מתכון לקציצות חומוס טחון- לורד

אילנהמ.

New member
מתכון לקציצות חומוס טחון- לורד

קציצות חומוס טחון המתכון מתוך מגאזין GOOD FOOD , של דיליה סמית. אני הכנתי והן מאד קלות להכנה וטעימות.ואם מחפשים אוכל זול להכנה, אז זה ממש מתאים. 225 גר´ גרגרי חומוס , מושרים לילה במים 1 כף מלאה קוריאנדר 1 כפית כמון 50 גר´ מרגרינה או 3 כפות שמן 1 בצל קצוץ קטן 1 פלפל ירוק קצוץ 3-5 שיני שום כתושות 2 פלפלי צ´ילי אדומים, קצוצים, ללא גרעינים 1 כפית כורכום חופן קטן כוסברה קצוצה 3 כפות יוגורט 1 כפית מיץ לימון מעט קליפת לימון מגוררת 1 ביצה 3-4 כפות קמח חומוס שמן לטיגון מלח , פלפל לבשל את החומוס עד שמתרכך. לטגן בצל, פלפל, שום ופלפלי הצ´ילי עד שמתרככים ומשחימים מעט. להוסיף את הכמון, קוריאנדר וכורכום. לבשל עוד כדקה. לקצוץ את החומוס עם הכוסברה במעבד מזון, צריכה להתקבל תערובת קצוצה, שישארו מעט חתיכות, ולא מחית. לערבב בקערה את החומוס, הירקות המטוגנים, היוגורט ומיץ הלימון וקליפתו. לקרר כחצי שעה. לטרוף את הביצה בקערה, ולהניח את קמח החומוס בקערה נפרדת. ליצור קציצות שטוחות, בינוניות, לטבול בביצה, אח"כ בקמח החומוס ולטגן עד להשחמה. ו......לאכול בהנאה. רשמה אילנה.

droli

New member
ה אילנה, אפשר לקבל שוב את

המתכון שלך לעוגיות ריבה??? תודה,

אילנהמ.

New member
דרולי, עוגיות ריבה פריכות

עוגיות ריבה 225 גר´ חמאה 1 כוס אבקת סוכר 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל 1/2 2 כוסות קמח 1/2 כוס ריבה חלקה 2 כפיות מיץ לימון סחוט 1 כפית חלב או מים להקרים חמאה ורק חצי כוס אבקת סוכר במיקסר כ- 3 דקות. להוסיף חלמון ותמצית. לערבב ולהוסיף את הקמח תוך ערבוב איטי, עד שהכל מתערבב. להעביר למשטח מקומח מעט מעט, ליצור כדור ולחלק ל-4 . מכל חלק ליצור נקניק ע"י גלגול ביד, באורך 30 ס"מ בערך. ליצור מעין שקע באמצע ה"נקניק" לכל האורך ע"י הזרת או ידית של כף עץ. לאפות בחום 375 F או 190 C בין 15-20 דקות. להוציא מהתנור, למלא את השקעים בריבה. ולהחזיר לתנור לעוד 10-13 דקות. העוגיות לא צריכות להיות שחומות אלא בהירות. לערבב את חצי כוס הסוכר הנותרת עם הלימון והחלב, צריך לקבל נוזל סמיך. כשהעוגיות עודן חמות, כעבור 10 דקות מרגע הוצאתן מהתנור, לפזר את הנוזל הסוכרי בזילופים. לקרר לגמרי לפני האכסון. בתיאבון

mabsutit

New member
האם קוריאנדר זה הזרעים וכוסברה עלים

למה הכונה ???

אילנהמ.

New member
ממש לא. לא הכנתי אף פעם פלאפל,

אבל זה לא. אלו קציצות, כמו של בשר, רק שאין כאן בשר והן מתאימות לצמחונים. לפי החמרים ודרך הטיגון תראי שזה שונה מפלאפל.

אני הולכת להשרות חומוס

בדיוק קבלתי המון חומוס משכנים שמגדלים ויש לי ילדה צמחונית אז תודה

עכשיו אני נזכרת- ../images/Emo41.gifלצמחונים

פעם הכנתי קציצות שבמקום בשר שמתי אגוזים- טעים-בריא

למעלה