מתכון לעוגה שניתן לשלוח בדואר

jalon

New member
מתכון לעוגה שניתן לשלוח בדואר../images/Emo77.gif

שלום. אני רוצה לאפות עוגה (עדיף עוגת שוקולד) ולשלוח לאח שלי לטירונות. התכונה החשובה ביותר הדרושה לעוגה היא עמידות: עשויים לעבור כמה ימים מרגע שאשלח אותה ועד שתגיע ליעדה. מלבד זאת, יש לדעתי עדיפות לעוגת שוקולד, כי זו בד"כ עוגה שכולם אוהבים ואני שולח לו את העוגה כדי שיכבד בה אחרים ושכולם יהנו. לאחרונה הכנתי כמה פעמים את עוגת השוקולד ב-5 דקות של חני פרבר והיא מאוד טעימה (אם היא נאפית מספיק...), אבל אני לא בטוח שהיא תשרוד את תלאות הדואר ותהיה טעימה ובעלת צורה נורמלית אחרי מספר ימי טלטולים. עצות? מישהו?
 

דני אלה

New member
עוגה כושית משגעת

עוגה כושית משגעת רכיבים: 2 כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1.5 כוסות מיץ תפוזים 4 ביצים 1/4 1 כוסות שמן לקרם: 4 כפות קקאו 5 כפות מים 4 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה או מחמאה 1 שקית סוכר וניל אופן הכנה: לחמם תנור ל- 170 מעלות. לערבב היטב את כל החומרים היבשים. לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה"רטובים". לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה. לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. הכנת הקרם - להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק. אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם. הערות: תבנית 28/ תבנית מלבנית גדולה את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת. ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת מקור המתכון:
 

קשיו

New member
נראה לי שכדאי לשלוח עוגיות, בכלי

סגור ואטום טוב, אלא אם יש לך כלי כזה שמתאים לעוגה. הבעיה בדואר היא שהם יכולים לשים את החבילה על הצד/ הפוכה וכל העוגה תצ´טקמק לך וחבל... כשאני חושבת על זה אז נראה לי שפאי פקאן יכול להיות עמיד מספיק, אבל אני לא בטוחה.
 

אילנהמ.

New member
עוגות בחושות שנאפו בתבנית

אינגליש קייק יכולות להחזיק מעמד טוב, לדעתי.
 

r66

New member
מה עם "עוגיות שדה"?

אצלנו שולחים לחיילים עוגיות מבצק פריך ממולא בריבה ואגוזים.
 

jalon

New member
מתכונים חבר´ה, מתכונים

עוגות בחושות בתבנית אינגליש קייק - יש כמה שאני יודע לעשות, אבל הן עוגות מהסוג שלא כל אחד אוהב: גזר, לימון וכאלה. עוגת שוקולד נראית לי הבחירה המושלמת ואין לי מתכון לתבנית אינגליש קייק. מישהו? גם מתכון לעוגיות עם הריבה יתקבל בברכה, למרות שאני קצת נרתע מההתעסקות עם העוגיות...
 

קשיו

New member
אם אתה הולך על עוגות- אני ממליצה

לקנות תבניות חד-פעמיות, ולשלוח את העוגה בהן. כעקרון כל עוגה יכולה להתאים לאפיה באינגליש-קייק, רק בכמות קטנה יותר. מתכונים- בהמשך.
 

קשיו

New member
מתכון: עוגת שוקולד צ´יפס

מתכון: עוגת שוקולד צ´יפס רכיבים: 4 ביצים 1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) 200 גרם מרגרינה 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5% 1 חבילת שוקולד צ´יפס 1 שקית סוכר וניל אופן הכנה: במערבל מערבבים את המרגרינה והסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בין ביצה לביצה. מוסיפים את הוניל ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח והגבינה לסירוגין ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה ורכה. מוסיפים את השוקולד צ´יפס ומערבבים עם כף עץ (אחרת השוקולד צ´יפס ירוסקו ותהיה עוגת שוקולד). מעבירים את התערובת לשתי תבניות "אינגליש קייק" משומנות. מומלץ להשתמש בתבניות אלומיניום חד פעמיות. קל ונוח. מפזרים על התערובת חצי שקית סוכר וניל לכל עוגה. אופים בחום בינוני עד שקיסם או סכין יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה. (משהו כמו 30-40 דקות). בתאבון! הערות: 2 תבניות אינגליש-קייק אפשר להקפיא את העוגות לאחר האפייה ולהפשיר אותן באוויר החדר, הן יוצאות כמו טריות. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: עוגת הדרים קלה ונפלאה

* לא ניסיתי. מתכון: עוגת הדרים קלה ונפלאה רכיבים: 2 לימונים גדולים 1 תפוז 2 כוסות קמח תופח 1.5 כוסות סוכר 200 גרם חמאה או מרגרינה בלי מלח 4 ביצים טרופות אופן הכנה: 1. שוטפים ומנגבים את הלימונים והתפוז ומגררים את הקליפות שלהם לתוך קערה. להוסיף - קמח וכוס א ח ת סוכר ולערבב. להמיס (אני המסתי במיקרו כדקה) חמאה או מרגרינה ולהוסיף לקמח ולבסוף להוסיף את הביצים. לעבד היטב במהירות בינונית (אני השתמשתי במיקסר ידני ) עד שהתערובת אחידה וקלילה (לא יותר מדי ערבובים). 2. להעביר את הבלילה לתבנית אנגליש קייק מוארכת ומשומנת. 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (אני למשל אפיתי כ-40 דקות בטורבו). העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ במרכז יוצא יבש. 3. מכינים סירופ: סוחטים את הלימונים והתפוז ומוסיפים את שארית הסוכר (חצי כוס). מחממים בסיר קטן עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה מהירה וקצרה של מס´ שניות ואז יוצקים את הסירופ על העוגה שאף יצאה מהתנור באופן שווה כך שתספוג אותו בצורה אחידה. מניחינם לעוגה תהתקרר היטב. טיפ: לפני שיוצקים את הסירופ דוקרים את העוגה בקיסם במס´ מקומות כדי להגביר את הספיגה. הערות: אפשר לעשות גם עם 3 קלמנטינות ולימון אחד. כתבה- ayeletba תבנית אנגליש קייק מקור המתכון: רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: עוגה בחושה בשני צבעים

