מתכונים הודיים

טלאית321

New member
מתכונים הודיים

אתחיל במשהו קל (כל מהשאני מקלידה נוסה בהצלחה) לחם "נאן" כפית שמרים יבשים כפית סוכר 1/2 כוס חלב חם או מים 4 כוסות קמח1/2 כפית מלח כפית אבקת אפיה כף יוגורט או מים 25 גר' מרגרינה או חמאה ללוש את כל החומרים ולהביא להתפחה. ללשוש את הבצק היטב ולחלק ל-18-20 כדורים לרדד על משטח מקומח (שיהיה עלה דק) למרוח בחמאה או מרגינה לזרות שומשום. לאפות 3-4 דקות עד שיופיעו נקודות חומות את הלחם הגשתי עם קארי ביצים. מתכון בהמשך

טלאית321

New member
קארי ביצים

2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים מקל קינמון כפית ג'ינגר מורר דק ושני שיני שום כתושות כפית צ'ילי כפית כמון 11/2 כוסבר טוחון(תבלין,לא הטרי) כפית גטראם מסאלה 3 עגבניות קצוצות מלח 1 1/2 כוסות מים 2 כפיות עמילן תירס מעורבב עם מעט מים 8 ביצים קשות קלופות עלי כוסברה או סלרי לעיטור הכנה: מחממים את השמן, מטגנים את הבצל, מוסיפים את מקל הקינמון ובוחשים מספר שניות. מוסיפים את השום, הזנגביל, צ'ילי, כמון, הגת, הכוסברה והגאראם-מסאלה. מטגנים חצי דקה. מוסיפים את העגבניות והמלח, ומטגנים עד להסמכה. מוסיפים את המים ואת עמילן התירס. בוחשים בעדינות. להוסיף את הביצים הקשות ולבשל 10 דק'. **להגיש עם הלחם "נאן"! --בתיאבון--

טלאית321

New member
צ'מעו ...זה הרבה להקליד

האוכל ההודי מאוד מורכב, לפחות זה שאני מכינה..אז בכל פעם שיתחשק לי אקליד טוף?

טלאית321

New member
טליה אין לי בספר

על איזה בסיס זה? ירקות עוף בשר או לחם? אני מקלידה רק מה שאני מכינה

טלאית321

New member
'צטערת לא מצאתי

לא מכירה כי לא אוהבת לטגן !!!!!!!!!!!! זה מצריך טיגון בשמן עמוק

Rebeccan

New member
את יכולה להביא לי ת'ספר

אני אעזור לך בהקלדה (וגם בלאכול את זה)
על מה שהבאת. האם יש לך את המתכון לפיתה שתיארתי קודם
פיתה בשכבות - מקופלת ואח"כ מותחים ואח,כ מרדדים לצורה עגולה פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
../images/Emo25.gif מתוקה את ../images/Emo51.gif

זה זה ... רק מה שהיה מענין בתכנית הם הכינו את זה בצורה נחמדה אני אנסה להכין ולתאר בהתאם (איני יכולה לרוב לצלם ת'שלבים, כי הידיים תוך כדי הכנה
) פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

טלאית321

New member
סימונה בדיוק רציתי להקליד את המתכון

לפהרתה...חסכת לי הקלדה
טעים מאוד ומומלץ!!!!!!! לאכול שזה יוצא מהמחבת הכנתי לא פעם...אבל,מזמן שהילדים היו קטנים

טלאית321

New member
לגבי קארי ביצים

מומלץ לארוחת ערב להגיש עם לחם טרי חבל"ז הרוטב יאממממממממי

סימה הדפסתי את הלחם, קארי, והעוף

איפה את קונה את התבלינים? לבקש מהמוכר גטראם מסאלה? האם זה לא גרמאסלה? ותבלין כוסברה טחון האם כפית וחצי? עמילן תירס הכוונה לקורנפלור? בא לי מאוד להכין את הנאן עם קארי ביצים ובטוח אני יכין גם את העוף כי יש בו קוקוס ואני מאודדד מאודדד
קוקוס, אבל זה ישאר ליום אחר בשבוע. ודאל עדשים מזכיר קיצ'רי לא?!

Rebeccan

New member
גראם מסאלה = תערובת תבלינים

סימונה הביאה "מתכון" בשבוע שעבר גארם מסאלה -תערובת תבלינים מאת: סימונה 5ו 16/10/04 | 19:57 שמקנה טעם עשיר ומתוחכם למאכלים רבים, מהמטבח ההודי 25 גרם פלפל שחור שלם 25 גרם זרעי כוסברה 20 גרם קימל 1 מקל קינמון 10 זרעי הל טוחנים ביחד במטחנת קפה את הפלפל וזרעי הכוסברה, מוסיפים את הקימל וממשיכים לטחון,שוברים את מקל הקינמון לחתיכות ומוסיפים אותו ואת ההל למטחנה וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה ככל האפשר. מאחסנים בצנצנת סגורה היטב.
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

טלאית321

New member
יהלומית

גראם מסאלה אני קונה בחנות טבע כן. כפית וחצי (הודים אוהבים הרבה תבלינים) דאל עדשים ממש לא מזכיר קיצ'רי חחחח
תנסי ותגידי לי אם זה כמו קיצ'רי

רק 180?

טוב.... וסליחה שאני שואלת שוב לגבי ההתפחה: כתבת שלא מתפיחים את הנאן- האם כוונתך להתפחה השנייה בלבד? כי במתכון ציינת התפחה ריאשונה......

למעלה