מתכון: מאפה בריוש ונקטרינות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
מתכון: מאפה בריוש ונקטרינות

מתכון: מאפה בריוש ונקטרינות זהו מאפה קל להכנה ומתאים במיוחד להגשה כשיש לכם הרבה אורחים. את המאפה מביאים חם בשלמותו לשולחן, ומול האורחים פורסים לריבועים ומגישים. תבנית בגודל 27X33 ס"מ לבצק: 31/2 כוסות קמח (500 גרם) 1/2 שקית שמרית (25 גרם) 1/3 כוס סוכר (70 גרם) 4 ביצים 1 כפית תמצית וניל קליפה מגוררת מ-1/2 לימון 1 כפית שטוחה מלח 200 גרם חמאה רכה לפירורי בצק פריך: 1/3 כוס קמח (50 גרם) 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1/4 כפית קינמון 2 כפות שקדים פרוסים להכנת הנקטרינות (אפשר להשתמש בפירות טריים אחרים, למשל שזיפים, משמשים או אפרסקים).: 6-7 נקטרינות פרוסות לפלחים 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 1 שקית סוכר וניל (10 גרם) לזיגוג: ביצה טרופה עם כף מים לקישוט: אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: · בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. · מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה. · מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר). 2. מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש. 3. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה. מערבבים את הנקטרינות עם סוכר וסוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים(. מפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת) עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הנקטרינות מבעבעת והפירורים זהובים. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חמים. הערות: מקור המתכון+התמונה: מתוך הספר "סודות מתוקים" של קרין גורן
 
למעלה