מתכון ללאפה ביתית *קל להכנה*

ZINGER777

New member
מתכון ללאפה ביתית *קל להכנה*

שלום לכל המאזינים והמאזינות, בעקבות חשק עז לבטא את היצירתיות שבי ואחרי שיטוט קצרצר ברשת שבו גיליתי את המתכון הזה - הגעתי למסקנה: הולכים למטבח ומתחילים לנסות. לקחתי כוס מהקמח המסובסד שלנו לקערה + חצי כוס מים פושרים + קצת מלח (לדעתי כדאי לשים חצי כפית מלח, אבל כל אחד והטעם שלו) בעזרת כף עירבבתי את כל התערובת עד שהגעתי לתערובת אחידה. לקחתי מחבת והתחלתי לחמם על אש גבוהה. מבלי להוסיף טיפת שמן (מתכון די בריא) שמתי את התערובת במחבת ושיטחתי את התערובת כמה שאפשר (כל הזמן אש גבוהה). נותנים לו להיות ככה על אש גבוהה עד שרואים שהתחתית כבר נהייתה בצבע זהוב/חום בהיר. ברגע שמתקבל הצבע הרצוי הופכים לצד השני ואותו סיפור גם פה עד שמתקבל הצבע הרצוי. התוצאה: לאפה רכה, חמה, טעימה ושהרגע יצאה מהתנור או מחבת במקרה הזה. אין פה טיפת שמן/ביצים/סויה (חוץ ממה שיש בקמח עצמו, אם יש). ואם כבר אני גורם לכם רעב וכל השכונה שומעת את הבטן מקרקרת אז אני אוסיף את מה ששמתי אח"כ על הלאפה: מרחתי טחינה תוצרת הבית. פרסתי לרבעים פלפל אדום וטיגנתי אותו יחד עם בצל ירוק וזיתים ירוקים (מגולענים, כמובן). לאחר מכן, טרפתי 2 ביצים והוספתי למחבת יחד עם שאר הדברים מהשורה שלמעלה. אחרי שכל זה טוגן יחדיו ומס' עירבובים >> ישר ללאפה עם הטחינה >>גלגול הלאפה ומפה אני חושב שאתם יודעים כבר לאן היא הגיעה.. שיהיה בתיאבון!
 

ooochy

New member
זה נשמע טוב מאוד

כמה נוזלית יוצאת התערובת של הקמח והמים?
 

amysh

New member
וזה רך מספיק לגלגול?

כבר מלא זמן בא לי על לאפה, הולכת לנסות בקרוב... תודה
 

ZINGER777

New member
אכן, זה רך ומעולה לגלגול

כדאי שתשתמשי במחבת עם קוטר גדול כדי שיהיה נוח יותר לגלגל (תצא לאפה עם שטח פנים גדול יותר)
 
שאלה

האם חלקת את התערובת למספר מנות או שהכל יחד פעם אחת והאם יש להשטיח את התערובת במחבת או לפני נשמע טוב מאוד
 

ZINGER777

New member
אני השתמשתי בתערובת למנה אחת גדולה

ואת ההשטחה עשיתי במחבת עם כלי עץ שטוח
 
למעלה