מאפינס גבינה וזרעונים.נוסה בהצלחה
מתכון: מאפינס גבינה וזרעונים רכיבים: (ל- 12 מאפינס בינוניים) 4 כפות שומשום 4 כפות גרעיני חמניות 50 גרם זרעוני דלעת 300 גרם קמח תופח 75 גרם קמח רגיל קורט מלח 60 גרם גבינת צ´דר מגוררת 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת 2 ביצים 250 מ"ל חלב 125 גרם חמאה ללא מלח, מומסת 1 כף שומשום אופן הכנה: . קולים במחבת (ללא שמן) את השומשום, גרעיני החמניה והדלעת, על להבה נמוכה למשך מספר דקות, עד שהשומשום מזהיב. מקררים ומעבירם לקערה בינונית. 2. מנפים את המלח ושני סוגי הקמח לתוך הקערה, ומוסיפים את הגבינה המגוררת. מערבבים את החומרים ויוצרים גומה במרכז הקערה. 3. בכלי נפרד מערבבים את החלב עם הביצים ויוצקים לגומה יחד עם החמאה המומסת. 4. מערבבים את התערובת בכף מתכת. אין לבחוש יתר על המידה, בתערובת צריכים להשאר גושים. 5. ממלאים תבנית מאפינס בעזרת שתי כפות, עד למילוי של 3/4 מגובה השקעים. זורים שומשום מעל. 6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות. אופים 20 דקות או עד שקיסם שמוחדר למרכז המאפינס יוצא יבש. משאירים את המאפינס 5 דקות נוספות בתנור הכבוי. 7. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. הערות מניסיון שלי: * חשוב מ א ד לא לערבב יתר על המידה את התערובת. רק עד שהחומרים מתאחדים, אחרת יוצא יבש ומוצק (אין לי הסבר למה!) * אפשר עם גבינות אחרות כמו רוקפור לקבלת טעם דומיננטי יותר. * אני הוספתי למתכון גם פלפל שחור, למי שאוהב, ומעט אגוזי מלך קצוצים. * אם מוסיפים גרעינים בכמות גדולה יותר (כמו שאני עשיתי), יש צורך להוריד מעט מכמות הקמח. הערות: מקור המתכון: לה קורדון בלו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2