אלו נשיקות מרנג שקדים שאפיתי לפסח..
הבסיס, כמובן דומה בכל המרנגים. נשיקות שקדים לידיעתכן, מכל הפיצוחים המשמינים, יש בשקד יותר בריאות:- פחות שומן, פחות קלוריות, יותר חלבונים ופחמימות מאשר בכל האגוזים למיניהם (מלך, פקאן, ברזיל ועוד). 4 חלבונים מביצה מס' 1 - 145 ג' 1 ספל סוכר - 240 ג' 1 חבילה סוכר ונילין או 1 כפית תמצית וניל איכותית עד 100 גרם שקדים טחונים אופן ההכנה :- * מקציפים חלבונים עם סוכר וניל, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה את הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה מאוד. * מכניסים את השקדים הטחונים בזהירות לקצף, תוך כדי תנועות קיפול עדינות. * לחמם תנור ל-175 מעלות. * אל תבנית התנור, כשמעל נייר אפיה, להניח את הבלילה בעזרת כף או ליצור עוגיות בעזרת שקית זילוף * אופים בתנור ב-175 מעלות כ-5 דקות ואחר כך לאפות בחום נמוך של 150 מעלות בין 30-45 דקות. לשים לב שלא ישחים מדי. * מכבים את התנור ומשאירים עד שמתקרר לגמרי. לא להתפתות להוציא קודם (כמוני...) כי אז הנשיקות נשארות דביקות. * שמים בכלי סגור למניעת כניסת לחות.