מתכון לעוגת בננה ושוקולד

liron m

New member
מתכון לעוגת בננה ושוקולד

שלום לכולם, שמי לירון, צופה קבוע בתוכנית של בוקשי אבל רק עכשיו הצלחתי להרשם לפורום. הייתי שמחה עם מישהו יוכל לעזור לי למצוא מתכון לעוגת בננות ושוקולד, אני יודעת שזה קיים בספר בישול ישן ולא מצליחה לאתר את הספר או את המתכון. תודה, לירון.
 

שיגריס

New member
הי לירון וברוך הבא ! :cool:

אמנם זהו פורום ``טעמים`` אבל לא דנים פה רק על התכנית אלא על מתכונים בכלל. לי יש מתכון מתוך הספרון הקטן ``עוגות השוקולד הטובות ביותר`` מהסידרה הקטנה לבישול עולמי (עולה כ-15 ש``ח בכל חנויות הספרים ויש עוד הרבה ספרונים מהסדרה). אני אישית לא ניסיתי את העוגה אז אין לי המלצות אבל תנסה אתה וספר חוויות כדי שנדע איך יצאה. אצרף את המתכון בהודעה הבאה:
 

שיגריס

New member
מתכון: עוגת שוקולד-בננה

שוב - לא נוסה המתכון ולכן לא לוקחת אחריות אבל נראה לי בסדר גמור חוץ מהעובדה שאני לא בטוחה שכמות העיסה תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק. מתכון: עוגת שוקולד-בננה רכיבים: לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק (מלבנית ארוכה באורך 26 ס``מ) 2 כוסות קמח תופח 1/4 כוס קקאו 1 כוס סוכר 1/4 כפית סודה לשתייה (אבקה) 2 ביצים 3/4 כוס מים רותחים 1 כפית תמצית וניל 2 בננות קלופות וחתוכות גס ציפוי: 100 גרם גבינת שמנת (סימפוניה, פילדלפיה) 1/2 כוס אבקת סוכר 1 כף חלב חם 1 כף קקאו אופן הכנה: מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.). מברישים שתי תבניות אינגליש-קייק בחמאה מומסת ואם רוצים מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה. מעבירים את המרכיבים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, סודה לשתייה) לקערה של מעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים במשך כמה שניות או עד שהתערובת חלקה. מעבירים חצי תערובת לתבנית אחת וחצי לתבנית השנייה ואופים במשך כ-30 דקות. מניחים להצטנן בתוך התבניות כ-10 דקות. להכנת הציפוי: מערבלים את הגבינה עם אבקת הסוכר לתערובת חלקה וקטיפתית ומוסיפים את החלב והקקאו ומערבלים. מורחים על העוגה בעזרת מרית. הערות: מקור המתכון: עוגות השוקולד הטובות ביותר (ספרון) הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

שיגריס

New member
קובץ mat שמצורף למתכון הוא לבעלי

תוכנת המתכונים ``מטעמים`` שחולקה כאן בפורום ויוצרה ע``י אחד מהמשתתפים (lord of code) כך שאתה יכול להתעלם מהקובץ המקושר.
 
שיגריס H-)

כדאי שתעברי שוב על המתכון מהספר- נראה לי שהישמטת בטעות את השומן מהמתכון (חמאה ,שמן או מרגרינה). כל העוגה לא נראית מוצלחת בלעדי זה. אם לא מופיע בספר שום סוג של שומן, לדעתי יש טעות במתכון.
 

שיגריס

New member
אורן - בדקתי ואין איזכור לשומן H-) H-) H-)

משום סוג שהוא. האמת שגם בעוגות תופין כמעט ואין שמן (2-3 כפות לפעמים) אז אולי זה ייתכן אבל בטח ייצא מחניק, לא? עכשיו זה בכלל מסקרן לנסות ולדעת אם באמת ייצא גרוע כפי שנראה... מי מוכן לקחת סיכון ולספר חוויות?
 

נועה26

New member
הסדרה הקטנה לבישול עולמי 8-(

שיגריס, לא יודעת מה הניסיון שלך עם הספרונים הללו, אבל לי היה ניסיון ממש לא מוצלח. כשהסדרה יצאה, קניתי כמה מהספרונים, ניסיתי וניסיתי וכמעט כל מתכון פשוט לא הצליח (פשטידה נוזלית, מוס שלא מתקשה, בצק שמתפורר ועוד)! עד שהתייאשתי מהם... דבר מוזר הוא שלא כתוב מי המחבר של המתכונים, מעורר חשד לא? בקיצור, יכול להיות שזה הניסיון הפרטי שלי, אבל הייתי לוקחת את עצתו של אורן ומוסיפה מעט שמן. נועה
 

שיגריס

New member
עוגת שוקולד(קקאו)-בננה: נאפתה H-) H-) H-)

והרי המסקנות מנסיון: להוסיף 1/2 כוס שמן או 100 גרם מרגרינה/חמאה כמות (כפי שחשבתי) מספיקה רק לתבנית אינגליש קייק אחת לא עוגה שהייתי ממליצה עליה...
 

נועה26

New member
מתפעלת מהיוזמה! מתי הספקת???

אם יורשה לי, מעניקה לך את אות הפורום על יוזמה וחריצות! :cool: נועה
 

שיגריס

New member
לגבי מתכונים מהסידרה הקטנה לבישול H-) H-)

עולמי - אמרתי וחזרתי ואמרתי שאני לא ניסיתי את המתכון (או לצורך העניין - אף מתכון משם) ולכן לא מתחייבת לכלום. אני לוקחת אחריות רק עם מתכונים שהכנתי כמה פעמים והצליחו לי. אני אישית קצת נרתעת מעוגות שוקולד שיש בהן רק 2 ביצים (או 10 ביצים). 5-6 ביצים נראה לי מה שצריך כדי להחזיק עוגה לגובה יפה.
 

זורקה

New member
היי לירון. ברוכה הבאה, ושתדעי לך B-)

שגם אני מחסידי בוקששטר. ולא מפספס אף תכנית , ויהי מה. זוהר.
 

זורקה

New member
היי לירון. ברוכה הבאה, ושתדעי לך B-)

שגם אני מחסידי בוקששטר. ולא מפספס אף תכנית , ויהי מה. זוהר.
 
למעלה