קלי קרלות, ויוצא מעולה (בעיני)
לקניידלאך: 1 כוס מים + 100 גרם חמאה/מרגרינה - להרתיח כשרותח להוסיף 1 כוס קמח מצה. לערבב היטב ולכבות אש. לצנן מעט. להוסיף 3 ביצים אחת אחרי השניה (אחרי כל ביצה - לערבב היטב) להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור (אני מוסיפהאת התבלינים כבר בשלב המים הרותחים ובסוף רק מתקנת תיבול. ככה זה מרגיש לי שמעורבב יותר אחיד) לערבב היטב, לכסות בפלסטיק נצמד ולאפסן במקרר לפחות שעה, עדיף לילה. להרתיח מים עם מעט מלח בסיר. ליצור כדורים (כדאי להרטיב מעט את הידים מדי פעם, שלא ידבקו). אני מכינה כדורים ממש קטנים, בקוטר של 2-3 ס"מ. מכניסים את הכדורים למים הרותחים, מחכים שיצופו וממשיכים לבשל עוד כ- 3 דקות. מוציאים מהמים ומסננים. (ניתן להכין מראש ולהקפיא!) המרק שאני הכי אוהבת: ירקות שורש לפי הטעם: בצל, (חתוך ל- 4) גזר (חתוך לעיגולים באורך כ- 2 ס"מ), קישואים (חתוך לעיגולים בעובי כ- 1 ס"מ. אם זה קישוא מאוד רחב, אז חותכת קודם לחצי ואז לפרוסות), כרובית (מחולקת לפרחים קטנים) - אני מוסיפה גם שורש סלרי שניקיתי היטב, קלפתי וחתכתי לחצי או רבעים (הריח שמתפש בבית - פשוט נהדר!!!) חלקי עוף לפי הטעם (בד"כ משתמשת בשוקיות, ואז גם אוכלים אותן אח"כ. אבל אפשר גם להכין חלקים אחרים שטורמים רק לטעם, ולא משמשים לאכילה אח"כ) מכניסים לסיר עם מים ורתיחים. בהתחלה יש להוריד מדי פעם את הקצף שמצטבר למעלה. כשהירקות רכים מספיק (בעיקר הגזר) מוסיפים מלח ופלפל (וטעמים נוספים אם אוהבים). טועמים ומשפרים טעמים. את הקניידלך מוסיפים למרק רק כשהוא כבר מוכן, לחימום בלבד (כלומר - לא מבשלים את הקניידלך במרק, אלא רק מחממים בו) - שוב עד לציפה וקצת יותר. קמיליונת - זו יופי של פעילות משותפת עם התותחון - להכין את הכדורים...