מתכון פשוט לקרם

alon711

New member
מתכון פשוט לקרם

האם יחש לכם מתכון פשוט לקרם כלשהוא, עדיף ללא אפייה בתנור (לא קרם קרמל) ולא על בסיס שמנת?
 

yifatushc

New member
היי אלון, למה הכוונה ב"קרם"?

משהו שהוא קינוח בפני עצמו, בסגנון מוס/קרם ברולה...? או קרם לציפוי? או קרם שמשמש כרוטב נוזלי יותר מעל עוגה? אולי תחדד יותר את השאלה, ונשמח לעזור.
יפעת
 

alon711

New member
משהו שהוא קינוח בפני עצמו

ולא ציפוי או מלית לעוגה... תודה
 

נירהמ1

New member
יש לי קרם שהוא במקור לעוגה - אבל

אפשר לאכול אותם סתם כך כמו פודינג וניל. אין בו שמנת בכלל. כל פעם שאני מכינה אותו אם אני מסובבת את הגב הילדים (הם כבר גדולים) מתגנבים ואוכלים אותו עם כפיות כשהוא עדיין חם. הם אומרים שיש לו טעם של מילקי. אני מדברת על "קרם לקרם שניט של פעם" של דליה למדני. יש עוד מלא קרמים שאפשר לאכול אותם ככה כקינוח, כמו קרם אנגלז - שמשלבים אותו בכל מיני קינוחים. אפשר גם פודינג תפוזים. אם זה מעניין אותך, יש לי כמה וכמה קרמים שיכולים לשמש גם כקינוח. פשוט תגיד ואשרשר כאן כמה.
 

alon711

New member
תתני בבקשה את כל המתכונים

תודה רבה, כולל הפודינג תפוזים. אני יודע שזו טירחה לא קטנה לשרשר הכול ולמצוא את המתכונים-אז תודה מראש
 

נירהמ1

New member
../images/Emo12.gifאת כולם? - אתה לא יודע מה אתה

מבקש. החברים פה בפורום "יתפסו מחסה - ככה ניקי 3 אומרת - מהמבול".
אני קוראת כל הזמן מתכונים, ואם הם מוצאים חן בעיני, חלק אני מכינה וחלק אני שומרת להזדמנות שאוכל להכין. יש לי המון. נתחיל בקרם וניל? - כזה עם טעם של "מילקי"? - מה אתה אומר?
 

nicki3

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif../images/Emo98.gif../images/Emo99.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

 

נירהמ1

New member
../images/Emo9.gifניקי - מה את אומרת? שנביא לכאן

איזה "מבול"? יש לך מטריה חזקה?
 

nicki3

New member
../images/Emo6.gif הצחקתיני שאת זוכרת את

ה"מחסה" שתפסתי פעם מהמבול שלך. הולכת לבנות תיבה, הרי מטריה לא תספיק הפעם....
 

נירהמ1

New member
../images/Emo9.gifדברים מצחיקים אני תמיד זוכרת../images/Emo140.gif

הנה לך מטריה שאולי תספיק (אם לא, אביא לך "תיבת נח"
) - עם שותף חמוד.
 

נירהמ1

New member
קרם לקרם שניט של פעם/דליה למדני

קרם לקרם שניט של פעם/דליה למדני הובא לפורום "מתכונים" ע"י Fairy_m1 החומרים: 1 כוס סוכר 4 שקיות סוכר וניל 4 כפות קמח 4 חלמונים 4 כוסות חלב 100 גר' חמאה הכנה: מערבבים אל כל חומרי הקרם בסיר (פרט לחמאה, אותה מוסיפים בסוף) ומבשלים עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להמסה. הערות שלי (נירהמ1): 1. הקרם נוסה על ידי פעמים רבות. מאוד קל להכנה. הוא פשוט מעולה. 2. אפשר לאכול אותו כמו פודינג. הילדים אומרים שהוא יותר טעים ממילקי וניל. מקור המתכון: דליה למדני
 

pirge

New member
הקרם הזה נירוש, גדלנו עליו. פעם

לא היה אינסטנט פודינג וזה היה הקרם האולטימטיבי להרבה מתכוני עוגות. הוא טעים ומשגע...יש לי גם איפשהו את המתכון של אמא שלי- המקורי. לא יודעת אפילו איפה להתחיל לחפש.
 

נירהמ1

New member
נכון - לא היה אינסטנט - וזה הרבה

טעים. לכולנו הוא מזכיר את הקרם של אמא. אמא שלי היתה מכינה עוגת נפוליאון דומה, אבל, לצערי, אין לי את המתכון שלה.
כשאני מכינה את הקרם הזה אני צריכה להשגיח כל הזמן שלא יהיו לי כמה לקקנים שייתגנבו כדי לסחוב מהקרם, בטענה ש"זה יותר טעים ממילקי".
 

raya

Well-known member
קציפת תפוזים שהוכנה היום בקישור מהשכנים.... יש לי גם מתכון לקרם תפוזים (עם ביצים) אם זה מעניין אותך. רעיה
 

נירהמ1

New member
רעיה - ספרי איך יצאה הקציפה../images/Emo140.gif

האם היא מומלצת על ידך? תודה מראש על תשובה,
 

raya

Well-known member
ממש מעולה הקציפה הזו... אוורירית (למרות שהתעצלתי לערבל אותה במיקסר). עשיתי בערך חצי כמות, והיה מוגזם להעביר למיקסר, אז ערבלתי עם המקצף של בלנדר בראון שלי (יש לו הרבה חלקים כולל מקצף מעולה). היתרון - קינוח ללא ביצים. בפעם הבאה אוסיף גם קליפת תפוז או לימון מגורדת. מומלץ בהחלט! בתאבון!! רעיה
 
למעלה