מתכון לעוגת צנוברים השף הערום ?

  • פותח הנושא dsg
  • פורסם בתאריך

dsg

New member
מתכון לעוגת צנוברים השף הערום ?

תוכנית השף העירום מתאריך 13.05.02 משהו ראה את התוכנית ביום שני האחרון , ג´ימי הציג מתכון מדהים של פאי צנובר שמקורו במרוקו , משהו הספיק לכתוב את המרשם או יש לו את המרשם מהעבר או יש לו את אחד הספרים של ג´ימי בו מופיע מתכון זה . אשמח לשמוע .
 

שיגריס

New member
יש ! ידעתי שנתקלתי בזה איפשהו !

המתכון פורסם בגיליון פסח של "על השולחן" מס´ 133: את המתכון ארשום בנפרד אחרי שאקליד אותו (למען הסדר הטוב)
 

שיגריס

New member
מתכון: פאי דבש וצנוברים של ג´יימי א

מתכון: פאי דבש וצנוברים של ג´יימי אוליבר רכיבים: חומרים למילוי קלתית בצק פריך, אפויה למחצה בקוטר 24 (לא ניתן כאן המתכון לבצק אבל אתן לך מתכון קלאסי לבצק פריך בסוף): 270 גרם חמאה 270 גרם אבקת סוכר 270 גרם צנוברים (קלויים מעט ובזהירות) 3 ביצים גדולות (לפי ג´יימי: עדיף אורגניות) 4 כפות דבש 120 גרם קמח קליפה מגוררת מתפוז אחד קמצוץ מלח טימין לימוני, עלים בלבד אופן הכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות צלסיוס. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים צנוברים, ביצים בהדרגה (אחת אחרי השנייה) ומקפלים פנימה דבש, קמח, קליפת תפוז, קמצוץ מלח וטימין לימוני. משטחים את התערובת על הקלתית ואופים 30-35 דקות. מצננים, משחררים מהתבנית ומגישים עם צנוברים, קרם פרש ופירות. הערות: מקור המתכון: ג´יימי אוליבר, הקלידה: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
ובצק פריך:

300 גרם קמח 200 גרם חמאה 100 גרם (אפשר גם 50 גרם) אבקת סוכר 2 חלמונים 1-2 כפות מים קרים או חומץ שיטת הכנה מס´ 1: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם קרס לישה (החמאה צריכה להיות קרה וחתוכה לקוביות) עד שנוצר בצק אחיד. מקררים חצי שעה, מרדדים ומשטחים על התבנית. מקפיאים ואופים היישר מההקפאה. שיטה מס´ 2 (השיטה לפיה אני מכינה): חמאה בטמפרטורת החדר - מקציפים אותה עם מטרף גיטרה (בצורת K), מוסיפים סוכר ומקציפים ורק אח"כ את החלמונים, הקמח והמים.
 

droli

New member
ב-YENT ציינו שכנראה יש פה יותר מדי

סוכר. כלומר גם 4 כפות דבש וגם 270 גר´ אבקת סוכר זה כנראה מתוק מדי. שווה בדיקה לא?
 

שיגריס

New member
לא כל כך מתלהבת מהמתכון הזה בכלל

אז לא חשבתי לנסות אבל, בואי נראה, 270 גרם אבקת סוכר הם...כמעט 2 כוסות סוכר (כוס אבקת וכר שווה ל-140 גרם, נכון?) ועוד 4 כפות דבש... כן, נשמע לי מתוק מדי... אבל זה מה שכתוב במתכון של הערום והבאתי אותו כלשונו
 
למעלה