מתכון לעוגת סולת(בסבוסה)

saritusha

New member
מתכון לעוגת סולת(בסבוסה)

זהו מתכון מצרי מבית אמא וסבתא... לקוח מהספר של קלודיה רודן בתוספת שינויים קטנים: קודם מכינים סירופ: ממיסים בסיר 1 וחצי כוסות סוכר+חצי כוס מים. אפשר להוסיף גם כף מיץ לימון. אני לא הוספתי. מבשלים עד שמתעבה ומצננים במקרר. ממיסים 3/4 חבילת חמאה ומוזגים לקערה. מוסיפים: 2 כוסות סולת, כוס סוכר (לדעתי אפשר גם פחות סוכר כי זה יוצא ממש מתוק),חצי כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה (אני שמתי כוס קמח תופח), 2/3 כוס חלב, כמה טיפות תמצית וניל (אני שמתי מי ורדים), 3/4 כוס קוקוס. מערבבים הכל יחד. מתקבל בצק קצת רטוב. מעבירים לתבנית משומנת ומשטחים כמה שאפשר. אופים ב 180 מעלות בין 20 דק' לחצי שעה. צריך להיות בעל גוון זהוב. מיד כשמוציאים מהתנור חותכים לריבועים ויוצקים מעל את הסירופ הקר. אפשר לאכול חם או קר. אני מעדיפה קר. ויש גם תמונה...
 

DNDr

New member
לגבי החמאה?

בכמה גרם מרגרינה אפשר להחליף? שמן קנולה לא יכול להוות תחליף נכון? תודה.
 

ניקי ב

New member
המתכון מתייחס לשומן נוזלי, לכן אין

בעיה להחליף במרגרינה או שמן. עדיף חמאה.
 
למעלה