רוטב אלף האיים של פילונית ורוטב שלי
לצנצנת סטנדרטית של מיונז ביצה קשה בצל קטן חצי פלפל ירוק טרי כף פלפל אדום גמבה\פיסה חצי כפית שמיר קצוץ חצי כפית פטרוזיליה קצוצה בצל ירוק קטן כף מיץ לימון שן שום כוס מיונז מוכן חצי כוס קטשופ מלח לשים בפוד פרוססור את:הביצה, בצל, שום,פלפל ירוק ואדום,פטרוזיליה, שמיר,בצל ירוק. קוצצים היטב למחית במהירות גבוה. מוסיפים מיץ לימון, מיונז, וקטשופ. מערבבים שוב במהירות גבוה. להכניס לצנצנת ולשמור במקרר. ויש לי עוד רוטב טעים שניסיתי. כי את אלף האיים עוד לא ניסיתי. רוטב לסלט: חצי כוס שמן 4 כפות חומץ 2 כפות סוכר מעט חרדל מלח פלפל 4 כפות שמיר קצוץ להכניס לצנצנת . לשמור במקרר עד להגשה. לנער לפני שיוצקים את הרוטב על הסלט.