונים מפורטים. כמו כן, יש לי מתכון לקניידלך מעולים, אם מישהי רוצה...
 
אני רוצה, אני רוצה! קניידלעך

הוא מאכל אהוב אצלנו, אבל רק בתנאי שהמתכון קל!
 

נוRית

New member
קלי קרלות, ויוצא מעולה (בעיני)

לקניידלאך: 1 כוס מים + 100 גרם חמאה/מרגרינה - להרתיח כשרותח להוסיף 1 כוס קמח מצה. לערבב היטב ולכבות אש. לצנן מעט. להוסיף 3 ביצים אחת אחרי השניה (אחרי כל ביצה - לערבב היטב) להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור (אני מוסיפהאת התבלינים כבר בשלב המים הרותחים ובסוף רק מתקנת תיבול. ככה זה מרגיש לי שמעורבב יותר אחיד) לערבב היטב, לכסות בפלסטיק נצמד ולאפסן במקרר לפחות שעה, עדיף לילה. להרתיח מים עם מעט מלח בסיר. ליצור כדורים (כדאי להרטיב מעט את הידים מדי פעם, שלא ידבקו). אני מכינה כדורים ממש קטנים, בקוטר של 2-3 ס"מ. מכניסים את הכדורים למים הרותחים, מחכים שיצופו וממשיכים לבשל עוד כ- 3 דקות. מוציאים מהמים ומסננים. (ניתן להכין מראש ולהקפיא!) המרק שאני הכי אוהבת: ירקות שורש לפי הטעם: בצל, (חתוך ל- 4) גזר (חתוך לעיגולים באורך כ- 2 ס"מ), קישואים (חתוך לעיגולים בעובי כ- 1 ס"מ. אם זה קישוא מאוד רחב, אז חותכת קודם לחצי ואז לפרוסות), כרובית (מחולקת לפרחים קטנים) - אני מוסיפה גם שורש סלרי שניקיתי היטב, קלפתי וחתכתי לחצי או רבעים (הריח שמתפש בבית - פשוט נהדר!!!) חלקי עוף לפי הטעם (בד"כ משתמשת בשוקיות, ואז גם אוכלים אותן אח"כ. אבל אפשר גם להכין חלקים אחרים שטורמים רק לטעם, ולא משמשים לאכילה אח"כ) מכניסים לסיר עם מים ורתיחים. בהתחלה יש להוריד מדי פעם את הקצף שמצטבר למעלה. כשהירקות רכים מספיק (בעיקר הגזר) מוסיפים מלח ופלפל (וטעמים נוספים אם אוהבים). טועמים ומשפרים טעמים. את הקניידלך מוסיפים למרק רק כשהוא כבר מוכן, לחימום בלבד (כלומר - לא מבשלים את הקניידלך במרק, אלא רק מחממים בו) - שוב עד לציפה וקצת יותר. קמיליונת - זו יופי של פעילות משותפת עם התותחון - להכין את הכדורים...
 
נכון, אולי זה יהיה

שיעור הבישול הבא שלנו, הדבר היחיד שאני לא אוהבת הוא, כרגיל, הצורך להשרות משהו מראש למשך הלילה אבל זה לא נראה קשה במיוחד. ואגב, אני לעולם לא עושה שימוש במרגרינה. זה מגעיל אותי...
 

נוRית

New member
גם אני לא

עושה שימוש במרגרינה אבל היות ומדובר במתכון לליל הסדר (בעקרון
) ויש פה ושם כאלה שגם מקפידים על כשרות (
) - האופציה כתובה אצלי במתכון.... אישית - לא זוכרת מתי לאחרונה נכנסה מרגרינה אלי הביתה....
 
למעלה