אצלנו אוכלים כמעט אך ורק חזה עוף
מסיבות דיאטטיות...
כל שבוע אני קונה קילו חזה עוף פרוס (מה שנקרא "שניצלים") ומכינה אותו פשוט על המחבת.
כדי לגוון ולתת טעם יש כמה אפשרויות:
לפעמים אני משרה במרינדה לפני הצלייה (סויה+טריאקי, יין לבן+לימון+שמן זית+שום, סילאן+סויה, שמן זית+לימון+חרדל+שום... בגדול - מה שיש במקרר)
לפעמים אני מוסיפה תבלין שמעורבב עם שמן זית (פילדלפיה, קייג'ון, תערובת תבלינים לעוף או לפרגיות שמוכרים מוכנה)
לפעמים אני קונה את המרינדות המוכנות שמוכרים בסופרים ומשתמשת בהן
לפרגיות אפשר להשתמש באותן מרינדות.
קציצות את יכולה לעשות מכל בשר או תערובת של בשרים - עוף+הודו, עוף+בקר, הודו+בקר. לתערובת הבשר מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש ותבלינים. יש כאלה שמוסיפים פירורי לחם או פרוסות לחם שהושרו במים, אני דווקא מעדיפה להוסיף עוד ירקות - קישואים מגוררים, גזר מגורר, כרישה קצוצה ומאודה במחבת... פעם הייתי מכינה הרבה קציצות מבושלות ברוטב עגבניות אבל זה לא הולך עם הדיאטה...