מתכון: עוגה בחושה בשני צבעים רכיבים: 200 גר´ מרגרינה רכה 2 כוסות סוכר 4 ביצים גביע שמנת חמוצה 3 כוסות קמח תופח שקית אבקת אפייה 3 כפות קקאו רגיל או ממותק אופן הכנה: בקערת מערבל שמים מרגרינה, סוכר, ביצים ושמנת ומערבלים 3 דק´. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים 5 דק´ נוספות. יוצקים מחצית הכמות לתבנית סיר פלא או 2 תבניות מאורכות, משומנות. לבצק הנותר מוסיפים קקאו ומערבבים. יוצקים את הבצק החום על הבצק בתבנית ואופים בחום בינוני עד הזהבה. הערות: תבנית סיר פלא או 2 אינגליש-קייק מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

jalon

New member
קשיו תודה רבה רבה, ושאלה

במתכונים שצירפת נזכר שימוש במערבל. אין לי מיקסר אלא רק מג´ימיקס ומקצפת יד (מיקסר יד, אבל רק עם המקציפים, אין לי את קרסי הלישה). את חושבת שמג´ימיקס יעשה את העבודה? בייחוד מתייחסת השאלה לעוגת שני הצבעים, שדומני שהיא תהיה הלהיט האולטימטיבי עבור החיילים.
 

קשיו

New member
כן בטח, זו עוגה בחושה- אין צורך

להקציף/ ללוש אלא רק לערבב.
 

liraziv

New member
מה עם בראוניס?

זה מין עוגה-עוגייה וזה עם שוקולד ואגוזים.. נראה לי שכולם אוהבים את זה לא? לירז.
 

jalon

New member
בראוניס בראוניס - נראה לי גדול

למישהו יש מתכון פשוט וטעים? כזה שאפשר להכין גם בלי מיקסר? (יש לי מג´ימיקס ומיקסר יד). תודה!
 

קשיו

New member
מתכון: בראוניס בקערה אחת

מתכון: בראוניס בקערה אחת רכיבים: 100 גר´ שוקולד מריר 150 גר´ חמאה או מרגרינה ½ 1 כוסות סוכר 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח רגיל 1 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה) 1-2 כפות גרידת תפוז (לא חובה) 2-3 כפות ליקר, ברנדי וורמוט (לא חובה) אופן הכנה: בקערה גדולה ממיסים את השוקולד במיקרו (או מעל אדים). להוסיף החמאה/ מרגרינה ולהמיס שניות ספורות נוספות. לבחוש הכל ביחד, להוסיף הסוכר בבחישה, להוסיף הביצים והוניל, ולבחוש עד שהעיסה אחידה. להוסיף קליפת התפוז והליקר ולערבב. להוסיף הקמח והאגוזים ולקפל בזהירות עד שהכל מתאחד. לשמן היטב, או לצפות בנייר אפיה תבנית בגודל 35 * 25 ליצוק העיסה. לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות. לאחר 20 דקות לבדוק עם קיסם את מרכז העוגה, אם יוצא רטוב בעיסה, להמשיך עוד 5 דקות, לבדוק שוב, הקיסם צריך לצאת עם פירורים דבוקים עליו, אם עדיין לא..לבדוק בעוד 3 דקות שוב. אם הקיסם יוצא יבש- קיבלתם עוגת שוקולד-לא בראוניס. לצנן התבנית היטב (רצוי אפילו להכנס למקרר אחרי שהעוגה הצטננה בחוץ) לחתוך לריבועים- ניתן להגיש בעטרות נייר או סתם כך. הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
ומתכון נוסף בראוניס של לחם-ארז../images/Emo47.gif

מתכון: בראוניס של לחם-ארז רכיבים: 350 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה 4 ביצים 2 כוסות סוכר 1 מקל וניל 3/4 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה חצי כפית מלח 1 ספלון אספרסו קצר 2 כוסות אגוזי לוז שבורים אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות. ממיסים את השוקולד עם החמאה בבאן מארי ומסירים מעל האדים (אפשר גם להמיס במיקרוגל בעוצמה נמוכה - מפעילים כל פעם לדקה או שתיים ובוחשים את התערובת לאחר כל הפעלה). שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר, חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים את גרגרי הווניל לתוך תערובת הביצים. מקציפים לתערובת בהירה ואוורירית. מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים, מוסיפים לסירוגין את התערובת הקמח ואת האספרסו ומערבבים בתנועות קיפול, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים את אגוזי הלוז ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מקפידים לא לאפות יותר מדי, הבראוניס צריכים להיות רכים ולחים . מקררים וחותכים לכ-20 ריבועים. שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר. הערות: מקור המתכון: לחם ארז-ארז קומרובסקי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה