מתכון למאפינס עשבי תיבול? משהו מלוח

clcl

New member
מאפינס עם גבינה ועשבי תיבול

לא נוסה מאפינס עם גבינה ועשבי תיבול מספר מנות: זמן הכנה: זמן אפיה: קטגוריה: גבינה, מאפינס רמת קושי: קל החומרים הדרושים 225 גר´ קמח תופח 155 גרם קמח תופח מלא. (ממש מצחיק טוב שלא רשמו 156 גר´ אפשר גם קמחים ואבקת אפיה). קורט פלפלת (פפריקה בעברית...) קורט מלח 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפות עירית טרייה קצצוה דק 2 כפות טימין טריים (להוריד העלעלים מהגבעול) 125 גרם גבינת צ´דר מגורדת 2 ביצים 250 מיליגרם חלב 125 גרם חמאה ללא מלח מומסת הוראות הכנה לחמם תנור ל210 מעלות, לשמן תבנית מאפינ´ס בעלת 12 שקעים,(קיבולת של 125 גר´ כ"א) מנפים לתוך קערה גדולה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה הפפריקה והמלח.להוסיף את עשבי התיבול והגבינה המגורדת לערבב, ליצור גומה במרכז לערבב ביצים עם החלב לצקת לגומה ולהוסיף גם את החמאה המומסת . לבחוש בכף מתכת להימנע במחישת יתר. צריך להישאר גושים. להעביר את העיסה לשקעים בתבנית לאפות 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. להשאיר את המאפינ´ס בתבנית 5 דקות ואח"כ להוציא לרשת לקירור. מקור: ?
 

pirge

New member
יש לי מתכון בצורת סיגרים מבצק

שקם או עלים ממולא בגבינות ושמיר. אם בא לך אני אביא את המתכון. תודה.
 

pirge

New member
מאפינס גבינות

מעיתון מנות עיקריות של השף הלבן. לא נוסה. 50 גרם חמאה שמנת מתוקה לבישול 15 אחוז חצי כוס חלב מלח פלפל 3 כפות קמח תירס 2 כפות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות גבינת קוטג' עם תבליני גן 100 גרם קשקבל מגוררת 100 גרם בולגרית מפוררת חצי כוס עירית קצוצה 3 כפות שמיר קצוץ תבנית מאפינס בעלת 10 שקעים.משומנת בחמאה. תנור לחום 180 מעלות. שמים בסיר קטן את החמאה,שמנת לבישול, חלב,מלח,פלפל ומחממים על אש בינונית תוך עירבוב עד שהתערובת מבעבעת.מוסיפים את קמח התירס והקמח הרגיל. מערבבים מהר מהר עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש. מוסיפים את הגבינות, העירית והשמיר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים אחרי כל הוספה. יוצקים לתבניות עד ל-4\3 מהגובה. אופים לצבע זהוב. כ-25 דקות. מגישים חם.
 

limim

New member
מאפינס גבינת קוטג' וגבינת קשקבל

מתכון: מאפינס גבינת קוטג' וגבינת קשקבל רכיבים: 50 גרם חמאת תנובה 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן 1/2 כוס חלב תנובה מלח, פלפל שחור טחון טרי 3 כפות קמח תירס 2 כפות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות גדושות גבינת קוטג' תנובה עם תבליני גן 100 גרם גבינת קולאז'מסוג קצ'קבל (גלעד) מגוררת דק 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת 1/2 כוס עירית קצוצה 3 כפות שמיר קצוץ תבנית בעלת 10 שקעים משומנת בחמאת תנובה או: 10 גביעים חד פעמיים מאלומיניום אופן הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. שמים בסיר קטן חמאה, שמנת לבישול, חלב, מלח ופלפל ומחממים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את קמח התירס והקמח הרגיל, מערבבים במהירות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש. 3. מוסיפים את הגבינות, העירית והשמיר. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים אחרי כל הוספה. יוצקים לתוך השקעים עד ל -2/3 מהגובה. 4. אופים עד שהתפיחיות מזהיבות כ-25 דקות. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: אתר השף הלבן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
לחמניות עשבי תיבול וגבינת קוטג'

אני הכנתי אתן בתבנית שקעים והתוצאה היתה כמו מאפינס. הן מעולות. מתכון: לחמניות עשבי תיבול וגבינת קוטג' רכיבים: 1/4 3 כוסות קמח תופח 1 כפית מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים: טימין, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, עירית. 230 גר' גבינת קוטג' 1 ביצה טרופה 1 כוס חלב 1/4 כוס חלב להברשה אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים בקערה קמח, מלח ופלפל. שמים את עשבי התיבול, גבינה וביצה במעבד מזון או בלנדר ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה לקמח ומערבבים קצת. יוצקים פנימה את החלב ולשים לבצק לא דביק (אם יבש ניתן להוסיף מעט חלב. ואם רטוב - מעט קמח). מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים לבצק גמיש. מחלקים לשמונה חלקים ומעבדים כל אחד לצורת כדור. מסדרים את הכדורים בתבנית ומברישים בשארית החלב. אופים 20 דק' עד שהלחמניות מזהיבות. מגישים חם עם הרבה חמאה. הערות: מקור המתכון: שף/ידיעות אחרונות הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מאפינס מומלצים וקלים מאודדד ../images/Emo91.gif

