מתכון - פשטידת קישואים "שפויה"

silvey

New member
מתכון - פשטידת קישואים "שפויה"

הכנתי אמש את הפשטידה שאין בה הרבה שמן ושומנים כך שהיא עומדת בקריטריון של פחות מ-30% שומן במתכון מכלל הקלוריות שבו. למרות שתמיד טוב לאכול אותה למחרת לא יכולתי להפסיק ליישר... פשטידת קישואים "שפויה". המרכיבים – 5 קישואים מגורדים על מגרדת גסה במשקל של 1 ק"ג 2 בצלים גדולים מגורדים על מגרדת דקה – 500 ג' 2 ביצים מס' 1 - 60 ג' כ"א 2 כפות שמן קנולה – 30 ג' 1.5 כוסות קמח לבן – 210 ג' 1/2 כוס נוזלים – נוזלי סחיטת הקישואים, הבצלים או מים. 1 כף גדושה אבקת מרק פרווה – בצל, עוף וכדו' – 15 ג' קורט מלח להוצאת הנוזלים מהקישואים פלפל שחור גרוס טרי 10 ענפי שמיר קצוץ --------------------------- 2 כפות פירורי לחם לפיזור בתבנית. אופן ההכנה – - שמים קישואים מגורדים במסננת מעל קערה עם קורט מלח וכלי כבד מעל להוצאת הנוזלים. לא לשפוך את הנוזלים! - לטרוף את הביצים היטב בקערה עמוקה - להוסיף את הבצלים הסחוטים (לשמור על הנוזלים), שמן, הקמח, התבלינים והקישואים הסחוטים ולבחוש היטב. - להוסיף 1/2 כוס מהנוזלים הסחוטים של הקישואים והבצלים - לרסס תבנית עגולה 22 ס"מ או פיירקס בתרסיס שמן. - לפזר על התרסיס בתחתית התבנית את פירורי הלחם. - לשפוך מעל את התערובת - לאפות בתנור בחום בינוני – 180 מעלות צ' במשך כשעה עד שמשחים למעלה. - לבדוק אם קיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש. אם כן, הפשטידה מוכנה. הערה – לקראת סוף האפיה העברתי לגריל עליון טורבו למשך 5 דקות כדי להשחים היטב את החלק העליון. - בתבנית (אלומיניום בינונית) שבצילום היא יצאה קצת שטוחה.
 

MAGIG

New member
סילבי - הפשטידה נראית נפלא ובהחלט אאמץ אותה

 
למעלה