מתכון לעוגת שוקולד שלא נופלת

מתכון לעוגת שוקולד שלא נופלת

דחופפפף - יש לילד שלי יום הולדת 3 ואני חייבת מתכון לעוגת שוקולד שלא נופלת (או טיפים איך עושים שהיא לא תיפול" כי אני שמה עליה דף אכיל ואם היא תיפול זה יהיה מבאס למדי...
תודה מראאששששש :)
 
יש לי!

כוס מדידה של 250 ג' 2 כוסות קמח טופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה) 2 כוסות סוכר 1 כוס שמן 1 כוס קקאו 1 כוס מים רותחים 1 כוס מים קרים לערבב היטב להוסיף 2 ביצים ולאפות. מתאים לתבנית 22 או 24 עוגה מאד שוקולדית רכה ועסיסית.
 
אני מכינה תמיד בימי הולדת את עוגת השוקולד

מנירה שויאר בשינוי קל שלי. זו עוגה קלה ואורירית ומאד שוקולדית. לי היא יוצאת ישרה ויפה ולכן אני אוהבת להכינה לימי הולדת. הכמויות: 200 גרם שוקולד מריר כוס חד פעמית שמן (קנולה) חצי כוס מידה סוכר. רבע כוס יין אדום מתוק . ----- להמיס בכל יחד במיקרו 2 דקות. לערבב היטב עד שהבלילה אחידה, לצנן מעט. 6 חלמונים ---להוסיף לבלילה אחד אחד תוך כדי ערבוב במטרפת יד. כוס ובע קמח וחצי שקית אבקת אפיה ----- לערבב פנימה במטרפה ערבוב מהיר. 6 חלבונים חצי כוס סוכר. --- להקציף במיקסר, ולהוסיף לתערובת השוקולד קמח קודם שליש מן הקצף בערבוב יותר מסיבי ואחר כך את השאר בתנועות קיפול זהירות. להכניס לתבנית קפיצית 24/26 ולאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות. במשך 40- 45 דקות. לתת לעוגה להתקרר טוב לפני שאת מוציאה מן התבנית. (עדיף לאפות אותה יום לפני שאת מקשטת. כדאי להפוך את העוגה את התחתית כלפי מעלה ואז פני העוגה יהיו ישרים ויפים. בהצלחה.
 

אילנית12

New member
../images/Emo212.gif עוגת שוקולד ליום הולדת עם דף

אכיל לתמונות המלצה חמה -עוגה כושית נהדרת./אילנית12 כול אירוע אני מכינה אותה.מאוד אוורירית. אפשר גם להכין כמאפינס אפשר להכין ללא ציפוי. כוס מידה 200 cc לעיתים אני מכינה אותה בתבנית מס' 22 החומרים: 1 כוס סוכר 6 חלמונים 1 כף תמצית ווניל קורט מלח. חצי כוס שמן 1 3/4 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה חצי כוס אבקת קקאו 2 כפיות אבקת קפה נמס. 1 כוס יין מתוק,או חלב או מיץ. 6 חלבונים+חצי כוס סוכר הכנה: לבחוש היטב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר.. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה,ולהוסיף בתנועת עטיפה לקערת החומרים.. לאפות בחום בינוני,כ 50 דקות,(תלוי בתנור)או עד שקיסם יוצא יבש. מתאימה לתבנית 26/24. אני מכינה.קרם "גנאש":כמות שווה של שוקולד מריר+שמנת מתוקה מחממים את השמנת על הגז על סף רתיחה,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומקררים.או פורסים את העוגה לשתיים ומצפים גם בתוך העוגה. *העוגה טעימה גם ללא ציפוי. אילנית12 מקור: נירה שויאר בלוג חדש נוסף שלי כולם מוזמנים להרשם לעידכונים http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=ilanit12&r=1 << מזונות המכילים ברזל עוגת בננות ותמרים. >>
 

mmta05

New member
באיזו תבנית את מכינה?

אם אני צריכה לצפות עוגה והיא בתבנית ח"פ רגילה אני פשוט הופכת אותה ומורחת על החלק התחתון....הוא תמיד יהיה ישר
 
למעלה