****משתמשים בגביע היוגורט ככוס מדידה גביע יוגורט גביע קמח 1/2 גביע שמן 2 ביצים מלח/פלפל הכל יחד 2 כפות מהבלילה בתבנית שקעים---> מילוי---> עוד כף מהבלילה אפשרויות מילוי: בולגרית ובזיליקום, טרגון ומותכת, צהובה וזיתים, תירס וכו' טעים ומפתיע שרק אלו החומרים
 

effyba

New member
מאפינס טונה של הרב רונן

מתכון: מאפינס טונה נפלאים וקלים רכיבים: 2 כוסות קמח תופח 1 טונה טובה נקייה משמן ככל האפשר פסטו מוכן בערך שליש כוס 3 ביצים, טרופות בין שליש לחצי כוס שמן תירס שמנת 38% (יש עכשיו על המדפים) צנוברים טחונים (חצי כוס) מלח, פלפל שחור גרוסטרי אופן הכנה: אחד אחרי השני את כל החומרים לקערה. לערבב היטב. יוצקים לתבנית שקעים משומנת היטב. 200 מעלות 20 דקות (הזהבה של ממש) אפשר להגיש ליד רוטב מפסטו ומיונז מעורבבים. הערות: הערה: אפשר להשתמש בריץ´ במקום בשמנת ואז המנה פרווה. אם רוצים להרגיש את הטונה כמו שצריך, אז תשתמשו ב-2 קופסאות טונה לפחות!!! קופסה אחת לא מורגשת כמעט. אני לא מעזה לומר 3 קופסאות. צריך לנסות קודם שתיים. מקור המתכון: הרב רונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מאפינס גבינה וזרעונים.נוסה בהצלחה

מתכון: מאפינס גבינה וזרעונים רכיבים: (ל- 12 מאפינס בינוניים) 4 כפות שומשום 4 כפות גרעיני חמניות 50 גרם זרעוני דלעת 300 גרם קמח תופח 75 גרם קמח רגיל קורט מלח 60 גרם גבינת צ´דר מגוררת 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת 2 ביצים 250 מ"ל חלב 125 גרם חמאה ללא מלח, מומסת 1 כף שומשום אופן הכנה: . קולים במחבת (ללא שמן) את השומשום, גרעיני החמניה והדלעת, על להבה נמוכה למשך מספר דקות, עד שהשומשום מזהיב. מקררים ומעבירם לקערה בינונית. 2. מנפים את המלח ושני סוגי הקמח לתוך הקערה, ומוסיפים את הגבינה המגוררת. מערבבים את החומרים ויוצרים גומה במרכז הקערה. 3. בכלי נפרד מערבבים את החלב עם הביצים ויוצקים לגומה יחד עם החמאה המומסת. 4. מערבבים את התערובת בכף מתכת. אין לבחוש יתר על המידה, בתערובת צריכים להשאר גושים. 5. ממלאים תבנית מאפינס בעזרת שתי כפות, עד למילוי של 3/4 מגובה השקעים. זורים שומשום מעל. 6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות. אופים 20 דקות או עד שקיסם שמוחדר למרכז המאפינס יוצא יבש. משאירים את המאפינס 5 דקות נוספות בתנור הכבוי. 7. מוציאים מהתבנית ומקררים על רשת. הערות מניסיון שלי: * חשוב מ א ד לא לערבב יתר על המידה את התערובת. רק עד שהחומרים מתאחדים, אחרת יוצא יבש ומוצק (אין לי הסבר למה!) * אפשר עם גבינות אחרות כמו רוקפור לקבלת טעם דומיננטי יותר. * אני הוספתי למתכון גם פלפל שחור, למי שאוהב, ומעט אגוזי מלך קצוצים. * אם מוסיפים גרעינים בכמות גדולה יותר (כמו שאני עשיתי), יש צורך להוריד מעט מכמות הקמח. הערות: מקור המתכון: לה קורדון בלו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

effyba

New member
מאפינס תירס וגבינה חריפה -מתכון

שנוסה בהצלחה מתכון: מאפינס תירס וגבינה חריפה רכיבים: 1 כוס קמח (140 גרם) 1 כוס קמח תירס (140 גרם) 1 כף אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור, טחון טרי 1 כוס ריוויון 90 גרם חמאה מומסת 1 ביצה 1 כוס גבינה חריפה מגוררת (מומלץ להשתמש בצ'דר או פרמזן אמיתיות) אופן הכנה: בקערה מנפים את כל החומרים היבשים. בקערית נפרדת מערבבים ריוויון, חמאה וביצה. יוצקים את התערובת לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מחממים תנור ל200- מעלות. משמנים היטב תבנית שקעים או תבניות מאפינ'ס אישיות (אפשר גם חד פעמיות). יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ20- דקות, או עד שהקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. אפשר לאפות את המאפינס גם בתבנית אינגליש קייק. במקרה כזה משך האפייה הוא כ30- דקות. מצננים כמה דקות ורק אז שולפים מהתבניות. הצעת הגשה: לארוחת בוקר בנוסח מקסיקני: קולים את המאפינ'ס בגריל ומגישים עם חמאה, פלחי אבוקדו וסלסת עגבניות טרייה. הערות: מקור המתכון: על השולחן-גיליון 117 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה