מתכונים חדשים - קיש פטריות וגבינות צאן

חגיתלה1

New member
מתכונים חדשים - קיש פטריות וגבינות צאן

שלום, חגגנו לבני הצעיר יומולדת שנתיים. ארוחת ערב חלבית. הכל מתכונים חדשים מאתר השף הלבן ונתחיל - קיש פטריות וגבינות צאן מתכון של בני סיידא לבצק 2 כוסות קמח 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות 1/2 כפית מלח 1 ביצה 1 – 2 כפות מים קרים למלית 80 גרם חמאת תנובה 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ דק 4 שיני שום כתושות 600 גרם פטריות מסוגים שונים פרוסות מלח, פלפל שחור גרוס 1/2 כוס עירית קצוצה 3 כפות עלי טימין 1 גבינת קולאז’ קממבר פרוסה 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוסה 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת 1/2 1 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן 3 ביצים 3 כפות קמח תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת אופן הכנה 1. שמים במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק אחיד אם יש צורך מוסיפים מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים. 2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים או על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה. 3. ממיסים במחבת חמאה ושמן, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפטריות מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מסירים מהאש מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים עירית וטימין ומערבבים. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ). 4. מסדרים מעל את כל סוגי הגבינות, שמים בקערה שמנת קמח וביצים ומתבלים במלח ובפלפל וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית. 5. אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה תזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 30 דקות פורסים ומגישים.
 

חגיתלה1

New member
טארט רוקפור ואגוזים

מתכון של בני סיידא לבצק 2 כוסות קמח 150 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות 1/4 כפית מלח 1 ביצה 2 – 1 כפית מים קרים למלית 250 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת 150 גרם גבינת תנובה 5% 100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת 1/2 1 מכלים שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן 1 גביע שמנת של פעם 4 ביצים 3 כפות קמח 1/2 כוס עירית קצוצה מלח, פלפל שחור טחון לעיטור 100 גרם אגוזי מלך תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת אופן הכנה 1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים. 2. מרדדים את הבצק, בין שני דפי אפייה מקומחים, לעלה בקוטר 28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים חצי שעה. 3. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ויוצקים לתבנית. אופים 20 דקות, מסדרים מעל את האגוזים, דוחפים אותם מעט פנימה לתוך המלית ואופים עוד 20 דקות עד להזהבה. 4. מצננים מעט פורסים למנות ומגישים.
 

חגיתלה1

New member
קיש עגבניות אפויות

אני פחות אהבתי, האורחים אהבו. קיש עגבניות אפויות קיש עגבניות אפויות מצרכים זמן הכנה: 70 דקות (כולל אפיית עגבניות) כמות: 16-18 מנות 5 עגבניות (רצוי מזן תמר או רגילות בינוניות) 1 מכל שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל 200 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן 3 ביצים 2 כפות קמח תופח קורט פלפל שחור גרוס קורט מלח 2 כפות שמן זית 2 כפיות טימין טרי או יבש חומרים לבצק: 2 כוסות קמח 1 גביע קרם פרש 15% מסדרת השף הלבן 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר קורט מלח אופן הכנה 1.מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. 2.מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות. מניחים את העגבניות על גבי רשת כאשר הן פורסות או חצויות לשניים (במקרה של עגבניות תמר ממליחים ומברישים בשמן זית) ואופים במשך 45 דקות (יש להיזהר לא לייבש יתר על המידה ולא להשחים). 3.מערבבים בקערה את הקשקבל, הביצים, הקמח, השמנת ופתיתי העמק ומתבלים. 4.מרדדים את הבצק לשכבה אחידה בתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ. מפזרים 1/2 מכמות המלית על הבצק, מעליה מסדרים שכבה מהעגבניות ועליה את יתר המלית. 5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
 

חגיתלה1

New member
לחמניות חלב בעיטור פרמזן

לחמניות חלב בעיטור פרמזן חומרים ל-12 לחמניות: 25 גרם (1/2 שקית) שמרית 500 גרם קמח 11/4 כוסות חלב "תנובה" 3% חמים 1 כף גדושה סוכר 1 כף שמן זית 1 כפית גדושה מלח לקישוט הלחמניות: 2 כפות פתיתי פרמזן "שף הלבן" אופן הכנה 1. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד שמתקבל כדור. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. 2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות. מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. 3. מחממים תנור ל-200 מעלות. 4. לשים שוב את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה מקומחת במרחק של 7 ס"מ בין אחת לשניה. חורצים בכל לחמנייה שני חריצים לצורת איקס באמצעות סכין, מפזרים מעל פתיתי פרמזן ומתפיחים כחצי שעה. 5. אופים 20-15 דקות עד שהלחמניות זהובות. מצננים מעט ומגישים. הערות: חסרים במתכון נוזלים, אני הוספתי עוד 1/2 כוס חלב, 1 ביצה. רצוי להוסיף קצת מלח.
 
למעלה