מתכון פתיתים טעים ופשוט להכנה!
מצרכים:
שקית פתיתים(עדיף של "אסם" (לפי דעתי זהו החברה הכי טובה ))
4 בצלים יבשים בינוניים (עם הקליפה החומה כתומה)
5 עגבניות אדומות עסיסיות אך קצת קשות (העיקר הוא להרגיש אותן ולא להעלים אותן בתבשיל)
קופסת שימורים של פטריות שמפיניון
חצי כוס שמן זית (תמיד כדאי להשתמש בו, גם מבחינת בריאות וגם מבחינת איכות)
תבלין גריל עוף (של חברת "שופרסל" (לפי דעתי זה הסוג הכי טעים))
אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לטבעות דקות ומכניסים לסיר, כדי לפריד את הטבעות בקלות, יש לסגור את הסיר ולהתחיל לנער אותו בחוזקה במשך חצי דקה, ותקבלו אותן מופרדות מבלי להתעסק עם אחת אחת. לאחר מכן יש לשפוך את חצי כוס השמן זית ולשים על הגז במשך חצי שעה בלי מכסה. בינתיים אתכם חותכים את העגבניות לרבעים ומחכים. בין לבין צריך לערבב כדי שהבצלים לא ישרפו. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות ואת הפטריות , לערבב ולחכות עוד עשר דקות עם מכסה. לאחר מכן יש להוסיף את כל שקית הפתיתים לערבב ואם רואים שצריך מים אז תוסיפו מים רותחים. (בד"כ העגבניות מוסיפות הרבה נוזלים לתבשיל ולפעמים אין צורך להוסיף מים) לחכות עוד קצת שירתח ואז להעביר לאש נמוכה וכמובן להוסיף שלוש כפות של גריל עוף. לערבב ולכסות. עכשיו עוד עשר דקות ותבשיל הפתיתים מוכן! אם אתם רוצים עוד טעם נוסף לתבשיל, ניתן להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק (באותו זמן שמוסיפים את גריל העוף) , אבל לא הרבה למי שלא אוהב חריף, או אם מגישים לילדים.
בתיאבון!
מצרכים:
שקית פתיתים(עדיף של "אסם" (לפי דעתי זהו החברה הכי טובה ))
4 בצלים יבשים בינוניים (עם הקליפה החומה כתומה)
5 עגבניות אדומות עסיסיות אך קצת קשות (העיקר הוא להרגיש אותן ולא להעלים אותן בתבשיל)
קופסת שימורים של פטריות שמפיניון
חצי כוס שמן זית (תמיד כדאי להשתמש בו, גם מבחינת בריאות וגם מבחינת איכות)
תבלין גריל עוף (של חברת "שופרסל" (לפי דעתי זה הסוג הכי טעים))
אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לטבעות דקות ומכניסים לסיר, כדי לפריד את הטבעות בקלות, יש לסגור את הסיר ולהתחיל לנער אותו בחוזקה במשך חצי דקה, ותקבלו אותן מופרדות מבלי להתעסק עם אחת אחת. לאחר מכן יש לשפוך את חצי כוס השמן זית ולשים על הגז במשך חצי שעה בלי מכסה. בינתיים אתכם חותכים את העגבניות לרבעים ומחכים. בין לבין צריך לערבב כדי שהבצלים לא ישרפו. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות ואת הפטריות , לערבב ולחכות עוד עשר דקות עם מכסה. לאחר מכן יש להוסיף את כל שקית הפתיתים לערבב ואם רואים שצריך מים אז תוסיפו מים רותחים. (בד"כ העגבניות מוסיפות הרבה נוזלים לתבשיל ולפעמים אין צורך להוסיף מים) לחכות עוד קצת שירתח ואז להעביר לאש נמוכה וכמובן להוסיף שלוש כפות של גריל עוף. לערבב ולכסות. עכשיו עוד עשר דקות ותבשיל הפתיתים מוכן! אם אתם רוצים עוד טעם נוסף לתבשיל, ניתן להוסיף גם רוטב צ'ילי מתוק (באותו זמן שמוסיפים את גריל העוף) , אבל לא הרבה למי שלא אוהב חריף, או אם מגישים לילדים.
בתיאבון!